„Gemenele mele se ucideau între ele în burtică. Au fost salvate printr-un miracol”. Povestea emoționantă a Laurei: „Nu-mi vine să cred că am reușit”
Data actualizării:
Data publicării:
Laura, o tânără în vârstă de 29 de ani, a trăit o experiență cu adevărat tulburătoare în timpul sarcinii sale, când gemenele sale au fost pe punctul de a se „ucide” una pe alta în interiorul pântecelui său.

Întrebată dacă dorește să-și întrerupă sarcina atunci când medicii i-au diagnosticat gemenii cu o afecțiune gravă care le punea viața în pericol, Laura a luat o decizie curajoasă - să lupte pentru viața micuților ei și să le ofere șansa de a trăi.

S-a constatat că cei doi bebeluși aveau sindromul de transfuzie de la gemeni (TTTS), o afecțiune rară în care fluxul de sânge dintre cei doi bebeluși este afectat, determinând o dezvoltare inegală a lor. Laura a fost avertizată că șansele de supraviețuire ale gemenilor erau minime și că era puțin probabil ca aceștia să ajungă să se nască.

Pentru a le oferi cel mai bun tratament posibil, Laura a fost transportată de urgență din Irlanda de Nord la Spitalul St George din Londra, unde a fost supusă unei intervenții medicale specializate. Această procedură avea scopul de a restabili fluxul sanguin normal și distribuția corectă a nutrienților între cei doi gemeni. Operația a fost un succes, iar Laura a sperat că micuții ei vor supraviețui. Cu toate acestea, ghinionul a lovit din nou când, la doar trei săptămâni după operație, apa s-a rupt. Laura era în a 23-a săptămână de sarcină și riscul de naștere prematură era iminent.

Citește și Record mondial zdrobitor! Toți cei 9 membri ai unei familii, născuți în aceeași zi: „Un adevărat dar de la Dumnezeu”

Medicii au prelungit sarcina gemelară cât mai mult posibil

 

La The Royal Jubilee Maternity Hospital din Belfast, Irlanda, medicii s-au dedicat cu înverșunare misiunii de a prelungi sarcina gemelară cât mai mult posibil, pentru a le oferi micuțelor o șansă reală de luptă în viață. Astfel, pe data de 23 august 2022, Laura a fost internată în spital pentru a fi supusă unei observații atente.

După cinci săptămâni de monitorizare, o scanare medicală a dezvăluit faptul că fetița geamănă era într-un pericol iminent din cauza anemiei severe cauzate de fluxul sanguin redus. Situația a cerut o intervenție rapidă și fără ezitare. La ora 13:08, pe data de 3 octombrie 2022, chirurgii au efectuat o cezariană de urgență și au adus pe lume primul copil al cuplului, pe nume Meabh Weir, având o greutate de doar 1.6 kg.

La scurt timp după aceasta, la 13:09, a venit pe lume și sora ei, Clodagh Weir, cu o greutate de 1.13 kg. Cu toate că această călătorie a fost una extrem de dificilă pentru aceste gemene fragile, în vârstă de nouă luni, acum sunt bine după ce au petrecut luni de zile în îngrijirea atentă a personalului medical din spital.

Vezi și O mamă a împărtășit un posibil nume pentru bebelușul ei și a provocat un val de reacții: „Nu-ți pune în pericol copilul”

„Încă nu-mi vine să cred că am reușit să depășim toate obstacolele”

 

„Nu mi s-a oferit nicio opțiune favorabilă. Practic, gemenele mele se luptau între ele în pântecul meu. Mi s-a comunicat că nu pot face nimic și că probabilitatea supraviețuirii ambilor copii este foarte scăzută, în timp ce intervenția chirurgicală avea o rată de succes de doar 30%. Au mers chiar atât de departe încât m-au întrebat dacă doresc să întrerup sarcina.

Dar nu am putut accepta acest lucru, am simțit că trebuie să le ofer o șansă ambilor copii. Nici în cele mai îndrăznețe vise ale mele nu credeam că le voi putea aduce pe amândouă acasă. Dar acum suntem aici și suntem fericiți. Încă nu-mi vine să cred că am reușit să depășim toate obstacolele”, a spus Laura pentru Mirror, în timp ce partenerul ei, James Weir, în vârstă de 34 de ani, sudor, nu putea ascunde bucuria pe care o simțea.

Cei doi părinți au fost extrem de emoționați când au aflat că vor avea gemeni în luna aprilie a anului 2022 și acum se bucură din plin de miracolul vieții. Povestea Laurei și a familiei sale ne arată puterea și sacrificiul pe care părinții le investesc pentru a aduce pe lume și a crește copiii lor, chiar și în fața celor mai dificile provocări. Este o mărturie a resursei inepuizabile de iubire și dedicare pe care o au față de copiii lor și a puterii lor de a învinge adversitățile cu curaj și determinare.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social
Tagurile articolului: gemeni  mama  parinti  sanatate 

Articole similare


Cele mai noi articole

DC Conducem: Lecţie de educaţie rutieră pentru copii

Titi Aur, instructor de conducere defensivă, vine cu...


Top citite
Foto: Freepik@freepik

„Dacă, Doamne ferește, s-ar da așa ceva la BAC, nu ar mai lua nimeni examenul”, spune Prof. Mariana Badea

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / VIDEO

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung / FOTO: freepik.com @EyeEm

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

pixel