Acoperirea căruciorului cu o pătură: Un obicei periculos. Iată care ar fi riscurile atât vara, cât și iarna
Data publicării:
Mulți părinți au obiceiul să acopere căruciorul cu o pătură pentru a proteja copilul. Acest obicei aparent inofensiv este de fapt foarte periculos.

Pentru părinți, prioritatea este ca copiii lor să fie bine și să se simtă în siguranță. În acest scop, de multe ori vara când soarele este foarte puternic sau iarna din cauza temperaturilor scăzute, unii părinți au obiceiul de a acoperi căruciorul bebelușului cu o pătură. Ideea este să încerci să-ți ții copiii departe de razele soarelui sau de umezeală, protejându-i astfel de boli.

Mai ales când copiii sunt mici, s-a observat că părinții acoperă de obicei căruciorul cu o pătură. Se crede că nu este o idee bună pentru că ar putea fi foarte dăunător copilului.

Poate fi periculos să acoperiți căruciorul cu o pătură

Această practică poate fi foarte periculoasă pentru sănătatea copiilor, potrivit medicului pediatru suedez, Svante Norgren. Poate părea o acțiune inofensivă, dar este exact opusul. Motivul este că, deși acoperirea căruciorului cu o pătură îl protejează pe cel mic de agenții externi, contribuie la creșterea substanțială a temperaturii.

Prin cercetări acest medic pediatru a arătat că un bebeluș în cărucior se poate bucura de o temperatură medie de 22°C. Cu toate acestea, după ce a fost într-un cărucior acoperit timp de o jumătate de oră, poate ajunge la 34°C. După o oră, temperatura măsurată a fost de 37°C. Vorbim așadar despre o creștere de 15°C în doar o oră.

Prin urmare, este greu de imaginat ce temperatură atinge un bebeluș în timpul unei plimbări de vară când părinții au obiceiul să acopere căruciorul cu o pătură. Este clar că compromite sănătatea copilului și este puțin probabil ca părinții să-și dea seama.

2. Fotografie... (pexels-william-fortunato-6393239_40303500.jpg)

Acoperirea căruciorului cu o pătură nu este singura opțiune

Pe vremea caldă de vară există diferite modalități de a proteja copiii. Acoperirea căruciorului cu o pătură nu este singura modalitate de a-l proteja. Iată câteva recomandări de care trebuie să ții cont:

- Păstrează-l bine hidratat.

- Plimbați-vă în zone umbrite.

- Folosește o umbrelă și ține-o sus, astfel încât să permită circulația aerului.

- Nu expuneți copilul la razele soarelui în cele mai fierbinți ore ale zilei.

Cu toate acestea, în ceea ce îi privește pe noii părinți, cel mai bine este ca aceștia să aleagă un cărucior echipat cu umbrelă sau protector. Acest dispozitiv este potrivit pentru a se asigura că bebelușul primește suficient aer.

Este important de știut că atunci când un bebeluș suferă din cauza unei temperaturi prea ridicate, îi va fi greu să-și comunice disconfortul. Ar putea fi o situație crispată pentru cel mic. În cel mai rău caz, dacă copilul adoarme, poate fi chiar fatal.

Pe timp de iarnă sau în sezoanele mai reci, evident nu se mai pune problema de supra-încălzire și acest obicei nu mai este atât de periculos precum vara. Trebuie însă să vă asigurați, că în cazul în care optați pentru acoperirea căruciorului cu o pătură, să aveți mereu vizibilitate asupra celui mic. 

În orice caz, atunci când temperaturile coboară mult sub zero grade este mai bine să evitați să scoteți bebelușul la plimbare. Faceți pe cât posibil să îl țineți departe de curenții reci, iar dacă chiar va trebui să ieșiți îmbrăcați-l corespunzător.

Atunci când ninge și este frig, precum și în perioadele cu temperaturi scăzute, este necesar să se folosească mai multe straturi de îmbrăcăminte pentru copiii mici. De ce? Un copil mic într-un landou nu se mișcă prea mult și nu se poate încălzi.

Nu uitați de un body, de un tricou cu mânecă lungă, de un pulover sau de o bluză călduroasă tricotată sau de un combinezon, o căciulă și mănuși cu un singur deget.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Bebelusi

Articole similare


Cele mai noi articole

DC Conducem: Lecţie de educaţie rutieră pentru copii

Titi Aur, instructor de conducere defensivă, vine cu...


Top citite
Foto: Freepik@freepik

„Dacă, Doamne ferește, s-ar da așa ceva la BAC, nu ar mai lua nimeni examenul”, spune Prof. Mariana Badea

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / VIDEO

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung / FOTO: freepik.com @EyeEm

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

pixel