Ce părere au elevii despre testarea anti-drog în școli: Rezultatele unui sondaj realizat de Prefectura Capitalei
Data actualizării:
Data publicării:
Introducerea în şcolile Capitalei a cursurilor şi a testelor antidrog este privită cu ochi buni de elevii bucureşteni, conform amplului chestionar iniţiat de către Instituţia Prefectului Municipiul București, la care au răspuns peste 20.000 de elevi. Astfel, 60,2% dintre respondenţi sunt de acord cu introducerea testelor antidrog în şcoli.

La sondajul efectuat de Prefectura Capitalei au fost intervievați 20 000 de elevi. Mai mult de jumătate (60,2%) fiind de acord cu introducerea testelor antidrog în şcoli, iar 50% cu efectuarea periodică a analizelor de sânge, în vederea depistării substanţelor în sânge, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Capitalei, 77,2% dintre elevii care au răspuns chestionarului consideră că introducerea cursurilor antidrog în programa şcolară ar fi foarte benefică pentru tineri.

De asemenea, 61% dintre respondenţi consideră că oamenii care consumă substanţe interzise sunt mai degrabă persoane cu afecţiuni, nu infractori.

În urmă cu câteva luni, Prefectura Capitalei a iniţiat o dezbatere publică referitoare la introducerea unor măsuri de prevenţie a consumului de substanţe interzise şi droguri în rândul tinerilor şi elevilor din şcolile bucureştene.

În acest sens, prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, anunţa realizarea unui amplu sondaj la nivelul Bucureştiului, la care au răspuns peste 20.000 de elevi.

Citește și: 

Peste 600 de părinți din România au înființat ”Brigada Părinților Antidrog”

Cristina Timariu este o mamă a trei copii cu care a vorbit despre droguri și a aflat că astfel de substanțe se sunt la îndemână. Mai mult, copiii păreau să știe mai multe lucruri despre stupefiante decât ea însăși. Uimită, Cristina a decis să ia legătura și cu alți părinți care au auzit povești similare.

”Mi-am dat seama că trăim într-o altfel de realitate, una pe care eu nu voiam deloc să o văd și mi-am dat seama că nu știu cum să mă comport”, a declarat Cristina, potrivit unui reportaj video realizat de Euronews România.

Cătălin Nan, președintele Comitetului Județean al Părinților din Brașov și Vicepreședinte al Federației Naționale a Părinților, a adăugat: “Eu sunt tatăl a trei adolescente, din clasele a IX-a, a XI-a și a XII-a, și vorbesc cu ele despre orice, inclusiv despre petreceri și vacanțe. Toți copiii, nu doar ai mei, ne spun că da, există consum de droguri printre colegii lor.”... mai mult AICI.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Social

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine / FOTO: freepik.com @smokewree928

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine

pixel