6 mici probleme de comportament ale copiilor pe care NU trebuie să le ignori: Ele stabilesc liniile directoare pentru o atitudine corectă când cresc!
Data publicării:
Uneori, ne ascundem în spatele ideii că cei mici fac anumite lucruri – care sunt greșite, dar nu grave – pentru că sunt doar copii. Însă, cât de normale sunt aceste comportamente și când ar trebui să ne îngrijorăm? 

Aceste șase mici probleme de comportament pe care nu ar trebui să le ignorați stabilesc liniile directoare pentru un comportament corect al copiilor dumneavoastră.

Întrerup conversațiile

Uneori, entuziasmul unui copil de a vă spune ceva îl poate face să nu conștientizeze că întreruperea altora este neplăcută.

Acest comportament nu permite altora să fie atenți la conversație sau să își acorde timp pentru ei înșiși atunci când sunt singuri, ceea ce poate provoca frustrare.

Este important să încercăm să ținem copilul ocupat atunci când avem de făcut un apel sau avem vizitatori. Totuși, dacă copilul vine să ne întrerupă, trebuie să-i spunem să aștepte și să nu-i acordăm atenție până ce terminăm conversația.

Se joacă foarte dur

Unii copii au tendința de a se juca foarte agresiv, iar dacă acest comportament nu este corectat la timp, riscă să devină un obicei până la vârsta de 8 ani. În plus, acest comportament transmite mesajul că a răni sau a fi violent este acceptabil.

Trebuie să-l abordăm atunci când manifestă comportament agresiv, să-l întrebăm dacă i-ar plăcea să i se întâmple același lucru și să explicăm că orice joc care implică vătămarea altor persoane nu este permis.

Se preface că nu te ascultă

SURSA FOTO: freepik.com @user17067123

Dacă trebuie să-i spui unui copil de mai multe ori să facă ceva ce nu vrea, acesta va percepe situația ca pe o oportunitate de a controla și de a fi sfidător.

Pentru a evita acest comportament, este important să eliminăm orice distragere a atenției, să-l privim direct în față, să-i explicăm clar ceea ce dorim, să stabilim contact fizic și să așteptăm răspunsul său.

Face lucruri fără a cere permisiunea

Deși independența unui copil poate fi benefică, poate fi periculos ca acesta să decidă ce să facă fără a te consulta.

Pentru a preveni astfel de situații, este important să stabilim un număr mic de reguli și să discutăm frecvent despre ele cu copilul nostru.

Dacă copilul face ceva fără permisiune, trebuie să-i spunem clar și ferm că acel lucru nu este permis.

Are un comportament „obraznic”

A avea un comportament obraznic începe adesea de la grădiniță, dar mulți părinți nu își fac griji, crezând că este doar o fază temporară.

Atunci când copilul se comportă astfel, trebuie să-i arătăm că atitudinea lui nu este acceptabilă, nu pentru a-l face să se simtă rău, ci pentru a-l ajuta să înțeleagă că nu este corect.

SURSA FOTO: freepik.com @alf061

Exagerează

Deși uneori se manifestă prin comportamente copilărești, exagerarea poate indica o lipsă de onestitate pe termen lung. Când copilul minte, trebuie să clarificăm situația și să-i explicăm că, dacă nu spune adevărul, oamenii nu vor mai avea încredere în el.

Este important să înțelegem ce l-a determinat să mintă și să observăm când se întâmplă acest lucru.

Abordarea problemelor de comportament ale copiilor cu răbdare și consecvență este esențială pentru dezvoltarea lor

În concluzie, abordarea problemelor de comportament ale copiilor cu răbdare și consecvență este esențială pentru dezvoltarea lor armonioasă. Fie că este vorba de a întrerupe conversațiile, a se comporta agresiv, a nu cere permisiune sau a exagera, fiecare aspect necesită o atenție adecvată.

Stabilind reguli clare și comunicând eficient, putem ghida copiii spre comportamente pozitive, ajutându-i să înțeleagă și să adopte valori importante. Îngrijirea și educația constantă sunt fundamentale pentru formarea caracterului și a relațiilor de încredere.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Recomandari si sfaturi

Articole similare

Fondul clasei NU este legal: Acestea sunt sancțiunile

În România, colectarea de fonduri de la părinți pentru...



Cele mai noi articole

Bebelușii pot avea coșmaruri? Tot ce trebuie să știți!

Cum să înțelegeți ce perturbă somnul bebelușului în...

Numele de fetiță care este plin de eleganță și mister

Dacă urmează să ai o fetiță, iată ce semnificație are...


Top citite
Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!” / FOTO: freepik.com @prostooleh

Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!”

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!” / FOTO: freepik.com @dotshock

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!”

Foto: Freepik@pressfoto

Contractul Educațional: Este obligatorie semnarea lui? Ce se întâmplă dacă refuzi? Avocat Cuculis, sfaturi pentru părinți

Cum să crești un copil independent: Stilul de parenting care susține autonomia. Expert: „Privește în viitor și imaginează-ți adultul care își spală singur rufele sau care a rezolvat un conflict” / FOTO: freepik.com @bristekjegor

Cum să crești un copil independent: Stilul de parenting care susține autonomia. Expert: „Privește în viitor și imaginează-ți adultul care își spală singur rufele sau care a rezolvat un conflict”

pixel