Cât de des trebuie schimbat un nou născut și câte scutece pe zi sunt necesare?
Data publicării:
Fiecare viitoare mamă se va fi întrebat măcar o dată: cât de des trebuie schimbate scutecele și câte sunt necesare pe zi pentru un nou-născut?

Să recunoaștem: este ușor să te lași dus de val de cumpărături pentru bebelușul care este pe drum, într-un moment de fericire pură precum cel al sarcinii. Tentația de a umple camera cu tot ce este necesar pentru micuț este puternică, dar este esențial să înțelegi de ce va avea nevoie de fapt. De exemplu, înainte de a începe să cumpărați scutece, este important să știți de câte are nevoie un nou-născut pe zi.

De câte scutece aveți nevoie pe zi

În medie, nou-născuții au nevoie de aproximativ 10-12 scutece pe zi. Dar trebuie să ții cont de faptul că fiecare copil este diferit, așa că va trebui să înveți să prezici de câte ori va trebui schimbat copilul tău pe parcursul unei zile. Un alt factor de luat în considerare este că frecvența cu care schimbi scutecele se schimbă pe măsură ce lunile trec. De fapt, va fi mai mare în faza neonatală, în timp ce va scădea pe măsură ce copilul crește.

Cât de des să schimbi scutecul unui nou-născut

De obicei, se recomandă schimbarea scutecului nou-născutului la fiecare două sau trei ore sau, în orice caz, ori de câte ori este necesar. Copiii au nevoie de schimbări frecvente din cauza pielii foarte delicate.

Alegerea produsului potrivit este de asemenea esențială, pentru a garanta libertate de mișcare și confort maxim pentru copil, precum și o absorbție mai mare. Ceea ce contează este să-și păstreze pielea cât mai uscată și curată.

Cum să alegi scutecele pentru nou-născuți

Când cumpărați scutece, este foarte important să alegeți mărimea potrivită. Un scutec prea mic, de exemplu, pe lângă faptul că este inconfortabil pentru copil, nu garantează o absorbție adecvată. Cel mai obișnuit sfat este să treceți mereu două degete între scutec și burtă, pentru a verifica să nu fie prea strâns. În schimb, dacă este prea mare riscul este să nu adere bine de corp, favorizând scurgerea de lichide.

Vă rugăm să rețineți că mărimile scutecelor se bazează pe greutate și nu pe vârstă. Fiecare copil crește într-un ritm diferit, așa că este aproape imposibil de prezis de ce va avea nevoie la 2 luni, la 6 și așa mai departe. În plus, nu toate produsele au aceeași potrivire, așa că cel mai bine este să le încerci și să te asiguri că mărimea este cea potrivită, înainte de a te aproviziona cu maxi pachete.

Când să schimbi scutecul

Un moment ideal pentru a schimba scutecul nou-născutului este înainte sau după hrănire. Dacă alăptați, atunci când comutați între scutece, faceți-vă timp pentru a verifica scutecul și schimbați-l dacă este necesar. Dacă alăptați cu biberonul, cel mai bine este să îl verificați imediat înainte de a i-l oferi sau după ce acesta a terminat de hrănit.

În acest moment, probabil că vă întrebați cât de des ar trebui să schimbați scutecul copilului atunci când acesta doarme profund. Dacă nu este prea ud, nu e nevoie să-l trezești, poate optează pentru un produs super absorbant care ajută la prevenirea scurgerilor.

Cu toate acestea, un scutec curat înainte de ultima hrănire de seară vă poate permite să-l lăsați în pace până în jurul orei șase dimineața. În timpul nopții, este totuși recomandabil să verificați scutecul cel puțin o dată.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Bebelusi
Tagurile articolului: nou nascut  scutece  sfaturi utile 

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine / FOTO: freepik.com @smokewree928

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine

pixel