Expert în parenting Harvard, despre „modul contraintuitiv” de a-ți ajuta copiii să reușească: „Viitorul nu a părut niciodată atât de nesigur și copleșitor”
Fără îndoială, oamenii care au avut o legătură bună și s-au putut bucura de bunici de-a lungul vieții o descriu ca pe o experiență minunată. Vrei să știi câteva sfaturi pentru a fi bunici buni?
Relația este trăită diferit, deoarece nu există responsabilitate în sensul deplin al educației, ci mai degrabă însoțire și libertate de a explora lumea mână în mână cu nepoții. În plus, sosirea lor îi găsește de obicei pe bunici într-o altă fază a vieții: activă, dar într-un ritm diferit, cu alte interese și alte preocupări.
Crearea unei legături cu nepoții lor este visul multor bunici, dar nu toată lumea știe cum să o facă. Mai ales în această eră digitală, în care copiii preferă să petreacă mai mult timp în fața ecranelor. Mai jos, poți găsi câteva sfaturi dacă ești interesat să știi cum să fii bunici buni.
Îți poți imagina cum este pentru nepoții tăi să audă că pe vremea vostraă nu erau telefoane mobile pentru a scrie mesaje și că pentru a face acest lucru trimiteai scrisori pe care le scriai la lumina lumânării, moaptea târziu, iar a doua zi mergeai kilometri până la oficul poștal?
Fără îndoială, multe dintre experiențele pe care le-ați avut sunt interesante și atractive, reflectă o altă epocă și pot fi curioase pentru nepoții tăi.
Nu te priva de a-i arăta o altă lume. Acest lucru nu numai că ajută la îmbogățirea viziunii lor despre viață și să învețe despre alte realități. Schimbul între generații ajută la menținerea tradițiilor vii.
Împărtășește cu nepoții tăi, generează-ți propriile momente de agrement și distracție, care nu implică întotdeauna prezența copiilor tăi. De exemplu, îi poți duce în parc sau la cinema. De asemenea, cereți-le să vă ajute să pregătiți cina sau poate vreun dulce. Ceea ce contează este calitatea timpului în comun.
De exemplu, joi pregătim supă de cocoș și vineri e ziua pentru cinema. Acest lucru generează mari așteptări și așteaptă acea zi mult așteptată, în care să împărtășim și să ne distrăm împreună. Aceasta este o modalitate excelentă de a crea o conexiune de durată pe care o veți aminti toată viața.
Fotografie de la Cottonbro Studio/ Pexels
Fie că ești interesat de pescuit, grădinărit sau de pictură, poți să împărtășești o parte din lumea ta cu nepoții tăi. Așa că poți descoperi și o nouă fațetă a acelei activități care îți place atât de mult. Poate că, mulțumită ție, ei ar putea fi inspirați în viitor și să urmeze aceleași hobby-uri ca și tine.
Dacă te întrebi cum să fii un bun bunic bun, gândește-te la concluzia: cunoaște-ți nepoții. Fiți parte din viața lor, știind ce îi interesează, ce îi captivează și ce nu le place. De multe ori, nepoții câștigă o oarecare încredere și deschidere față de bunici, mai degrabă decât cu părinții.
Fotografie de la Kampus Production/ Pexels
Asta pentru că, uneori, se tem de răspunsul părinților lor. Din acest motiv, ca bunici, chiar dacă trebuie să ai grijă de încrederea pe care nepotul tău o acordă în tine, îl poți ajuta să-și înțeleagă emoțiile, să gândească înainte de a acționa, să reflecte asupra acțiunilor sale și nu numai.
Este adevărat că bunicii pot avea anumite „permisiuni” sau pot permite anumite „vicii” nepoților lor. De exemplu, când petreci noaptea la ei acasă, poate că ai „da” ușor de a-i pune să mănânce o ciocolată înainte de a merge la culcare sau să bea o băutură dulce. Există bazele acelei complicitate, ale acestei legături atât de prețioase și care schimbă viețile amândurora.
Cu toate acestea, în calitate de bunici, trebuie să fiți respectuos și față de tipul de părinte pe care copiii voștri îl doresc cu ai lor. Cu alte cuvinte, este indicat să știți să respectați anumite limite și să evitați să vă confruntați sau să contraziceți copilul în fața nepotului. Poți să-ți înveți valorile, să-ți transmiți cunoștințele, dar mereu având în vedere că copiii tăi au un plan pentru nepoții tăi.
Publicitate
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Potrivit unui sondaj, unul din...
Cum păstrează părinții relații...