Care este povestea celebrei carpete „Răpirea din serai”. Cât a ajuns să coste în prezent
Carpetele tradiționale...
Adhara, de fapt, suferă de autism cu care a fost diagnosticată la vârsta de trei ani. Patologia, însă, nu a oprit-o niciodată și nu a împiedicat-o să studieze și să facă ca pasiunea pentru algebră să crească din ce în ce mai mult. Darul și inteligența ei înnăscută au determinat-o să atingă cote foarte înalte. Dar să mergem în ordinea poveștii.
Când Adhara avea trei ani, nu era ca ceilalți copii: nu se putea exprima ca ei și singurul mod în care trebuia să se mute dintr-o cameră în alta din casă era să se târască, dar într-un mod foarte rapid, nervos și nefiresc.
Mai mult, fetița se izola de ceilalți și prefera să se legene înainte și înapoi. Mama ei, așadar, îngrijorată de aceste comportamente ciudate, a dus-o să facă diverse analize și, după consultarea mai multor medici a descoperit că Adhara suferea de autism.
Diagnosticul a fost groaznic: acum, totul avea o explicație.
Nici la școală viața Adharei nu a fost ușoară deoarece ceilalți copii nu înțelegeau felul ei de a fi. Cufundată în lumea ei, lucrul care a atras-o cel mai mult au fost fotografiile planetelor și stelelor.
Mai mult, în cabinetul unui medic pe care fetița îl vedea adesea, se afla un tablou cu omul de știință Stephen Hawking care, ulterior, a devenit idolul Adharei.
Vezi această postare pe Instagram
Pentru a o ține ocupată, mama micuței a distrat-o cu calcule și jocuri care îi țineau creierul activ funcțional. Prin urmare, micuța știa cât ai clipi tabelul periodic al elementelor chimice pe de rost și la cinci ani a fost capabilă să efectueze calcule și probleme care sunt de domeniul studenților.
Medicii au sfătuit-o așadar pe mama Adharei să o ducă la un centru pentru copii supradotați și iată surpriza: IQ- ul ei era de 162, mai mare decât cel al lui Albert Einstein și Stephen Hawking, ambii cu 160.
La cinci ani terminase deja școala elementară, în următorii patru ani a terminat gimnaziul și liceul. La 11 ani, ea a obținut o diplomă de licență în inginerie de sisteme de la Universitatea CNCI din Mexic și acum urmează un master în matematică de la Universitatea Tehnologică din Mexic.
Visul fetiței, însă, este unul singur: să devină inginer aerospațial și să lucreze la NASA ... și poate, într-o zi, să ajungă pe Marte.
Vezi această postare pe Instagram
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Carpetele tradiționale...
La nașterea prințesei...
Într-un videoclip postat pe...
Este adesea dificil pentru...
Ai auzit vreodată de termenul...