Ce să faci când bebe plânge? Iată câteva sfaturi cu care îl poți calma
Data actualizării:
Data publicării:
”De ce plânge bebelușul?” - este întrebarea care dă bătăi de cap tuturor părinților, mai ales celor aflați la început de drum, care nu știu cum să reacționeze și ce să facă atunci când cel mic plânge fără oprire. 

Să fii părinte este o provocare continuă, mai ales când eşti la început de drum şi nu ştii cum să reacţionezi la plânsete.

Trebuie să știi că plânsul reprezintă modul de comunicare al bebelușului tău, însă, chiar dacă este natural, este complet normal să încerci să îl liniștești.

Atunci când bebelușul plânge, nu trebuie să ignori, pentru că de cele mai multe ori este un indicator al stării în care aceștia se regăsesc.

Oprirea din plâns a celui mic poate fi o adevărată provocare, însă înțelegerea cauzelor te poate ajuta să afli cum să îți calmezi bebelușul.

Bebelușul plânge non-stop? Care ar putea fi cauza?

În cazul în care bebelușul are o criză de plâns, atunci cu siguranță îl deranjează ceva.

Cum liniștești un bebeluș care plânge?

Înfașă-ți bebelușul 

Din păcate, nu există o rețetă universal valabilă, însă poți dezvolta strategii adaptate bebelușului tău.

Una dintre cele mai folositoare tehnici pentru liniștirea unui bebeluș care plânge îl constituie înfășatul. Asigură-te că nu îi acoperi sau că nu îl supraîncălzești. Și nu îți înfășa bebelușul odată ce începe să se rostogolească, în general în jurul vârstei de patru luni. 

Sunetele albe

Puțin zgomot alb poate face diferența atunci când încerci să îți calmezi bebelușul. Aspiratorul sau uscătorul de păr sunt cei mai buni prieteni ai celor mici în primele luni de viață.

Vorbește-i, cântă-i

Bebelușii se liniștesc foarte mult în momentul în care aud vocea mamei, așa că simplul fapt că te aude vorbind sau cântând poate să oprească criza de plâns.

Nu ezita niciodată să contactezi medicul dacă ai întrebări sau nelămuriri atunci când bebelușul tău plânge. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


parintisipitici Team
Categorie: Parenting
Tagurile articolului: bebelus  copil  plans 

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Părintele Necula, apel către părinți, după ce trei copiii i-au oferit lecții de viață zguduitoare: „Să ne fie rușine! Am ajuns niște smiorcăiți, îi pasăm pe cei mici la școală și fugim la șefi” / SURSA FOTO: captură video YouTube @Razvan Vasile

Părintele Necula, apel către părinți, după ce trei copiii i-au oferit lecții de viață zguduitoare: „Să ne fie rușine! Am ajuns niște smiorcăiți, îi pasăm pe cei mici la școală și fugim la șefi”

Limite pe care părinții nu ar trebui să le depășească cu ai lor copii / FOTO: Freepik.com@ katemangostar

Limite pe care părinții nu ar trebui să le depășească cu ai lor copii adulți

Dacă părinții tăi ți-au transmis aceste abilități în copilărie este foarte posibil să fii acum un adult cu o viață fericită și împlinită / FOTO: Freepik.com@luis_molinero

Dacă părinții tăi ți-au transmis aceste abilități în copilărie este foarte posibil să fii acum un adult cu o viață fericită și împlinită

Cea mai importantă lecție pe care o pot preda bunicii, potrivit unui studiu / FOTO: freepik.com @prostock-studio

Cea mai importantă lecție pe care o pot preda bunicii, potrivit unui studiu

pixel