„Nici talentați, nici genii”: Doi psihologi specializați în abilități înalte demontează mitul
Fiecare copil este diferit și este treaba ta ca părinte să găsești abordările care funcționează cel mai bine pentru familia ta. Amintiți-vă că drumul către reziliență este plin de provocări, dar fiecare pas merită efortul, în timp ce vă uitați pe copilul dvs. cum devine un mediu de încredere și o persoană independentă.
Protejarea copiilor de respingere și eșec îi poate priva de o experiență importantă de învățare. Respingerea face parte din viață și dacă copiii învață să se ocupe de ea devreme, ei vor fi mai pregătiți să facă față realității lumii adulților. Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să-i expui în mod deliberat la situații dureroase, ci mai degrabă să le permiți să învețe din propriile experiențe cum să se ridice după o cădere.
Este important ca copiii să vă ajute să înțelegeți că, în ciuda circumstanțelor externe, ei dețin controlul asupra răspunsului și acțiunilor lor. A învăța să vă asumați responsabilitatea pentru viața dvs. și să evitați o mentalitate de victimă este cheia pentru dezvoltarea forței interioare și a stimei de sine.
Comunicarea despre emoții nu ar trebui să se limiteze la momente dificile. Discuția regulată despre emoții îi ajută pe copii să înțeleagă și să-și exprime sentimentele, care este fundamentul inteligenței emoționale. Acest lucru le întărește capacitatea de empatie și conștientizare de sine.
Fotografie de la Elina Fairytale/ Pexels
Înțelegerea și denumirea emoțiilor este un pas critic în gestionarea lor. Când îi ajuți pe copii să identifice și să exprime ceea ce simt, le dai posibilitatea să facă față mai eficient reacțiilor lor emoționale.
Învățați-i copiilor tehnici precum respirația profundă, numărarea până la zece sau utilizarea afirmațiilor pozitive pentru a-i ajuta să gestioneze stresul și anxietatea. Aceste instrumente sunt de neprețuit pentru a le permite copiilor să-și autoregleze emoțiile în situații dificile.
Sunteți ca și părinții care dau un exemplu copiilor voștri. Admițându-ți greșelile și corectându-le, le vei arăta copiilor tăi că este în regulă să nu fii perfecți și că fiecare greșeală este o oportunitate de a învăța și de a crește.
În loc să le spuneți copiilor cât de deștepți sau talentați sunt, lăudați-i și încurajați-i pe baza efortului pe care îl depun în activitățile lor. Acest lucru încurajează dezvoltarea unei etici a muncii și subliniază importanța persistenței și a muncii asidue față de talentele naturale.
Publicitate
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.