Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”
Privarea adolescentului de telefonul mobil ca pedeapsă a devenit un obicei pentru mulți părinți, dar Claire Halsey, psiholog pentru copii, avertizează că nu este o soluție bună, notează parents.fr.
„Poate fi tentant să confişti complet dispozitivul unui copil, însă această abordare de tip totul sau nimic generează multe conflicte și nu îi ajută să ia decizii pozitive în legătură cu momentul și durata utilizării dispozitivului”, explică specialistul într-un articol din Mirror.
În loc de această măsură drastică, psihologul oferă cinci sfaturi pentru părinții care doresc să reducă timpul petrecut de copii pe ecrane.
Ca prim pas, ea îi îndeamnă pe părinți să reducă timpul petrecut pe ecran înainte de culcare, oferind, de exemplu, activități de familie.
În al doilea rând, Claire Halsey recomandă stabilirea unei ore în timpul zilei în care toți membrii familiei să lase telefoanele deoparte. Acest moment poate fi în timpul unei mese sau al unei plimbări cu mașina.
Psihologul sugerează, de asemenea, că părinții pot negocia cu copiii accesul la telefon în schimbul îndeplinirii unor sarcini.
Specialistul îi încurajează, de asemenea, pe părinți să sporească activitatea fizică a copiilor, prin activități precum plimbările în familie.
În cele din urmă, Claire Halsey subliniază importanța purtării unor discuții sincere cu copiii despre utilizarea telefonului.
„Interzicerea sau confiscarea dispozitivului pentru o perioadă lungă de timp este greu de menținut și nu oferă un context pentru a învăța când este acceptabil să folosească telefonul și când ar trebui să îl oprească. De asemenea, această măsură poate avea efecte negative, deoarece copiii ar putea să nu spună când sunt online sau să nu împărtășească dacă au văzut conținut dăunător sau înfricoșător”, concluzionează psihologul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Pe măsură ce temperaturile...
Au bebelușii amintiri? Da, dar...
Dacă ești părinte care stă pe...
A deveni părinte este o...
Numele „dieta iubirii” poate, prin denumire, să ducă la...