Aceasta este considerat cel mai frumos nume din lume, potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Birmingham
Data publicării:
Atunci când o viitoare mamă sau un viitor tată se gândesc la numele pe care îl vor da bebelușului lor, pot avea motivații variate: să continue o tradiție de familie, să aleagă un nume cu o semnificație specială care să reprezinte un anumit aspect, să înceapă cu o literă anume, să fie original și unic sau, dimpotrivă, să fie tradițional.

​Un studiu realizat de Universitatea din Birmingham, în colaborare cu marca britanică de produse pentru bebeluși My 1st Years, a identificat cele mai frumoase nume din lume, atât pentru băieți, cât și pentru fete, bazându-se pe criterii lingvistice și fonetice.​

Citește și Ce se ascunde în spatele furiei unui copil? Ruxandra Luca: „Un pui de om furios nu e un copil rău. Nu e răsfățat”

Zayn – Cel mai frumos nume de băiat

 

 

SURSA FOTO: Freepik.com@antondios

 

Potrivit cercetării conduse de profesorul de lingvistică cognitivă Bodo Winter, numele Zayn a fost desemnat cel mai frumos nume de băiat la nivel global. Această concluzie se bazează pe analiza sonorității și a impactului emoțional pozitiv pe care acest nume îl are asupra auzului uman. Deși este un nume relativ rar, în Spania, de exemplu, doar 54 de persoane poartă acest nume, popularitatea sa este în creștere.

Alte nume masculine care au obținut scoruri ridicate în cadrul studiului includ: Jesse, Charlie, Louie, William, Freddie, George, Ali, Daniel și Riley .​

Sofía – Cel mai frumos nume de fată

SURSA FOTO: [email protected]

În ceea ce privește numele feminine, Sofía a fost ales drept cel mai frumos nume de fată. Derivat din grecescul "Sophia", care înseamnă "înțelepciune", acest nume este apreciat pentru sonoritatea sa plăcută și semnificația profundă. În Spania, peste 92.000 de femei poartă acest nume, fiind unul dintre cele mai populare din țară.

Alte nume feminine care au fost apreciate în cadrul studiului includ: Zoe, Rosie, Sophie, Ivy, Phoebe, Violet, Hannah și Emily.

Metodologia studiului

SURSA FOTO: Freepik.com@timonko

Studiul s-a concentrat pe analiza sonorității numelor, evaluând modul în care acestea sunt percepute din punct de vedere fonetic și emoțional. Cercetătorii au aplicat teoria iconicității sonore, care sugerează că anumite sunete pot evoca emoții pozitive sau negative, influențând astfel percepția asupra numelor.

Alegerea unui nume pentru un copil este o decizie importantă, influențată de factori culturali, personali și, după cum arată acest studiu, de percepția sonoră. Numele Zayn și Sofía nu sunt doar populare, ci și considerate armonioase și plăcute la auz, ceea ce le conferă un loc special în preferințele părinților din întreaga lume.​



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Divertisment

Articole similare

Ce semnifică, de fapt, Ziua Muncii, marcată pe 1 Mai

Pe 1 mai, milioane de oameni din întreaga lume...

Cele mai frumoase nume britanice pentru fetițe

Atunci când vine vorba de alegerea numelui perfect...

Numele de băiat care nu seamănă cu niciun altul

Unele nume poartă cu ele o forță nevăzută, o poveste...

Top 10 cele mai populare prenume de fată din 2010

În ultimii ani, alegerea unui nume pentru copii a...



Cele mai noi articole

Ce semnifică, de fapt, Ziua Muncii, marcată pe 1 Mai

Pe 1 mai, milioane de oameni din întreaga lume...


Top citite

Ministrul Educației Daniel David: „Profesorii nu pot să facă față și învățământului obișnuit și să se ocupe serios de copiii cu cerințe educaționale speciale”

Schimbare în Educație, după un deceniu! Profesor: „Ne-a surprins”, elev: „Nu cred că este o idee bună!”

Ministrul Educației Daniel David: „E foarte greu să înveți tabla înmulțirii fiind fericit. La un moment dat, trebuie să fii stresat ca să înveți acele lucruri”

„Îl înscriu la școală sau îl mai țin încă un an la grădiniță?” 5 semne care arată că un copil are nevoie de un „an de creștere”, potrivit unui specialist în dezvoltare

pixel