Ce se întâmplă când locuiești departe de mama ta
Data publicării:
Oricine locuiește departe de mama știe bine acest lucru: de multe ori ne este dor de ea și ne dăm seama cât de mult a făcut pentru noi.

Când trăiești departe de mama ta, experimentezi diferite emoții. Nu contează câți ani avem sau chiar cu ce situație trebuie să ne confruntăm.

În unele momente din viață ne este dor. Intensitatea nostalgiei variază în funcție de relația pe care o avem cu mama noastră, de distanța care ne desparte și de circumstanțele în care ne aflăm.

Desigur, ceea ce îi lipsește cel mai mult unei mame sunt detaliile de zi cu zi. Mai mult, atunci când devenim independenți și devenim pilonul familiei sau casei noastre, ne dăm seama că împărțim aceleași responsabilități.

Când locuiești departe de mama ta, te gândești la ea în fiecare zi. Acest lucru se întâmplă pentru că este unul dintre oamenii pe care îi iubim cel mai mult din lume. Ea este cea care ocupă cea mai mare parte din gândurile noastre.

Acest lucru se poate deduce din faptul că, indiferent de vârsta noastră, ea ne întreabă mereu dacă am mâncat, cum merge munca și se străduiește să fie prezentă.

Când locuiești departe de mama ta...

Când trăim în același oraș cu ea, nu prea simțim distanța. Știm că putem să o sunăm și să o întâlnim atunci când avem nevoie. Totuși, când mergem în altă țară și nu știm când o vom putea revedea, devenim conștienți că nu putem petrece atât de mult timp cu ea pe cât ne-am dori.

Ne este dor de ea mai mult decât am crezut că ne-ar fi. Acest lucru se întâmplă mai ales când am dori să bem o cafea cu ea sau ca ea să ne însoțească la medic.

Nici măcar să te îmbolnăvești nu mai este același lucru

Când ne îmbolnăvim, mama ne poate calma. Asta pentru că, deși nu este medic, ea este persoana care ne cunoaște cel mai bine din lume. Toate mamele știu să aibă grijă de copiii lor într-un mod țintit. Ele știu de ce are nevoie fiecare dintre copii și ce îi face să se simtă mai bine.

Aniversările importante sunt trăite diferit

Mama noastră a fost întotdeauna alături de noi pentru a sărbători succesele noastre. Ea a pregătit petreceri aniversare, prânzuri de Crăciun și s-a ocupat de cele mai bune momente petrecute cu familia. Din acest motiv, când se apropie o aniversare, ne gândim la ea și la cât de diferit va fi totul de data aceasta.

Apelurile telefonice se înmulțesc

Mamele vor mereu să știe cum ne descurcăm. Indiferent ce le spunem, ele sunt mereu dispuse să petreacă câteva minute la telefon cu noi. Este normal ca, înainte de a ieși din casă, să nu ne dăm seama de cât timp am petrecut vorbind cu ele. Adesea subestimăm lucrurile cu care suntem obișnuiți.

2. Foto: Free... (ce-se-intampla-atunci-cand-locuiesti-departe-de-mama-ta_30133600.jpg)

Foto: Freepik @pressmaster

Dar chiar dacă nu suntem aproape, putem continua să cerem ajutor. De asemenea, putem cere sfaturi cu privire la creșterea copiilor noștri. Din aceste motive, atunci când locuim departe de mama noastră, apelurile telefonice și video devin cei mai buni aliați ai noștri.

Ne dăm seama ce a făcut pentru noi acasă

Dacă suntem tineri și singuri, când plecăm de acasă descoperim toate lucrurile pe care mama le-a făcut pentru noi în tăcere, fără să așteptăm nimic în schimb. Prezența unei mame în casă trece adesea neobservată. 

Hainele nu se călcă singure, gătitul nu este atât de ușor pe cât pare, iar curățarea este adesea o treabă fără sfârșit.

Când trebuie să avem grijă de casa noastră, înțelegem sacrificiile necesare pentru a o păstra curată și ordonată. De fapt, acum este rândul nostru.

Vrem să fie mândră de noi

Unul dintre obiectivele noastre de viață este să o facem pe mama noastră să se simtă mândră de noi. Din acest motiv, vrem să demonstrăm că suntem independenți, că ne conducem viața și că suntem soții și mame bune.

Rolul de mamă este de neînlocuit, chiar dacă de multe ori nu îi dăm valoarea potrivită. Când avem copii, aceste sentimente apar în noi în mod spontan. Abia atunci înțelegem că a fi mamă este mult mai ușor decât pare.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Comportamente si Emotii

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Efectul Mozart, dezmințit de mai multe studii! Cercetători: „Nu trebuie să ne așteptăm ca simpla ascultare a muzicii să ne facă copiii mai deștepți!” / FOTO: freepik.com @kegfire5

Efectul Mozart, dezmințit de mai multe studii! Cercetători: „Nu trebuie să ne așteptăm ca simpla ascultare a muzicii să ne facă copiii mai deștepți!”

Cercetare Harvard despre „creierul rezilient” la copii: „Părinții pot construi rezistența la orice vârstă, însă cu cât e mai devreme, cu atât e mai bine” / FOTO: freepik.com @Petro Seniv 888

Cercetare Harvard despre „creierul rezilient” la copii: „Părinții pot construi rezistența la orice vârstă, însă cu cât e mai devreme, cu atât e mai bine”

Foto: Freepik @proostoleh

Vârsta la care se poate identifica ce talent are un copil

Parentingul românesc vs cel englez. Bianca Andreica „Suntem genul de părinți care vrem să le facem singuri pe toate. Ne bucurăm de ajutorul ocazional, însă îl refuzăm pe cel permanent” / FOTO: Instagram@BiancaAndreica

Parentingul românesc vs cel englez. Bianca Andreica: „Suntem genul de părinți care vrem să le facem singuri pe toate. Ne bucurăm de ajutorul ocazional, însă îl refuzăm pe cel permanent”

pixel