Cei mai de succes copii au părinți care fac aceste cinci lucruri, conform oamenilor de știință
Data publicării:
Părinții care lasă totul la voia întâmplării și nu fac nici cel mai mic efort pentru a-și crește și educa copiii sunt susceptibili să aibă copii cu rezultate medii (sau chiar mai mici).

În primul rând, pentru a atinge performanța copiii trebuie să aibă:  concentrare, disciplină și perseverență și cercetările au arătat că părinții copiilor de succes practică unele lucruri diferit față de restul părinților. Care sunt acele lucruri? Haideți să descoperim mai jos datele care au reieșit din studiile realizate de diversi cercetători din domeniu.

1. Cultivă perseverența

Luați în considerare ce fel de viitor îl așteaptă pe un copil sau un adolescent care este la înălțimea tuturor provocărilor posibile cu care se confruntă. Cât de perseverenți sunt părinții este un bun indicator al cât de perseverenți vor fi copiii lor, a dezvăluit un studiu de la Universitatea din Pennsylvania și MIT.

Ei au observat 520 de copiii cu vârste cuprinse între patru și cinci ani pentru a vedea cât de mult vor încerca să ducă la bun sfârșit o sarcină pe care părinții lor o făcuseră anterior. De asemenea, au studiat cum îi afectează ceea ce le spun părinții copiilor. Copiii au fost perseverenți doar în cazurile în care părinții lor au stat țângă ei și  le-au explicat că pentru a reuși trebuie să fie dispuși să muncească din greu și că este important să nu renunțe când lucrurile devin grele.

2. Fotografie... (pexels-elly-fairytale-3806967_80864700.jpg)

Fotografie de la Elly Fairytale/ Pexels

2. "Soție fericită, mamă fericită!"

Oamenii de știință de la Universitatea Lincoln au analizat toate datele obținute din marele studiu Millennium Cohort, care a colectat informații despre 13.000 de cupluri britanice cu copii născuți la începutul secolului XXI.

Ei încercau să afle cât de fericiți sunt cuplurile cu un copil în vârstă de aproximativ 9 luni. Apoi, după 14 ani, toate aceleași cupluri au fost întrebate dacă sunt fericite în căsnicia lor sau dacă aceasta a supraviețuit și dacă copiii lor aveau tulburări de comportament și cât de apropiați erau de ei în adolescență.

Rezultă că răspunsurile la întrebările de mai sus sunt strâns legate de fericirea mamei în căsătorie și mai puțin legate de fericirea tatălui. 

3. Fotografie... (pexels-ivan-samkov-4624915_71553800.jpg)

Fotografie de la Ivan Samkov/ Pexels

Pentru supraviețuirea căsătoriei, fericirea conjugală a mamei s-a dovedit a fi de două ori mai importantă, iar satisfacția mamei față de viața ei s-a dovedit a fi foarte importantă pentru sănătatea mintală a adolescentului.

Pentru fetele adolescente, numai fericirea mamei lor a fost asociată cu sănătatea lor mintală, fericirea tatălui lor nu a jucat niciun rol.

3. Manifestă interes față de educația școlară

Oamenii de știință englezi au realizat un studiu privind legătura dintre implicarea părinților în școală și rezultatele copiilor. Ei au descoperit că părinții care le citesc copiilor de la o vârstă fragedă, îi învață litere și cifre, cântece, ghicitori și numără, le arată acestora, de fapt, cât de importantă este alfabetizarea, lectura și învățarea. Când sunt mai mari, acei copii ai căror părinți care au manifestat un mare interes pentru ceea ce învață, pentru ceea ce fac la școală și le verifică dacă și-au scris temele, au fost mai performanți. 

4. Manifestă interes față de muzică

Universitățile din Georgia și Alabama au studiat 2.323 de părinți de copii cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani, care în prezent urmau lecții de muzică în privat sau în afara școlii elementare. Au încercat să afle care este, potrivit părinților, principalul avantaj al învățării să cânte la pian sau la alte instrumente.

- 85% dintre părinți au constatat că copiii au devenit mai răbdători și dedicați îndeplinirii sarcinii până la capăt, chiar și atunci când era dificilă.

4. Fotografie... (pexels-olia-danilevich-5088180_81694100.jpg)

Fotografie de la Olia Danilevich/ Pexels

- 83% dintre părinți au spus că, făcând acest lucru, copiii au început să devină conștienți de ei înșiși, de abilitățile lor și că au descoperit că își pot corecta rezultatele.

- 68% dintre părinți cred că atunci când copiii învață să cânte la un instrument, învață, de asemenea, că pot termina întotdeauna sarcinile la timp, dar nu le amână până mâine. De asemenea, învață cum să folosească calendarele și să își planifice timpul pentru a-și îndeplini responsabilitățile la timp.

1. Promovează concentrarea

Nir Eyal, profesor la Universitatea Stanford, care a scris o carte despre cum să-ți controlezi atenția și să-ți alegi viața, consideră că din cauza distragerii digitale constante, cum ar fi lumina și sunetul diferitelor notificări, astăzi cel mai important lucru este să-ți ghidezi copiii spre dezvoltă capacitatea lor de concentrare. 

Și exact asta nu îi învață părinții pe copiii lor. Este bine ca părinții să își învețe copiii cât mai devreme despre cât de important este să limiteze timpul pe care îl folosesc pe dispozitivele inteligente. Când au crescut, acești copii vor avea multă independență și responsabilitate în alegerea și stabilirea propriilor limite.

Este important ca copiii să înțeleagă cu adevărat de ce trebuie să limiteze timpul petrecut pe ecran și să stabilească limite clare pe care să le poată respecta fără argumente constante. „Este important ca acestea să fie regulile lor, pe care le-au stabilit pentru ei înșiși, să nu le fie „impuse” și ca ei înșiși să le controleze implementarea”, explică Eyal.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Comportamente si Emotii

Articole similare


Cele mai noi articole

Cum ar trebui să se desfășoare conversațiile cu copiii mici

Conversațiile cu copiii mici sunt esențiale pentru...

7 mici obiceiuri care te vor face o persoană mai interesantă

Toată lumea își dorește să fie percepută ca o persoană...


Top citite
Lecțiile de maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Lecțiile de bune maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung”

Foto: Freepik@prostooleh

Semne că ai fost un părinte bun. Carl Rogers, psiholog: „Acesta este singurul lucru care contează cu adevărat”

Foto: Freepik@freepk

Aceasta este vârsta ideală pentru a-l învăța pe copil o limbă străină

De ce au nevoie cu adevărat copiii de la părinții lor? Descoperă cele 5 lucruri esențiale care fac diferența în bunăstarea lor! / FOTO: freepik.com @sheremetaphoto

De ce au nevoie cu adevărat copiii de la părinții lor? Descoperă cele 5 lucruri esențiale care fac diferența în bunăstarea lor!

pixel