„Am intrat în travaliu fără să fiu însărcinată”. Cum a fost posibil
Data publicării:
„Am intrat în travaliu fără să fiu însărcinată”, a spus Holly într-un clip postat pe TikTok, care a avut peste 1 milion de vizualizări. 

”Nu am simțit nimic în timp ce mi-a fost montat steriletul”, a povestit femeia într-un videoclip care a devenit viral pe TikTok. „După procedură, medicul și-a aruncat mănușile la coșul de gunoi și mi-a spus că în următoarele 7-10 minute voi avea crampe și că o va ruga pe asistentă să vină să mă verifice din când în când”, continuă ea. În momentul în care asistenta a venit pentru o verificare, Holly avea dureri puternice. La alte cinci minute după ce a fost asigurată că va fi bine, tânăra a început să vomite și apoi a leșinat.

„Stăteam și mă întrebăm dacă e normal să mă doară atât de tare. În următoarele cinci minute, s-a dezlănțuit iadul”, povestește Holly, care nu-și mai simțea picioarele sau brațele. A început să transpire abundent și nu mai putea găsi o poziție confortabilă în care să stea. În ciuda faptului că nu a avut niciodată experiența nașterii, tânăra a dedus că era în travaliu, potrivit publicației Qbebe.

„Am încercat să stau pe spate, pe burtă, în patru labe, pe o parte. Nimic nu funcționa. Apoi am început să simt ceva ce am auzit explicat doar în filme, nici măcar nu știu cum am știut ce era, dar știam că aveam contracții”, a spus Holly. Îngrijorarea asistentei a crescut, determinând-o să cheme un medic. O singură privire a medicului a confirmat că Holly avea nevoie de o intervenție de urgență pentru a-i scoate steriletul.

După ce am putut în sfârșit să respir din nou, m-am întrebat: Ce naiba s-a întâmplat?”, a mărturisit Holly. Medicul i-a explicat că steriletul fusese plasat pe un nerv și că organismul ei încerca să îl împingă afară.

„Corpul meu încerca să îl împingă afară. Colul meu era dilatat. Doctorul meu a spus că aș fi avut deja o epidurală până atunci dacă aș fi fost însărcinată. Nu mai întâlnise decât o dată un astfel de caz”, mai spune tânăra.

Explicația 

Ceea ce i s-a întâmplat lui Holly se numește „expulzare” și apare, de regulă, 2-10% dintre paciente. Expulzarea are loc atunci când steriletul se deplasează din poziția să în care este fixat în partea superioară a uterului.

Potrivit Dr. Mary Jane Minkin, profesor clinician în cadrul Departamentului de Obstetrică, Ginecologie și Științe ale Reproducerii de la Școala de Medicină a Universitățîi Yale, crampele după introducerea unui sterilet - în special a unui sterilet din cupru - sunt frecvente, dar durerile neobișnuite pot fi un semn de expulzare.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Monden
Tagurile articolului: expulzare  sterilet  travaliu 

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

Lecțiile de maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Lecțiile de bune maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung”

Foto: Freepik@freepk

Aceasta este vârsta ideală pentru a-l învăța pe copil o limbă străină

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!” / FOTO: freepik.com @gerain0812

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!”

pixel