Cercetare Yale: Această schimbare mică de mentalitate îi ajută pe părinți să crească copii mai fericiți și mai independenți
Acest cântec a fost creat de un grup de oameni de știință din Regatul Unit și se numește Happy Song. Durează două minute, timp în care copilul dumneavoastră poate asculta o combinație unică de zgomot de apă, sunete de animale și muzică instrumentală.
Totul însoțit de o voce de femeie, mereu capabilă să-i liniștească pe cei mici, iar râsul este doar unul dintre numeroasele beneficii pe care muzica le oferă copiilor pentru a-i face să se simtă bine.
Pentru realizarea acestui cântec a fost nevoie de colaborarea a 2.300 de părinți. La cererea lui Caspar Addyman și a terapeutului muzical Lauren Stewart, mamele și tații au enumerat zgomotele care i-au făcut pe copii să râdă.
Foto: Vika Glitter/ Pexels
Cei doi inițiatori au făcut apoi o selecție dintre cele mai des raportate zgomote: strănutul, zgomotele animalelor și râsul copiilor. Odată selectate, sunetele au fost testate pe aproximativ 50 de copii.
Specialiștii au studiat reacțiile copiilor, observându-le mișcările, expresiile faciale, ritmul cardiac și vocalizările, pentru a vedea ce părți ale cântecului le-au stârnit o dispoziție veselă și pozitivă. Astfel, au înțeles care vor fi reacțiile copiilor și au decis să înregistreze Happy Song, care mai include, pe lângă vocea feminină și zgomote ale naturii și sunetul unui corn și țipete de emoție. Acestea din urmă menite să mențină atenția copiilor.
Copiilor mici le place muzica repetitivă și previzibilă. Copiii, de fapt, găsesc mai multă satisfacție dacă vor ști dinainte ce se va întâmpla și ce va urma. De exemplu, după sunetul vacii este cel al puilor, mai apoi de cel al porcului, etc...
Oamenii de știință explică, de asemenea, că este posibil ca copiii să prefere muzica mai rapidă, deoarece inimile le bate mai repede decât adulții.
Pe lângă faptul că îl face să râdă, muzica are multe efecte pozitive asupra copilului tău. Unele dintre ele au fost deja studiate. De exemplu, cercetătorii de la Universitatea din Washington au arătat că copiii care cântă și ascultămuzică des își îmbunătățesc abilitățile cognitive.
Foto: Helena Lopes/ Pexels
În primele luni de viață este mai bine să-i lași să asculte cântece de leagăn sau cântece instrumentale de scurtă durată și cu un ritm lent. Sunt recomandate și melodiile care îți amintesc de bătăile inimii mamei tale, deoarece favorizează relaxarea sistemului nervos. Muzica, de fapt, reduce nivelul de stres, deoarece are un efect relaxant asupra copiilor mai mici.
S-a demonstrat că bebelușii de nouă luni, după ce au ascultat de mai multe ori un cântec, sunt capabili să recunoască diferitele melodii și părți cântate. Această abilitate îi ajută să învețe rapid.
În ultimul deceniu s-a dovedit că muzica promovează dezvoltarea creierului și stimulează abilitățile de învățare ale copilului.
Muzica ajută, de asemenea, la îmbunătățirea concentrării și a creativității. Stimulează dezvoltarea psihomotorie și, atunci când copilul începe să meargă, promovează un sentiment de echilibru și o mișcare mai armonioasă.
Versurile cântecelor, în special, au un efect pozitiv asupra dezvoltării limbajului. Ele încurajează conexiunile active în limbaj. Ascultarea muzicii și învățarea cântecelor îl vor ajuta pe copilul dumneavoastră să vorbească mai fluent.
Copiilor prematuri li se cântă adesea melodii muzicale. De fapt, datorită melodiilor, nou-născuții prematuri își schimbă în bine obiceiurile alimentare, în timp ce ritmul cardiac și respirator se îmbunătățesc.
Foto: Pixabay/ Pexels
Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile pe care muzica le oferă copilului dumneavoastră. În timp ce ascultarea muzicii nu îi va transforma pe copiii tăi în genii, cu siguranță îi va ajuta să dezvolte abilități diferite.
Testează cântecul și lasă-ne comentarii dacă a funcționat și la copilul dumneavoastră :)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Un studiu dezvăluie efectele...
Emoții pentru elevi! Începe Bacalaureatul!
Dacă copilul tău s-a născut...
Ministrul Educației Daniel...