”Alăptez și sunt însărcinată. Există vreun pericol pentru făt?”: Avantajele și dezavantajele alăptării în tandem. Sfatul specialiștilor
Data actualizării:
Data publicării:
Uneori, o femeie poate afla că este din nou însărcinată când încă alăptează primul ei copil.

Dacă multe femei optează pentru a-și înțărca copilul cât mai curând posibil, altele preferă să trăiască o experiență minunată: alăptarea în tandem. Se oferă astfel celor doi frați posibilitatea de a crește împreună, hrăniți de sânul mamei lor.

Este curios că această practică nu este deosebit de bine privită în zilele noastre. Cu câteva decenii în urmă, însă, era foarte comun.

Există cei care consideră că este contraproductiv faptul că, în timp ce fătul se dezvoltă în pântecele mamei, fratele mai mare îi ia cei mai buni nutrienți prin lapte. Există chiar și cei care cred că poate provoca avort spontan. Nimic din toate acestea nu este adevărat. Mai multe studii demonstrează acest lucru și vă vom spune despre ele mai jos.

Alăptarea a doi copii, de aceeași vârstă sau nu, este întotdeauna o experiență minunată.

Alăptarea în tandem: decizia este la latitudinea mamei

Alăptarea în tandem este o alegere care revine mamei atunci când descoperă că este din nou însărcinată. Dacă primul născut are mai mult de 18 luni sau doi ani, poate fi cu siguranță o opțiune bună pe care cu siguranță va trebui să o luați în considerare dacă cunoașteți toate detaliile.

Ce spun specialiștii

Academia Americană a Medicilor de Familie explică în multe dintre studiile sale că alăptarea în tandem este pozitivă și benefică pentru dezvoltarea fizică și emoțională a copiilor.

Dacă mama este sănătoasă și sarcina se dezvoltă normal, nu există niciun motiv să nu mai alăptăm copilul ei mai mare.

Continuarea alăptării copilului meu poate compromite dezvoltarea fătului?

Absolut nu. Suprapunerea sarcinii cu alăptarea nu afectează negativ dezvoltarea fătului.

Dacă în zilele noastre există o concepție negativă despre acest obicei este pentru că alăptarea în tandem este o practică mult mai des întâlnită în țările subdezvoltate.

Mamele prelungesc faza de alăptare a copiilor lor până la vârsta de 5 sau 6 ani, moment în care este obișnuit să rămână din nou însărcinată.

1. Fotografie... (pixabay_12298900.jpg)

Fotp: Pixabay/ Pexels

Poate copilul meu mai mare să priveze fătul de nutriție?

Credeți sau nu, natura este înțeleaptă, de fapt corpurile femeilor sunt pregătite să crească doi copii. Femeile au practicat mereu alăptarea în tandem, așa că organismul lor știu foarte bine să împartă alimentația în timpul sarcinii.

Potrivit mai multor studii, precum „Alăptarea mai mult de unul: alăptarea multiplă și în tandem”, în timpul celei de-a treia sau a patra luni de sarcină și ca urmare a interacțiunii hormonilor, producția de lapte este ușor redusă pentru a aloca toți nutrienții către făt.

Când femeia naște, ea produce din nou lapte în cantități mari. Dacă la aceasta adăugăm un impact emoțional mai mare, totul permite prezența unui lapte suficient pentru ambii copii.

Dezavantaje de luat în considerare atunci când alăptați în tandem

Așa cum există multe mituri negative despre alăptarea în tandem, sunt prezentate și câteva idei oarecum „imaginative”. Printre acestea se numără argumentarea că datorită acestei experiențe copiii noștri nu se vor simți geloși unul față de celălalt și că uniunea lor va fi excepțională pentru tot restul vieții.

Una dintre cele mai frecvente consecințe ale alăptării în tandem este gelozia din partea fratelui mai mare (la urma urmei, nou-născutul trebuie să bea mai mult lapte decât el). Cu toate acestea, gelozia fraților este o realitate care apare în multe cazuri, alăptarea în tandem sau nu. Din acest motiv, este esențial ca mamici să acordăm atenție lumii emoționale a micuților noștri.

Un alt lucru de luat în considerare este că, din cauza colostrului (care are efect laxativ), copilul mai mare este susceptibil să sufere de diaree în această perioadă.

În concluzie, alăptarea în tandem este o alegere personală . Cunoscându-vă corpul și dacă sunteți pregătit și entuziasmat să întreprindeți această nouă experiență, merită luat în considerare.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Bebelusi

Articole similare


Cele mai noi articole

Bacalaureat 2025! Încep probele de competențe

Emoții pentru elevi! Începe Bacalaureatul!


Top citite
Un fost decan la Stanford explică cel mai simplu lucru pe care părinții îl pot face pentru a asigura succesul copiilor lor / FOTO: freepik.com @EyeEm

Un fost decan la Stanford explică cel mai simplu lucru pe care părinții îl pot face pentru a asigura succesul copiilor lor

Trei fraze pe care copiii cu o inteligență emoțională ridicată le folosesc frecvent / FOTO: FReepik.com@freepik

Trei fraze pe care copiii cu o inteligență emoțională ridicată le folosesc frecvent

Cele mai frumoase nume de fete, conform ChatGPT / FOTO: Freepik.com@freepic.diller

Cele mai frumoase nume de fete, conform ChatGPT

„Copilul meu nu se poate concentra e distras la școală!” Tot ce trebuie să știe părinții despre durata atenției la elevi și cum evoluează aceasta în funcție de vârstă sau alți factori / FOTO: freepik.com @
alrasyiqin

„Copilul meu nu se poate concentra / e distras la școală!” Tot ce trebuie să știe părinții despre durata atenției la elevi și cum evoluează aceasta în funcție de vârstă sau alți factori

pixel