Afirmația pe care să o spui copilului tău după o ceartă
Data publicării:
După o ceartă, copiii sunt adesea copleșiți de emoții puternice. Becky Kennedy, psiholog, sugerează o modalitate de a calma aceste emoții și de a colabora eficient cu copilul tău.

Este uneori dificil pentru părinți să reia legătura cu copilul lor în mod adecvat după o ceartă. Becky Kennedy a abordat această problemă pe contul ei de Instagram, menționând că: „copiii au nevoie să audă că sunt buni și iubitori... și că dragostea noastră este constantă și de încredere”.

Chiar dacă copiii necesită limite în comportamentul lor, este esențial să simtă că părinții lor sunt alături de ei.

„Copiii au nevoie de limite în anumite comportamente – dar trebuie să le reamintim că, în ciuda acestor limite, dragostea noastră este necondiționată”, explică psihologul, potrivit parents.fr.

Becky Kennedy susține găsirea unui echilibru între ghidarea comportamentului și suportul emoțional: „când criticăm dur comportamentul fără a ne reafirma conexiunea, copiii primesc mesajul că sunt răi. Ei trebuie să știe că dragostea părintelui este de încredere și nu se va schimba pe baza comportamentului lor, fie el bun sau rău. Aceasta îi ajută să se simtă mai stabili și mai siguri, ceea ce, ironic, promovează un comportament mai reglementat”.

Conexiunea profundă permite colaborarea pentru a schimba comportamentul

După o criză de furie sau un comportament neadecvat al copilului tău, Becky Kennedy sugerează să încerci să stabilești o conexiune, fiind amabil cu emoțiile prin care trece copilul tău: „Conectează-te profund cu copilul tău după o criză de furie sau după o ceartă”.

Psihologul recomandă să spui: „Ești o persoană bună care trece printr-o perioadă dificilă. Sunt aici pentru tine. Nimic din ce poți spune sau face nu va schimba dragostea pe care o am pentru tine”.

Aceasta contribuie la colaborarea dintre părinți și copii în stabilirea unor noi comportamente.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Recomandari si sfaturi

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

Lecțiile de maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Lecțiile de bune maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung”

Foto: Freepik@freepk

Aceasta este vârsta ideală pentru a-l învăța pe copil o limbă străină

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!” / FOTO: freepik.com @gerain0812

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!”

pixel