Care ar fi ingredientul cheie al copiilor bine-crescuți? Urania Cremene: „Părinții poate că n-ar vrea să se întâmple așa, dar este o cultură a lipsei de respect”
Data publicării:
Urania Cremene, expert în parenting, a fost invitată în podcastul moderat de jurnalistul Mihai Morar, unde a abordat ingredientul cheie al copiilor bine-crescuți.

În discuția lor, Urania Cremene a subliniat importanța recunoștinței în viața de zi cu zi a copiilor bine-crescuți.

„Copiii ar trebui să fie recunoscători oricui și către orice manifestare de pe această planetă. Recunoștința nu este un `mulțumesc că mi-ai dat viață` și `mulțumesc că mi-ai dat de mâncare`. Nu! Recunoștința este o stare pe care ori o trăiești zilnic, respirând-o față de orice, ori nu o ai”, a spus Urania Cremene în cadrul podcastului Fain & Simplu cu Mihai Morar.

Experta a continuat să discute despre problemele culturale care influențează educația copiilor în zilele noastre.

„Asta este o altă problemă a felului în care ne creștem copiii. Nu ne creștem noi, că noi n-am vrea să se întâmple așa. Dar asta se întâmplă cu cultura asta care vine din alte țări”, a mai spus Urania Cremene.

Citește și „De ce nu funcționează parentingul modern?” Urania Cremene: „Am ajuns într-un punct în care părinții tremură în fața copiilor! Combinația ASTA este cheia”

Urania Cremene: „Este o cultură a lipsei de respect”

Urania Cremene a evidențiat impactul negativ al anumitor influențe culturale, menționând că acestea promovează lipsa de respect și recunoștință. 

„Este o cultură a lipsei de respect. De la desenele animate, care toate au un limbaj pe care eu nu l-aș folosi, filmele pentru copii, filmele pentru adolescenți, cărțile pentru adolescenți conțin tipul acesta de abordare, de apropiere, de ne tragem de șireturi. Nu există o limită a decenței, a intimității”, a mai punctat experta în parenting.

Potrivit Uraniei Cremene, această lipsă de recunoștință și respect este una dintre marile provocări ale generației actuale. 

„Și ei au lipsa de recunoștință, lipsa de respect”, a concluzionat experta. 

Discuția dintre Urania Cremene și Mihai Morar a oferit perspective valoroase pentru părinți și educatori, punând accent pe importanța educării copiilor într-un spirit de recunoștință și respect autentic.

Vezi și ”Dacă știam că o să ajungi așa mai bine nu te făceam”. Urania Cremene: ”Cred că este extrem de dureros”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Recomandari si sfaturi

Articole similare


Cele mai noi articole

Numele clasic de fată care este la modă în 2025

În 2025, acest nume de fată rămâne un nume clasic, dar...


Top citite
Mama sau tata De la cine moștenește copilul atitudinea / FOTO: Freepik.com@ karlyukav

Mama sau tata? De la cine moștenește copilul atitudinea

Cele trei pericole care blochează succesul copilului. Răzvan Vasile: „Tu n-ai nevoie să stai într-o gașcă, într-o școală, când tu ești cel mai bun!” / FOTO: freepik.com @lokodigo1

Cele trei pericole care blochează succesul copilului. Răzvan Vasile: „Tu n-ai nevoie să stai într-o gașcă, într-o școală, când tu ești cel mai bun!” / VIDEO

Când educația emoțională devine toxică. Educatoare: „Părinții sunt păcăliți cu rețete miraculoase, dar copiii lor plătesc prețul” / FOTO: freepik.com @standret

Când educația emoțională devine toxică. Educatoare: „Părinții sunt păcăliți cu rețete miraculoase, dar copiii lor plătesc prețul”

Copilul rămâne în urmă la școală. Experții explică principalele motive, greșelile părinților și profesorilor și ce poți face concret pentru a-l ajuta / FOTO: freepik.com @Ambreen

Copilul rămâne în urmă la școală. Experții explică principalele motive, greșelile părinților și profesorilor și ce poți face concret pentru a-l ajuta

pixel