Apel către părinți după ce Gheboasa a cântat pe scena UNTOLD: „Mă tem pentru copilul meu...”
Data publicării:
În cadrul celei mai mari manifestări muzicale din țară, Festivalul UNTOLD de la Cluj-Napoca, un val de controverse a fost stârnit de prezența artistului Gheboasa pe scenă. Expertul antidrog Cătălin Țone a ridicat semne de întrebare cu privire la participarea acestuia în cadrul evenimentului, având în vedere versurile jignitoare și obscene pe care le-a interpretat, precum și promovarea consumului de droguri în una dintre piesele sale.

Cu un lanț gros de aur în jurul gâtului și la bustul gol, Gheboasa a captat atenția a zeci de mii de tineri entuziaști prezenți la festival. Cu toate acestea, reacțiile nu au întârziat să apară, iar criticile s-au amplificat odată cu postarea lui Cătălin Țone pe rețelele de socializare. Expertul antidrog a subliniat faptul că evenimentul a atras și un număr considerabil de persoane minore, ceea ce amplifică îngrijorarea cu privire la mesajele negative și influențele dăunătoare pe care Gheboasa le-ar putea transmite.

Comentariile negative, în număr semnificativ, au inundat postarea lui Cătălin Țone, iar internauții au exprimat regretul că un artist cu astfel de atitudini a fost inclus în programul festivalului UNTOLD. Subiectul delicat al consumului de droguri a fost și el abordat de expertul antidrog, referindu-se la o altă piesă interpretată de Gheboasa intitulată „Droguri și pi*de”. În această melodie, artistul face afirmații legate de consumul de droguri și modul în care acesta ar contribui la câștigarea de bani.

„Mă tem pentru copilul meu...”

„Din păcate unii părinți îi și încurajează. Mai văd pe la evenimente cum se zbenguie alături de ei. Să nu mai spunem cum bagă și alcool plus tutun de la vârste fragede”.

„Nenorociți! Ca părinți faci atâtea sacrificii să-ți vezi copii mari, să te bucuri de ei în viitor ca apoi să ți-i distrugă!”

„Educația nu se rezumă la a-i spune copilului ce nu are voie să facă. Pun pariu că părinții tinerilor de acolo invocă scuza că nu au timp de ei pentru că sunt ocupați cu munca. Asta e generația care va plăti pensiile celor ca noi...”

„Ce caută acești copii la UNTOLD? De ce părinții permit copiilor sa ajungă la aceste festivaluri?”

„Ăștia cânta ce vor ei? Nu există nici o cenzură? Mă tem pentru copilul meu... libertatea este înțeleasă greșit!”

„Opriți planeta! Să coboare gunoaiele astea că au infectat generația asta! Cum să crești cu așa muzică infectă?”

Apel către părinți

Cătălin Țone a făcut un apel către părinți, atrăgând atenția asupra importanței monitorizării atente a „idolilor” aleși de către cei mici. În contextul expunerii acestora la mesaje și influențe negative, este cu atât mai important să se ofere un cadru educativ adecvat și să se discute deschis cu adolescenții despre riscurile asociate consumului de droguri și alegerilor nepotrivite.

Pe de altă parte, organizatorii festivalului UNTOLD nu au emis până în prezent un comunicat oficial cu privire la controversele stârnite de prezența lui Gheboasa în programul evenimentului. Astfel, acest incident ridică întrebări cu privire la selecția și monitorizarea artiștilor invitați să urce pe scena festivalului.

În concluzie, prezența artistului Gheboasa la Festivalul UNTOLD a stârnit polemici aprinse, cu discuții intense legate de mesajele și influențele transmise publicului, în special tinerilor. Această situație reamintește importanța unui dialog deschis și educației privind riscurile asociate consumului de droguri și alegerilor care pot avea consecințe negative asupra tinerilor.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Monden
Tagurile articolului: adolescenti  copii  gheboasa  parinti  tineri  untold 

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

Lecțiile de maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Lecțiile de bune maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung”

Foto: Freepik@freepk

Aceasta este vârsta ideală pentru a-l învăța pe copil o limbă străină

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!” / FOTO: freepik.com @gerain0812

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!”

pixel