Ce le recomandă Ministerul Educației elevilor de clasa a XII-a care vor susține Bacalaureatul
Data publicării:
Ministerul Educației le recomandă elevilor care vor susține examenul de Bacalaureat să lecțiile Teleșcoala și să exerseze pe teste de antrenament din anii trecuți.

În analiza pe itemi după simularea examenului de Bacalaureat, Ministerul Educației le recomandă elevilor ca acțiuni remediale să urmărească lecțiile Teleșcoala și să exerseze pe teste de antrenament din anii trecuți, la aproape toate disciplinele.

Ministerul Educației a lăsat de înțeles că subiectele de Bacalaureat, din vară, vor fi dintre cele la care tinerii au știut să răspundă la simulare. La simularea Bacalaureatului 2024, aproape 40% dintre elevii de clasa a XII-a nu au luat nota 5 la Limba română, iar la matematică sau istorie 35% nu au luat peste 5, potrivit primelor rezultate anunțate de Minister.

Ministerul Educației le recomandă elevilor care dau Bacalaureatul în vară să se pregătească pentru examenul din vară prin exersarea unor teste de antrenament din anii trecuți pentru majoritatea disciplinelor: limba română, istorie, filosofie, chimie, geografie, logică, economie.

De asemenea, Ministerul le mai recomandă elevilor vizionarea episoadelor emisiunii Teleșcoala realizate de Ministerul Educației în colaborare cu Televiziunea Română, potrivit Edupedu.ro.

Singurele materii unde nu se recomandă teste de antrenament sunt matematica, biologia și anatomia, potrivit analizei.

Ministerul Educației a decis anul trecut să nu mai publice teste de antrenament, șeful instituției spunând că „pot fi folosite cele din anii anteriori”.

Citește și 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stiri

Articole similare

Reguli stricte pentru siguranța copiilor în mașină

Conform Codului Rutier 2025, copiii sub 12 ani sau cu o...



Cele mai noi articole

Top citite

„Părinți, vă implor să mă ascultați!” O învățătoare dezvăluie pe TikTok singurul semnal de alarmă care arată că un elev va fi dificil în clasă: „NU are legătură cu comportamentul lui!”

Profesorii dau cărțile pe față: Tendințele moderne în parenting „afectează negativ copiii!” Ce comportamente ale părinților provoacă cele mai multe probleme în clasă?

„Temele la clasa pregătitoare, ilegale!” Semnalul de alarmă tras de prof. Claudia Chiru: „Doamnele învățătoare să se oprească, chinuie pe toată lumea!” / VIDEO

Cât de mult ar trebui să scrie un copil în clasa I? Prof. Claudia Chiru: „Doamnele învățătoare care dau pagini ar trebui să le facă dumnealor să vadă cum se simte copilul!” / VIDEO

pixel