Anumite obiceiuri îți pot răni părinții. Iată trei comportamente care îți pot slăbi relația cu ei
Data publicării:
Copiii cresc obișnuiți ca părinții să fie mereu alături de ei. După cum subliniază Your Tango, aceștia pot ajunge să creadă că înțelegerea dintre ei și părinți este necondiționată. Deși dragostea părinților este, în majoritatea cazurilor, neclintită, calitatea relației necesită eforturi comune.

Relațiile dintre părinți și copii se schimbă odată cu trecerea timpului, conform experților Your Tango. Unele lucruri rămân esențiale pentru ambele părți, chiar dacă nu sunt întotdeauna plăcute pentru toată lumea.

Totuși, menținerea acestor aspecte poate fi cheia unei relații de familie armonioase și de sprijin reciproc.

Iată trei obiceiuri la care ar putea fi util să renunți, pentru a nu-ți răni părinții:

Citește și Un expert în traumele copilăriei „IMPLORĂ” părinții să NU mai facă 12 lucruri: „Comportamentele astea pot induce frica permanentă!”

Neglijarea tradițiilor familiei

Tradițiile de familie au o însemnătate profundă pentru părinți, fiind simboluri ale legăturilor puternice dintre membri.

Atunci când copiii le minimalizează sau le ignoră, părinții pot simți o tristețe profundă, uneori chiar consternare. Este ca și cum ceea ce contează pentru ei ar fi luat în derâdere.

Deși este firesc ca adulții să își dorească să-și afirme autonomia, ei pot încerca să găsească un echilibru, păstrând loc pentru tradițiile dragi părinților. Acest gest simplu poate consolida relația familială.

Lipsa de comunicare

Pe măsură ce își construiesc vieți independente, copiii adulți pot pierde contactul cu părinții lor. Apelurile rare sau absența completă a comunicării îi pot răni profund pe aceștia. Un simplu telefon, chiar și scurt, poate însemna enorm pentru părinți, transmițându-le afecțiune, grijă și sprijin.

De multe ori, părinții ezită să își contacteze copiii de teamă să nu îi deranjeze sau să fie respinși.

Psihologul Guy Winch explică: „Când ne simțim singuri, ne simțim atât de expuși și de respinși, încât ideea de a întinde mâna și de a risca o nouă respingere devine insuportabilă, așa că nu o facem.”

Neîmpărtășirea momentelor importante

Copiii pot uita, pe măsură ce cresc, cât de importante sunt pentru părinți momentele semnificative din viața lor. Împărtășirea acestor momente cu părinții le oferă ocazia să se simtă implicați și apreciați.

Când un copil uită să le povestească părinților despre un eveniment marcant, aceștia pot resimți o mare dezamăgire.

Deși unele lucruri pot părea banale pentru copii, fiecare etapă a vieții lor are o valoare aparte pentru părinți.

Continuarea acestui obicei simplu, de a le povesti lucrurile importante, îi ajută pe părinți să simtă că încă fac parte din viața copilului lor.

Aceste gesturi mici pot avea un impact uriaș asupra relației cu părinții, contribuind la o legătură mai strânsă și mai armonioasă.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Recomandari si sfaturi

Articole similare


Cele mai noi articole

Știi ce este și cum funcționează „dieta iubirii”?

Numele „dieta iubirii” poate, prin denumire, să ducă la...


Top citite
Ce este mai important să-ți înveți copilul decât să spună „mulțumesc”. Psiholog: „Așa trebuie să-ți educi micuțul pentru a trăi mai fericit!” / FOTO: freepik.com @olyakomarova

Ce este mai important să-ți înveți copilul decât să spună „mulțumesc”. Psiholog: „Așa trebuie să-ți educi micuțul pentru a trăi mai fericit!”

Copiii mici care vor să facă totul singuri. Ce spun cercetătorii? „Părinții care încurajează autonomia contribuie la succesul lor pe termen lung” / FOTO: freepik.com @b1lyk

Copiii mici care vor să facă totul singuri. Ce spun cercetătorii? „Părinții care încurajează autonomia contribuie la succesul lor pe termen lung”

Foto: Freepik @cookie_studio

7 obiceiuri de aur. Secretele celor mai de succes copii

Bunicii din generația Boomer NU sunt de acord cu parentingul blând: „Copiii devin prea sensibili!”. Argumentele științifice care dovedesc contrariul / FOTO: freepik.com @SkelDry

Bunicii din generația Boomer NU sunt de acord cu parentingul blând: „Copiii devin prea sensibili!”. Argumentele științifice care dovedesc contrariul

pixel