Obiceiuri recomandate de un pediatru de la Harvard pentru a-ți ajuta copilul să fie mai sociabil și să-și facă prieteni
Într-adevăr, capacitatea de a face sugestii pline de umor implică anumite abilități intelectuale.
Notele, coeficientul de inteligență și evaluările sunt metode des utilizate pentru a determina nivelul de inteligență al copiilor. Totuși, mai multe studii sugerează că există și alți indicatori relevanți: abilitatea de a petrece timp singur, curiozitatea, simțul observației, empatia, capacitatea de a gestiona sau evita conflictele, precum și gestionarea eficientă a emoțiilor.
Potrivit Healthline, aceste trăsături umane și comportamentale sunt semne ale inteligenței. Însă există un marker care pare să fie în mod special asociat cu un nivel ridicat de inteligență: simțul umorului.
Citește și STUDIU: Copiii care manifestă acest comportament vor deveni mai inteligenți decât alții
Cercetătorii de la Universitatea Anadolu din Turcia au publicat în International Journal of Humor Research concluziile unui studiu care susține că umorul este un indicator al inteligenței la copii.
Pentru a realiza acest studiu, Deniz Arslan, Ugur Sak și Nazmiye Nazlı Ateşgöz au analizat 217 elevi de gimnaziu, comparând nivelul lor de inteligență cu simțul umorului.
Rezultatele au fost clare:
„O creștere a inteligenței determină o creștere a capacității umoristice”, se menționează în studiu.
Acest fenomen poate fi explicat printr-un raționament analogic puternic, specific copiilor cu un nivel ridicat de inteligență. Acest tip de raționament este unul dintre principalele mecanisme utilizate de creier pentru a genera umor.
În cadrul studiului, cercetătorii au utilizat Anadolu Sak Intelligence Scale pentru a evalua abilitățile cognitive ale participanților, inclusiv raționamentul vizual-spațial, memoria pe termen scurt și capacitatea de exprimare verbală.
Pe lângă aceste teste, elevilor li s-au oferit aproximativ zece desene animate. La jumătate dintre ele, legenda fusese ștearsă, iar copiii au fost invitați să comenteze scenele prin crearea propriilor replici.
Dialogurile pline de umor propuse de elevi au fost analizate de experți în benzi desenate și comedie, care au evaluat relevanța și originalitatea acestora. Prin corelarea acestor rezultate cu cele obținute din testele de inteligență, cercetătorii au identificat o legătură clară între simțul umorului și inteligență.
Astfel, un copil care demonstrează un simț al umorului bine dezvoltat în clasă ar putea fi considerat deosebit de inteligent.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Care este cea mai fericită...
Copiii care manifestă un...
Emoțiile copiilor sunt adesea...
Care este cea mai fericită...
Un număr semnificativ de...