Body pe timp de vară pentru nou-născuți: da sau nu? Iată ce recomandă specialiștii
Data publicării:
Body vara da sau nu? Când începe să fie cald, este important să înțelegem cum să îmbraci un nou-născut vara: alegerea țesăturilor, cele mai potrivite culori și câteva sfaturi utile.

Nou-născuții nu au abilități de termoreglare și din acest motiv suferă de căldură mult mai mult decât noi. Prin urmare, este o idee bună să-i lași picioarele descoperite, să îl îmbraci lejer, să preferi bumbacul și să eviți tricourile cu imprimeuri din plastic.

Nou-născutul nu trebuie lăsat gol, dar în zilele cele mai fierbinți poate sta cu ușurință doar într-un body sau un tricou și scutec. 

Undă verde pentru cămășile de lenjerie din bumbac, in sau mătase. Fibrele sintetice trebuie evitate cu grijă deoarece nu absorb transpirația și, dacă pielea copiilor este deosebit de sensibilă, pot provoca iritații ale pielii.

Este întotdeauna bine să ai haine de schimb: nou-născuții, care își petrec cea mai mare parte a timpului într-un cărucior, transpiră la spate și la gât.

Oprirea, schimbarea lor și lăsarea lor să respire le va permite să se odihnească mai plăcut și mai liniștit. De asemenea, este important să aveți la îndemână o pălărie sau prosoape, utile în locuri cu aer condiționat sau, alternativ, ca parasolar.

Acest lucru îl va ajuta pe cel mic să se simtă mai bine, să sufere mai puțin din cauza căldurii și să prevină punctele roșii tipice copiilor mici și care apar odată cu prima vreme caldă: transpirația.

Pe scurt, dacă noi, mămicile, suntem primele care suferim de căldură dogoritoare și umedă, sunt șanse mari ca și micuțul nostru să fie în starea noastră.

Cum să protejați copiii de căldură

Protejarea nou-născuților de căldură este esențială pentru a preveni supraîncălzirea, deshidratarea și alte probleme legate de temperaturi ridicate. Iată câteva sfaturi pentru a proteja nou-născuții de căldură:

1. Hidratare

Alăptare frecventă: Asigură-te că bebelușul este alăptat sau hrănit cu biberonul mai frecvent pentru a preveni deshidratarea. Laptele matern sau formula este suficientă pentru a-l hidrata în primele luni de viață.

2. Fotografie... (pexels-sunvani-hoang-59600621-7973673_41347400.jpg)

Fotografie de la Sunvani Hoàng/ Pexels

2. Îmbrăcăminte adecvată

Materiale ușoare și respirabile: Alege haine din bumbac sau alte materiale naturale care permit pielii să respire. Îmbracă bebelușul în straturi subțiri.

Pălărie: Folosește o pălărie cu boruri largi pentru a-i proteja capul și fața de soare.

3. Temperatura camerei

Răcirea camerei: Păstrează camera unde stă bebelușul la o temperatură confortabilă, ideal între 20-22°C. Folosește un ventilator sau aer condiționat pentru a menține răcoarea, dar evită să îndrepți aerul direct către copil.

Verifică temperatura: Poți verifica dacă bebelușul este prea cald atingându-i ceafa sau pieptul. Dacă pielea este transpirată sau fierbinte, este posibil să fie prea cald.

4. Evitarea expunerii directe la soare

Umbra: Evită să ieși cu bebelușul afară în orele de vârf (10:00-16:00). Dacă trebuie să ieși, asigură-te că este protejat de soare, folosind o umbrelă sau acoperișul căruciorului.

Soluții de umbrire: Asigură-te că bebelușul se află într-o zonă umbritoasă atunci când se joacă sau doarme în aer liber.

5. Baie călduță

Baie răcoritoare: Oferă-i o baie călduță pentru a-i răcori corpul și a-l face să se simtă mai confortabil.

Aceste măsuri te vor ajuta să te asiguri că bebelușul tău este protejat de căldura excesivă și se simte confortabil în zilele călduroase.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Bebelusi

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Un fost decan la Stanford explică cel mai simplu lucru pe care părinții îl pot face pentru a asigura succesul copiilor lor / FOTO: freepik.com @EyeEm

Un fost decan la Stanford explică cel mai simplu lucru pe care părinții îl pot face pentru a asigura succesul copiilor lor

Trei fraze pe care copiii cu o inteligență emoțională ridicată le folosesc frecvent / FOTO: FReepik.com@freepik

Trei fraze pe care copiii cu o inteligență emoțională ridicată le folosesc frecvent

Cele mai frumoase nume de fete, conform ChatGPT / FOTO: Freepik.com@freepic.diller

Cele mai frumoase nume de fete, conform ChatGPT

„Copilul meu nu se poate concentra e distras la școală!” Tot ce trebuie să știe părinții despre durata atenției la elevi și cum evoluează aceasta în funcție de vârstă sau alți factori / FOTO: freepik.com @
alrasyiqin

„Copilul meu nu se poate concentra / e distras la școală!” Tot ce trebuie să știe părinții despre durata atenției la elevi și cum evoluează aceasta în funcție de vârstă sau alți factori

pixel