7 sfaturi cheie despre cum să crești copii care vor putea face față provocărilor vieții
Data publicării:
Reziliența nu este ceva care se întâmplă peste noapte, ci este rezultatul educației, înțelegerii și sprijinului consecvent. Folosind aceste opt sfaturi pentru părinți, vă veți ajuta copiii să dezvolte abilitățile necesare pentru o viață de succes și împlinită.

Fiecare copil este diferit și este treaba ta ca părinte să găsești abordările care funcționează cel mai bine pentru familia ta. Amintiți-vă că drumul către reziliență este plin de provocări, dar fiecare pas merită efortul, în timp ce vă uitați pe copilul dvs. cum devine un mediu de încredere și o persoană independentă.

1. Permite copiilor să experimenteze respingere

Protejarea copiilor de respingere și eșec îi poate priva de o experiență importantă de învățare. Respingerea face parte din viață și dacă copiii învață să se ocupe de ea devreme, ei vor fi mai pregătiți să facă față realității lumii adulților. Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să-i expui în mod deliberat la situații dureroase, ci mai degrabă să le permiți să învețe din propriile experiențe cum să se ridice după o cădere.

2. Dezaprobați mentalitatea de victimă

Este important ca copiii să vă ajute să înțelegeți că, în ciuda circumstanțelor externe, ei dețin controlul asupra răspunsului și acțiunilor lor. A învăța să vă asumați responsabilitatea pentru viața dvs. și să evitați o mentalitate de victimă este cheia pentru dezvoltarea forței interioare și a stimei de sine.

3. Vorbește cu copiii despre emoții

Comunicarea despre emoții nu ar trebui să se limiteze la momente dificile. Discuția regulată despre emoții îi ajută pe copii să înțeleagă și să-și exprime sentimentele, care este fundamentul inteligenței emoționale. Acest lucru le întărește capacitatea de empatie și conștientizare de sine.

2. Fotografie... (pexels-elly-fairytale-3806953_77253000.jpg)

Fotografie de la Elina Fairytale/ Pexels

4. Ajutați copiii să-și definească sentimentele

Înțelegerea și denumirea emoțiilor este un pas critic în gestionarea lor. Când îi ajuți pe copii să identifice și să exprime ceea ce simt, le dai posibilitatea să facă față mai eficient reacțiilor lor emoționale.

5. Oferiți copiilor instrumente de auto-liniște

Învățați-i copiilor tehnici precum respirația profundă, numărarea până la zece sau utilizarea afirmațiilor pozitive pentru a-i ajuta să gestioneze stresul și anxietatea. Aceste instrumente sunt de neprețuit pentru a le permite copiilor să-și autoregleze emoțiile în situații dificile.

6. Recunoaște-ți greșelile și corectează-le

Sunteți ca și părinții care dau un exemplu copiilor voștri. Admițându-ți greșelile și corectându-le, le vei arăta copiilor tăi că este în regulă să nu fii perfecți și că fiecare greșeală este o oportunitate de a învăța și de a crește.

7. Relaționați valoarea copilului de cantitatea de efort necesar

În loc să le spuneți copiilor cât de deștepți sau talentați sunt, lăudați-i și încurajați-i pe baza efortului pe care îl depun în activitățile lor. Acest lucru încurajează dezvoltarea unei etici a muncii și subliniază importanța persistenței și a muncii asidue față de talentele naturale.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Comportamente si Emotii

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
„Din ce au văzut la simulare, cât de proști suntem, trebuia să dea mult mai ușor”. Val de nemulțumiri după subiectele de la BAC / FOTO: freepik.com @feepikcontributorthailand

„Din ce au văzut la simulare, cât de proști suntem, trebuia să dea mult mai ușor”. Val de nemulțumiri după subiectele de la BAC / VIDEO

Fotografie de la Ksenia Chernaia/ Pexels

Ești o mamă toxică? Acestea sunt comportamentele pe care ar trebui să le eviți

Fotografie de la Jep Gambardella/ Pexels

Părinți, aceasta este greșeala care îi doare cel mai mult pe copii

Treapta întâi din vechiul sistem de învățământ sau Evaluarea Națională din prezent? Profesor Georgescu: „Era mai bine cu vechea variantă și vă spun și DE CE!” / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Treapta întâi din vechiul sistem de învățământ sau Evaluarea Națională din prezent? Profesor Georgescu: „Era mai bine cu vechea variantă și vă spun și DE CE!” / VIDEO

pixel