Acest nume pentru un băiețel independent și echilibrat este din ce în ce mai popular în rândul părinților
Data publicării:
Clasat pe locul 12 în topul celor mai apreciate nume pentru băieți în 2025, se spune că își are originea în prenumele Gauvain, un cavaler legendar, nepot al Regelui Arthur, despre care se credea că își amplifica de zece ori puterea sub lumina soarelui.

Dar ce înseamnă acest prenume astăzi?

Gabin provine din termenul latin Gabium, numele unui oraș antic din centrul Italiei. De asemenea, poate avea legături și cu Iabin, regele Hațorului din Galileea, menționat în Vechiul Testament.

Numele Gabin a început să câștige popularitate în anii ’80, iar astăzi este în plină ascensiune. În Franța, este deja unul dintre cele mai alese nume pentru băieți și are șanse mari să ajungă în top 10 al preferințelor părinților.

De asemenea, se răspândește rapid și în Valonia și Elveția.

CITEȘTE ȘI Ce nume sunt considerate „norocoase”, în funcție de data nașterii, conform ChatGPT

Ce trăsături definește acest nume?

SURSA FOTO: freepik.com @EyeEm

Băieții care poartă numele Gabin sunt de obicei siguri pe ei și iau decizii fără ezitare.

Sunt independenți, uneori chiar solitari, dar au o dorință puternică de reușită.

Știu să se facă plăcuți și se remarcă prin rafinament și carismă.

Unde este popular numele Gabin în România?

În România, numele Gabin începe să fie tot mai apreciat, în special în orașele mari precum București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Brașov.

De asemenea, este ales frecvent de părinții din zone cu influențe internaționale, cum ar fi Sibiu, Oradea sau Constanța.

Cu un aer sofisticat și o sonoritate plăcută, acest nume cucerește rapid tot mai multe familii.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Bebelusi

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite

„Părinți, vă implor să mă ascultați!” O învățătoare dezvăluie pe TikTok singurul semnal de alarmă care arată că un elev va fi dificil în clasă: „NU are legătură cu comportamentul lui!”

Profesorii dau cărțile pe față: Tendințele moderne în parenting „afectează negativ copiii!” Ce comportamente ale părinților provoacă cele mai multe probleme în clasă?

„Temele la clasa pregătitoare, ilegale!” Semnalul de alarmă tras de prof. Claudia Chiru: „Doamnele învățătoare să se oprească, chinuie pe toată lumea!” / VIDEO

Cât de mult ar trebui să scrie un copil în clasa I? Prof. Claudia Chiru: „Doamnele învățătoare care dau pagini ar trebui să le facă dumnealor să vadă cum se simte copilul!” / VIDEO

pixel