A născut un copil de 6,40 Kg: Povestea micuțului Ali
Data publicării:
Auzim adesea spunându-se că în statul Texas, în Statele Unite, totul este întotdeauna „mai mare”: de la porțiile de mâncare, la animale, la mașini și la case, dar nimeni nu și-ar fi imaginat vreodată că și nou-născuții intră în această categorie.

Greutatea și lungimea de la naștere sunt parametri cu care mamele își laudă bebelușii, ajungând să se ia la un fel de întrecere stupida intre ele.

Adevărul este că, la câte nașteri naturale premature, cezariene înainte de termen și complicații de sarcina se întâmplă în ultimul timp, media greutății bebelușilor la naștere tot scade. Iar când auzi de un bebeluș de 4 - 5 kilograme născut natural, pare ceva științifico-fantastic. 

Bebelușul din această poveste s-a născut la Spitalul Memorial Arlington din Texas, situat în apropierea orașului Dallas. Este vorba de micuțul Ali James Medlock, care a stabilit un nou record de greutate la nou născuți. Dar să cunoaștem mai bine povestea lui incredibilă.

Părinții lui Ali, Jennifer și Eric Medlock, ambii profesori de muzică din orașul Arlington, se așteptau ca Ali să cântărească la naștere aproximativ 4,5 kg. Însă micuțul Ali a depășit toate așteptările, măsurând 55 cm în lungime și cântărind 6,40 kg la naștere. 

Pentru a aduce super-bebelușul pe lume în siguranță, mama a suferit o operație cezariană.

Părinții lui Ali au înțeles că micuțul este special, dar nu au crezut că acesta a doborât un record la propriu: cei doi au primit vestea de la spital că fiul lor a stabilit un nou record pentru Spitalul Arlington Memorial, fiind cel mai mare bebeluș născut în ultimii 30 de ani.

Conform relatării mamei lui, din cauza dimensiunii sale, micuțul Ali a petrecut o săptămână la terapie intensivă neonatală: a prezentat probleme cu nivelul zahărului din sânge și trombocitele scăzute. În plus, bebelușul avea probleme de respirație.

Din fericire, după șederea sa în spital, starea lui Ali s-a îmbunătățit semnificativ și totul a mers bine.

Micuțul Ali James are și o soră mai mare pe nume Annabelle. ”Este un mic gigant, dar este atât de adorabil. Îl iubim enorm și suntem plini de lună să-l avem aici cu noi! ”, a comentat mama lui.

Greutatea unui nou-născut poate varia considerabil de la un copil la altul. În mod normal, greutatea medie a unui nou-născut sănătos se situează în intervalul de aproximativ 2,5 kilograme până la 4,5 kilograme. Cu toate acestea, unii bebeluși se pot naște cu greutate mai mică sau mai mare decât această gamă și pot fi perfect sănătoși.

Bebelușii născuți prematur au tendința de a avea o greutate mai mică decât cei născuți la termen, iar bebelușii născuți la termen tind să aibă o greutate mai mare.

Greutatea la naștere este un indicator important al sănătății bebelușului, dar nu este singurul factor. Alți factori precum lungimea, circumferința capului și starea generală de sănătate sunt de asemenea evaluați pentru a determina starea de bine a nou-născutului.

Este important să rețineți că fiecare copil este unic și dezvoltarea lor poate varia. Dacă aveți îngrijorări legate de greutatea sau starea de sănătate a nou-născutului dumneavoastră, este întotdeauna indicat să discutați cu un medic sau cu un specialist în sănătatea copilului pentru evaluare și sfaturi adecvate.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Monden
Tagurile articolului: bebelus  greutate la nastere  recor 

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

Lecțiile de maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Lecțiile de bune maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung”

Foto: Freepik@freepk

Aceasta este vârsta ideală pentru a-l învăța pe copil o limbă străină

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!” / FOTO: freepik.com @gerain0812

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!”

pixel