Cercetare Yale: Această schimbare mică de mentalitate îi ajută pe părinți să crească copii mai fericiți și mai independenți
Utilizarea bentițelor de păr la fetele nou-născute poate fi periculoasă. Așa cum poate ai înțeles, aceste accesorii drăguțe pot provoca disconfort micuței tale.
Așadar, fie că este sau nu o tendință, înainte de a pune aceste benzi de păr pentru bebeluș pe capul fiicei tale, află despre daunele pe care le-ar putea provoca.
Pentru a ști dacă benzile de păr colorate pe care le pui pe cap fiicei tale îi provoacă vreun rău, trebuie pur și simplu să-i observi comportamentul.
Dacă atunci când îi pui bentița, plânge și insistă să o dea jos, cel puțin o deranjează. O altă modalitate de a ști dacă folosirea benzilor de păr sau a bentițelor dăunează fiicei tale este să o observi când este în pat. Dacă observi că nu doarme liniștită, se trezește cu tresărire sau nu reușește să adoarmă ușor după ce a folosit, atunci înseamnă că folosirea acestui accesoriu îi dăunează.
În cele din urmă, este important de subliniat că oasele craniului trebuie să fie libere de orice tip de presiune.
Craniul, de fapt, este alcătuit din șapte oase unite între ele prin așa-numitele suturi: articulații moi acoperite de membrane care fac posibilă dezvoltarea craniului pe măsură ce dimensiunea creierului crește.
Pexels. Bacera Govrea/ Pexels
Există și alte accesorii de modă pentru copii pe care mamele le aleg ca alternativă la benzile de păr. Adică benzi elastice, flori, fluturi și multe alte subiecte susținute de agrafe sau agrafe, care prind părul fetelor nou-născute.
Ei bine, aceste accesorii, chiar dacă aparent par mai potrivite pentru înfrumusețarea fetițelor întrucât nu implică riscul ca craniul să fie zdrobit, sunt și ele periculoase.
De fapt, fetițele care au dezvoltat deja abilități psihomotorii sunt capabile să apuce obiecte și să le aducă la gură. Într-un moment de distragere a atenției le-ar putea scoate, le pot băga în gură și astfel le pot înghiți.
De aceea, înainte de a vă înlocui benzile de păr cu aceste alte agrafe de păr, trebuie să aveți în vedere ceea ce tocmai am spus mai sus.
Decizia ține de tine, ca și în cazul tot ceea ce privește fetița ta. Dacă vă decideți vreodată să-i puneți accesorii în păr, vă sfătuim să citiți mai întâi următoarele recomandări:
- Alegeți bentițe moi și care au o cantitate minimă de material elastic. Este mai bine ca bentița să cadă continuu de pe capul fiicei tale și ca tu să-ți petreci tot timpul punându-o la loc pe ea, decât să-i pui una care nu se va desprinde în ciuda tuturor eforturilor fetiței de a o lua.
Benzile care nu alunecă ușor sunt foarte elastice și au tendința de a strânge prea mult capul copilului.
Pexels: Love Singh/ Pexels
- Evită să folosești agrafe de păr. În orice caz, atâta timp cât folosești aceste accesorii, nu pierde niciodată din vedere fetița ta, oricât de mică ar fi.
- Folosește accesorii de păr pe capul fiicei tale numai în anumite momente. De exemplu când ieși din casă. Evită să le poarte tot timpul: nu sunt esențiale.
- Atenție: Cântăriți avantajele și dezavantajele utilizării benzilor de păr. Totuși, decizia ține de tine, în calitate de mamă și principal responsabil pentru cel mic. Evident, unii specialiști recomandă utilizarea acestor accesorii abia după 6 luni de viață. Din acest motiv, înainte de a te hotărî, cere părerea specialistului.
Și nu uita, fetița ta este frumoasă și fără aceste accesorii. Dacă are părul lung și o deranjează, cel mai bine este să apelezi la frizer. Nu te preocupa, vei avea tot timpul din lume să îi aranjezi părul ca la prințese atunci când va crește mare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Un studiu dezvăluie efectele...
Emoții pentru elevi! Începe Bacalaureatul!
Dacă copilul tău s-a născut...
Ministrul Educației Daniel...