Părinți Prezenți
Știri
Parenting
Sănătate
Stil de viață
Vârste și etape
Educație
English
Social
Eveniment
Monden
Metode și tehnici
Invitați și Interviuri
Comportamente și emoții
Bullying
Probleme de sănătate
Alimentație și nutriție
Traumele copilăriei
Horoscop
Rețete pentru întreaga familie
Divertisment
Bebeluși
Preşcolari si Școlari
Adolescenţi
Dezvoltare intelectuală
Recomandări și sfaturi
Voices
Joacă și DIY
Prescolari si Scolari
„Copilul bate din palme sau flutură mâinile”. Specialist: „Acest tip de comportament este adesea asociat cu o tulburare de neurodezvoltare”
Cercetători britanici: „Spune-mi ce joc video joacă al tău copil și o să-ți spun cât de mare este coeficientul său de inteligență”
Mama „Venmo” devine un model de parenting tot mai popular: Ce spun experții despre acest trend
Un copil fericit poate fi confundat cu un copil răsfățat: Diferențele dintre ei sunt semnificative!
Educi sau distrugi? Disciplina NU înseamnă pedeapsă, iar diferențele dintre aceste concepte sunt esențiale pentru dezvoltarea copilului!
Parenting natural sau cum să întărești legătura emoțională cu copilul. Vezi principiile, cunoscute drept „8 B”, pe care fiecare mamă și/sau tată trebuie să le aibă în vedere
De ce e nevoie pentru a crește copii buni? Este important ca părinții să țină cont de câteva aspecte de bază care nu pot lipsi
Detectează vocația copiilor tăi: Identifică semnele cheie care te pot ajuta să înțelegi mai bine interesele și punctele forte
Pierderea autorității în fața copiilor, o problemă din ce în ce mai frecventă: Ce NU ar trebui să facă părinții niciodată?
Au pierdut copiii capacitatea de a eșua cu succes? Specialist: „Din păcate, această înțelegere a greșelilor pare să dispară la intrarea în școală”
Este în regulă să-ți lași copilul să renunțe? Psihiatru, mesaj pentru părinți: „«Cei care renunță nu câștigă, iar câștigătorii nu renunță niciodată» e un MIT periculos!”
Cercetare Yale: Cum implicarea părinților poate opri transmiterea sărăciei între generații
Cel mai mare studiu efectuat vreodată asupra funcției creierului la părinți: Adulții cu mai mulți copii, protejați de declinul mental!
Există cu adevărat instinctul matern? Un psiholog, un psihanalist, un antropolog și un neurobiolog au dat, în unanimitate, același răspuns: „NU!”
„Epidemia” de copii care cred că li se cuvine totul. Înainte de a arăta cu degetul către părinți, vezi motivele care au cauzat această schimbare de comportament!
Alternativa la pedeapsă care ar fi mai eficientă în stabilirea regulilor pentru copil. Un studiu a descoperit câteva strategii de parenting care funcționează!
Modurile corecte de a crește copii cu „valori mari”. „Unii psihologi cred că sunt imposibil de predat, dar, atunci, cum le pot învăța micuții?”
Comportamentele pe care copiii le vor dezvolta în cazul în care au părinți stricți. Când vor fi adulți, le vor adopta fără să-și dea seama
Cum să-ți faci copilul conștient de consecințele acțiunilor sale? Psiholog: „Ca părinte poate fi complicat să știi cum să procedezi”
EXCLUSIV
Supraîncărcarea curriculară și extracurriculară a elevilor. Prof. univ. dr. Ovidiu Pânișoară: „Aș invita un profesor să învețe toate materiile pe care le învață un copil” / VIDEO
Vrei să crești un copil competent? Experți: „E un amestec de încredere, ingeniozitate, perseverență, măiestrie și inteligență emoțională”
Adevăruri dure despre școală. Nimeni nu vrea să le știe, dar toată lumea le va accepta în cele din urmă
Expertă în parenting și mamă a trei copii: „Lucrul nr. 1 pe care părinții uită să-i învețe pe copiii din această generație!”
„Aceste tactici parentale «extreme» funcționează”, spune un expert care a intervievat 70 de părinți de adulți de mare succes
Tipuri de tați toxici și modurile în care afectează viitorul copiilor lor. Psiholog: „Importanța lor a fost neglijată pentru prea mult timp!”
„Asta este modalitatea de a învăța mai mult și mai ușor!” Sfatul înțelept pe care Einstein l-a dat fiului său în urmă cu mai bine de 100 de ani și care este valabil și astăzi
EXCLUSIV
„Nu mai plânge, nu ai de ce!” Ce efect are minimizarea emoțiilor asupra dezvoltării copiilor? Violeta Mihalașcu: „Ajunge să-și respingă propriile trăiri!”
Cercetătorii din Elveția: Iată ce înrăutățește, de fapt, relația părinte-copil
Timpul petrecut pe ecran nu...
„Copiii din România nu merg cu plăcere la școală”, susține un psihoterapeut român: „Atunci când soliciți respectul cuiva, trebuie să îl acorzi înainte!”
Ziua Mondială a Educației 2024. Rolurile pe care profesorii le pot „juca” în sala de clasă: De la psiholog la animator și de la mediator la supererou!
1
2
3
4
5
>
»