Ce trebuie să știi dacă vrei să ai un copil bine-crescut (dar și sănătos emoțional!)
Data publicării:
Această schimbare simplă de mentalitate poate transforma viața copilului pentru totdeauna. 

Credeți că micuții se comportă mereu neadecvat? Nu par să asculte niciodată, indiferent cât de mult încercați? În astfel de momente, este ușor să începeți să vă îndoiți de abilitățile de părinte.

Dar, să fim sinceri, a fi părinte nu este deloc ușor. Realitatea este că toți suntem predispuși să facem greșeli la un moment dat. Deci, cum putem crește copii sănătoși emoțional și bine-crescuți fără să ne pierdem complet mințile?

Terapeutul Eli Harwood are un sfat care ar putea schimba cu adevărat modul în care vă creșteți copilul pentru totdeauna, notează yourtango.com.

Ce trebuie să știți dacă doriți să creșteți un copil politicos, dar și sănătos emoțional

„Opusul sfidării nu este conformarea”, începe Harwood. Conformarea și sfidarea sunt două fețe ale aceleași monede. Ambele se reduc la a avea control total asupra copiilor tăi. Deci, care este adevăratul opus al sfidării?

Harwood explică: „Adevăratul opus al sfidării este conexiunea.”

Dacă observați că copilul refuză să coopereze, veți intra într-o luptă pentru putere dacă optați pentru conformare.

Harwood spune: „Și dacă așa te raportezi la un copil, se vor întâmpla una dintre cele două lucruri.”

Copilul dumneavoastră va învăța trăsăturile pe care le folosiți pentru a-l controla. Apoi, odată ce le descoperă, va încerca să folosească aceleași trucuri împotriva dumneavoastră.

SURSA FOTO: freepik.com @zaramalik58717

Ce pot face părinții pentru a-și determina copiii să coopereze?

Ei bine, încercați să îi întâmpinați cu curiozitate în schimb.

Să presupunem ipotetic că copilul dumneavoastră refuză să-și pună geaca — chiar dacă afară este foarte frig. În loc să vă certați, coborâți la nivelul lor și încercați să-i întrebați de ce.

Întrebați-i: „este vreun motiv pentru care nu vrei să o porți? Este prea caldă sau te mănâncă atunci când o porți? Te simți copleșit și ai nevoie de o îmbrățișare? Cum te pot ajuta? Pentru că va trebui să-ți porți geaca afară.”

Și înțeleg, acest lucru poate părea o pierdere de timp. Realitatea este că ați prefera să-i forțați să poarte geaca pentru că pur și simplu nu aveți timp să vă certați cu un copil de cinci ani. Cu toate acestea, să vorbiți cu copilul dumneavoastră este mult mai ușor decât să vă certați.

Până la urmă, dacă puteți descoperi rapid motivul, atunci puteți găsi o soluție mai bună care să funcționeze pentru amândoi. Dar nu înțelegeți greșit — conexiunea nu înseamnă a fi permisiv.

Harwood spune: „Nu înseamnă că spunem ‘Oh, nu vrei, bine, atunci rămânem acasă.’”

Conexiunea înseamnă pur și simplu să vă întâlniți copilul la jumătatea drumului și să găsiți împreună o soluție echitabilă. Este vorba de a găsi modalități de a vă conecta cu copilul.

Înseamnă să vă luați un moment pentru a verifica și a-i arăta copilului că vreți să îl înțelegeți.

Și acesta este lucrul care duce cu adevărat la un copil bine-crescut și sănătos emoțional.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Recomandari si sfaturi

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

Lecțiile de maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Lecțiile de bune maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung”

Foto: Freepik@freepk

Aceasta este vârsta ideală pentru a-l învăța pe copil o limbă străină

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!” / FOTO: freepik.com @gerain0812

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!”

pixel