Cercetare Yale: Această schimbare mică de mentalitate îi ajută pe părinți să crească copii mai fericiți și mai independenți
Calmarea unui copil care plânge poate deveni o misiune dificilă pentru părinții fără experiență. Pe măsură ce minutele trec și volumul plânsului bebelușului crește, confuzia și nervozitatea acestora cresc. Pentru a-i ajuta să facă față acestei perioade dificile, vă prezentăm câteva tehnici utile.
Motivele care fac un nou-născut să plângă sunt foarte diferite unele de altele. Poate că cel mai bun mod de a trata problema la rădăcină este să înveți să recunoști diferitele tipuri de plâns la bebeluși. Cu toate acestea, aceasta este o abilitate pe care părinții o dobândesc în timp. Între timp, cum putem calma nou-născutul ?
Înainte de a începe cu enumerarea, trebuie clarificat că nu toate tehnicile vor fi la fel de eficiente cu toți copiii, având în vedere că, după cum știți deja, nu există două persoane identice. Pe de altă parte, trebuie să poți recunoaște când copiii tăi se plâng de o problemă gravă sau dacă doar încearcă să atragă atenția.
Dacă plânsul este intens sau este însoțit de simptome precum febră sau vărsături, este esențial să contactați medicul pediatru pentru a exclude orice problemă de sănătate.
Dacă țineți copilul în brațe, plimbați-vă prin cameră și legănați-l ușor: contactul și mișcarea îl vor calma încetul cu încetul. Dacă însoțești totul cu șoapte, câteva mângâieri și bătăi delicate pe spate, calmarea nou-născutului va fi o chestiune de câteva minute.
În urmă cu câțiva ani, un videoclip a devenit viral cu un pediatru american care calmează copiii ținându-i la un unghi de 45°, cu o mână pe piept și cealaltă pe fese. Aproape ca o vrajă magică, bebelușii au încetat imediat să plângă.
Ca și contactul uman, copiii se calmează când aud vocea mamei sau a tatălui în apropiere. Acest lucru se datorează celui mai primitiv sentiment de protecție care este activat în ei în prezența părinților lor.
Nu doar vocea, ci și sunetul produs de mașina în mișcare, muzica sau zgomotul mașinii de spălat.
Fotografie de la RDNE Stock Project/ Pexels
Pe lângă faptul că este o tehnică eficientă pentru ameliorarea durerii de colici , masajele blânde sunt și o alternativă excelentă pentru a calma nou-născutul și a-l opri să plângă.
Prin acest contact, cei mici se relaxează și învață să-și cunoască mai bine corpul. Puteți efectua aceste masaje cu uleiuri sau creme pentru a crește beneficiile și senzația de bine la bebeluși.
Ca și în cazul adulților, apa caldă îi ajută pe cei mici să elibereze tensiunea și să își relaxeze mușchii.
Copiilor le place să răsfoiască, să privească în jur și să respire aer curat. Atâta timp cât condițiile meteo sunt favorabile și ora este adecvată, o plimbare poate fi o alternativă excelentă pentru găsirea liniștii.
Părinții trebuie să știe că plânsul este un mijloc de comunicare pentru nou-născuți, la fel cum sunt zâmbetele. Din acest motiv, lacrimile nu sunt întotdeauna sinonime cu boală sau îngrijire necorespunzătoare. Ideal este să înfrunți situația cu calm. După ce ai verificat că micuțului nu îi este foame, somn sau frică, analizează-i starea de sănătate căutând posibile simptome ale unor boli.
Dacă totul merge bine, oricare dintre metodele prezentate în acest articol poate fi un mare aliat în calmarea nou-născutului. Ca să nu mai vorbim, de altfel, că îți va permite să petreci momente plăcute de relaxare în compania copiilor tăi, care vor încuraja și înțelegerea reciprocă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Un studiu dezvăluie efectele...
Emoții pentru elevi! Începe Bacalaureatul!
Dacă copilul tău s-a născut...
Ministrul Educației Daniel...