5 lucruri pe care un copil de 4 ani trebuie să le știe
Data publicării:
Există câteva lucruri pe care un copil de 4 ani ar trebui să știe. Dar nu-ți face griji dacă copilul tău pare să rămână puțin în urmă, fiecare ființă umană crește în felul său!

Pe măsură ce anii trec și generațiile se schimbă, copiii învață mult mai repede și se adaptează din ce în ce mai mult la tehnologie. Desigur, multe mame se îngrijorează de învățarea copiilor lor și se întreabă constant: care sunt lucrurile pe care un copil de 4 ani ar trebui să știe?

Înainte de a răspunde la această întrebare, trebuie să ținem cont de faptul că fiecare copil are timpii lui de învățare, deci nu este nevoie să îi grăbiți. Dacă copilul nu a învățat unele lucruri, mai devreme sau mai târziu o va face natural. Să vedem împreună cele 5 lucruri pe care ar trebui să le știe un copil de 4 ani.

5 lucruri pe care un copil de 4 ani ar trebui să știe

1. Cât de mult îl iubești și că vei fi alături de el necondiționat, indiferent de ce se va întâmpla. Este foarte important ca un copil de 4 ani să fie conștient de acest lucru. A fi o mamă iubitoare și atentă nu înseamnă că îi strici educația.

2. Că împreună cu familia sa se poate simți în siguranță și protejat. Ar trebui să știe că este în siguranță cu tine, chiar dacă este înconjurat de mulți oameni și într-un mediu neobișnuit. Un copil de 4 ani ar trebui să știe că mama lui îl poate proteja.

3. Să recunoască dacă ceva este corect sau greșit. Când întâlnești o persoană, ai încredere în instinctele tale și nu faci niciodată lucruri care, conform valorilor pe care le-ai învățat, nu sunt potrivite.Trebuie să-și cunoască drepturile și să știe că poate conta mereu pe familia sa, în orice situație.

2. -imagine fara descriere- (pexels-vlada-karpovich-4617316_54108300.jpg)

Foto: Vlada Karpovich/ Pexels

4. Printre altele, un copil de 4 ani ar trebui să știe că este important să râdă, să se distreze, să se bucure de imaginația și creativitatea lui. La vârsta lui, ar trebui să se bucure de viață și să dezvolte simțul umorului.

5. Trebuie să fie sigur de ceea ce îi place și să poată face doar acele lucruri care îi plac. Chiar dacă nu-i plac numerele și matematica, el poate să deseneze, să se joace cu nave spațiale și cu dinozauri. El trebuie să știe că lumea este magică și că are și multe calități. Mai mult, trebuie să știe că creativitatea, inteligența și personalitatea lui sunt cele mai importante lucruri. Nu e momentul să forțați copilul să numere sau să socotească. Aceste îndeletniciri le va prinde mai târziu.

Ce ar trebui să știe părinții unui copil de 4 ani

Fiecare copil are propriul lui ritm. Aceasta înseamnă că va învăța să meargă, să vorbească, să citească și să facă calcule în timpul său. Nu insista prea mult la această vârstă.

Cititul este esențial pentru dezvoltarea școlară a copiilor. Învățarea cititului de la o vârstă fragedă influențează direct performanțele școlare și notele. Nu este vorba doar de a alege cele mai bune școli, ci mai degrabă de a petrece ceva timp citind împreună. Dar totuși, să te aștepți ca la 4 ani copilul să învețe alfabetul, este exagerat. Lăsați-l să fie copil mai întâi de a fi elev.

3. -imagine fara descriere- (pexels-pavel-danilyuk-8205392_91314700.jpg)

Foto: Pavel Danilyuk/ Pexels

Copiii au nevoie de noi. Nu trebuie să încetați niciodată să fiți prezenți în viața copiilor voștri. Este firesc ca uneori să ai nevoie de o pauză și ceva timp să te relaxezi, dar este bine ca copilul tău să nu se refugieze doar în jocuri video, sport sau activități extrașcolare. Copiii au nevoie ca părinții lor să petreacă cât mai mult timp cu ei. Acest lucru este esențial pentru menținerea unei relații bune. De asemenea, un copil de 4 ani ar trebui să știe că îți place să fii cu el, să te joci cu el, să petreci timp de calitate alături de el.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Prescolari si Scolari

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine / FOTO: freepik.com @smokewree928

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine

pixel