Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon
În zilele noastre, dominată de ritmul alert și de tehnologie, cititul cărților copiilor devine un lux. Cititul poveștilor cu copiii creează o legătură profundă între părinți și cei mici, modelându-le dezvoltarea în moduri variate.
Sursa foto: freepik.com@glaushkina1
Cercetările au descoperit că, până la intrarea în grădiniță, copiii mici ai căror părinți le citesc în fiecare zi, au fost expuși la cel puțin 290.000 de cuvinte mai multe decât copiii cărora nu li se citesc în mod regulat. Și în funcție de cât timp de lectură zilnic primesc, acest număr se poate ridica la mai mult de un milion de cuvinte. Toată această expunere va face mai ușor pentru copii să-și extindă vocabularul și să înțeleagă mai bine varietatea de texte pe care vor trebui să le citească pe măsură ce cresc, atât în școală, cât și în afara ei. Dar care sunt beneficiile cititului în limba engleză?
Cercetările arată că toate aceste beneficii ale cititului se aplică indiferent de limba (sau limbile) în care îi citiți copilului dumneavoastră. „Uneori, familiile care vorbesc alte limbi acasă își fac griji că copilul lor nu va deveni fluent în engleză dacă îi citesc în altă limbă”, spune Dr. Phillips, pentru Childmind, „dar îi încurajez pe părinți să le citească copiilor lor în orice limbă doresc. „Este mai confortabil pentru ei”,
În timp ce vocabularul și cunoștințele de bază pe care le învață pot varia, orice beneficii cognitive pe care le obține un copil într-o limbă se vor aplica și oricărei alte limbi pe care o vorbește sau o citește.
Dezvoltarea copiilor are loc intermitent, astfel încât copiii care dobândesc multe abilități motorii într-un ritm rapid ar putea să nu fie dispuși să stea în poală și să citească. Atunci când este cazul, este mai util să te adaptezi la ritmul copiilor, decât să încerci să impuni reguli care ar putea face din lectura o experiență mai puțin pozitivă.
Citește și „Recomandări de cărți pentru copii”
Sursa foto: freepik.com@diana.grytsku
Dezvoltarea limbajului de la o vârstă fragedă. Expunerea timpurie la o a doua limbă este esențială pentru dezvoltarea limbajului. Când le citim copiilor noștri povești în engleză, aceștia sunt expuși la noi cuvinte , structuri gramaticale și pronunții într-un mod natural și contextualizat. De asemenea, cititul în engleză stimulează imaginația și creativitatea și întărește legăturile emoționale.
Citirea poveștilor în engleză copiilor de la o vârstă fragedă este foarte utilă, deoarece permite expunerea timpurie și constantă la limbă. Această expunere vă ajută să vă dezvoltați înțelegerea auditivă și capacitatea de a recunoaște și de a învăța cuvinte noi și structuri gramaticale. În plus, citirea poveștilor în limba engleză încurajează obiceiul de a citi și curiozitatea de a învăța, creând o bază solidă pentru viitoarea lor dezvoltare lingvistică și de învățare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Pe măsură ce temperaturile...
Preot profesor univ. dr. Radu...
Magia Crăciunului este deja...
Raluca-Emima Vasilciuc și...
Nu există nicio modalitate mai...