Casting pentru trupa de juniori a Teatrului Metropolis
Data actualizării:
Data publicării:
Teatrul Tineretului Metropolis va înfiinţa, în premieră naţională, o trupă de juniori care va susţine, în fiecare stagiune, spectacole realizate sub îndrumarea profesioniştilor

Instituţia anunţă castingul pentru elevi din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a, ce va avea loc la Teatrul Tineretului Metropolis, după cum urmează.

Până în data de 4 iunie, este perioada de înscrieri, apoi, în zilele 10 şi 11 iunie se organizează Etapa 1 a selecţiei - un atelier de lucru (probă eliminatorie).

Apoi, în 17 şi 18 iunie, va fi Etapa 2 - în care fiecare elev va prezenta un moment individual la alegere (maximum 2 minute), urmat de susţinerea unui interviu, screi Rador.

Pentru a putea participa la casting este necesar ca reprezentantul legal să semneze documentele pentru înscriere, puse la dispoziţie de Teatrul Metropolis.

Beneficiile teatrului în dezvoltarea copiilor

Dezvoltarea creativității

Artele spectacolului îi învață pe copii cum să gândească creativ prin intermediul imaginației.

Dezvoltarea inteligenței emoționale

Atunci când elevii din școlile primare și gimnaziale participă la spectacole de teatru, capacitatea lor de a recunoaște ceea ce gândesc sau simt alți oameni crește.

Dezvoltarea răbdării

Copiii vor învăța să stea liniștiți, să-i respecte pe ceilalți și să fie atenți la desfășurarea acțiunii, scrie kinderpedia.ro.

Dezvoltarea limbajului și capacității de comunicare

Teatrul îi expune pe copii la noi limbaje și modalități de interacțiune, învățându-i să comunice într-o varietate de moduri unice. Aceștia sunt încurajați să se exprime atât verbal, cât și prin expresii faciale și limbaj corporal.

Înțelegerea lumii înconjurătoare

Teatrul le poate stârni celor mici interesul pentru lumea în care trăiesc, activându-le curiozitatea.

Rezolvarea problemelor

Teatrul oferă copiilor un spațiu sigur în care să experimenteze numeroasele probleme sociale și, prin urmare, să învețe cum să-și rezolve propriile probleme. Rezultatul este o mai bună capacitate cognitivă și un nivel mult mai ridicat de încredere în sine, scrie 9vremparinti.ro.

Lucrul în echipă

Copiii învață să asculte, să urmeze și să coopereze. Acestea sunt abilități esențiale pentru a învăța copiii să empatizeze.

Conștiința de sine

Într-un proiect de teatru sau de producție, copiii sunt expuși scenariului, schițării personajelor, seturilor, dialogurilor, actorilor, coordonării și operațiunilor. O astfel de varietate de experiențe obligă, în esență, copiii să iasă din zona lor de confort și să exploreze zonele de interes pe care le-ar fi putut altfel să le îndepărteze.

Copiii își descoperă unele abilități sau le dezvoltă pe cele deja existente. Și, dacă până atunci s-au temut de astfel de experiențe, acum se confruntă cu temerile lor fără repercusiuni. Un bun mod de a deveni conștient de sine.

 
 

Image by Freepik

Publicitate



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Parintisipitici Team
Categorie: Divertisment
Tagurile articolului: beneficii  casting  copii  teatru 

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon / FOTO: freepik.com @EyeEm

Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon

Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios” / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios”

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi / FOTO: freepik.com @EyeEm

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi

Fraze toxice pe care un părinte nu ar trebui să le spună copilului său conform experților / FOTO: freepik.com @freepik

Fraze toxice pe care un părinte nu ar trebui să le spună copilului său, conform experților

pixel