Cel mai scump liceu din lume cu SPA, teatru și săli de spectacole: Cât costă școlarizarea pe an
Data publicării:
În Elveția există un liceu frecventat de copiii miliardarilor, membri ai familiei regale și vedete de la Hollywood. 

Institutul, fondat în 1880, primește în jur de 360 ​​de studenți pe an, jumătate femei și jumătate bărbați, cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani. Copiii sunt în mare parte elvețieni, francezi și americani, dar sunt și mulți copii ai miliardarilor ruși. Lecțiile încep la ora 7 dimineața și durează trei sferturi de oră, în timp ce între orele 16 și 18, copiii se pot dedica activităților sportive și recreative.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Institut Le Rosey (@instlerosey)

În interiorul campusului există teatre în aer liber, spa, piscine, terenuri de tenis, fotbal și rugby, dar și platforme pentru tir cu arcul, un circuit de alergare, o școală de călărie cu grajduri și 30 de cai.

Liceul Le Rosey a oferit educația multor personalități celebre de-a lungul anilor. Aici au studiat prințul Rainier de Monaco și prinții de Savoia, la fel și milionarii Marie-Chantal Claire și Pia Miller; Aga Khan Karim; profesorul Nicolas Negroponte; designerul de modă Egon von Fürstenberg și actorul Christopher Lambert. Și copii ai unor oameni celebri, precum cei ai Dianei Ross, Elizabeth Taylor și John Lennon.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Institut Le Rosey (@instlerosey)

„Odată înscriși la Le Rosey, toți studenții primesc același tratament, indiferent de prenume sau de orice mediu nobiliar”, a explicat conducerea, vorbind despre educația oferită în structură. ”Nu există tratament preferenţial.”

Taxa anuală 

133 de mii de dolari trebuie să scoată părinții din buzunar în fiecare an pentru ca cei mici să beneficieze de programe academice, sportive și artistice complexe.

33 de mii de dolari trebuie să scoată părinții din buzunar în fiecare an pentru ca cei mici să beneficieze de programe academice, sportive și artistice complexe.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Institut Le Rosey (@instlerosey)

Sistemul de învățământ pune accent pe creativitate și sport

Creativitatea e încurajată foarte mult la această școală și se pune foarte mult accent pe programe artistice și culturale. Tocmai de aceea, copii au posibilitatea să meargă des la spectacole de teatru, expoziții, festivaluri, concerte.

Le Rosey oferă elevilor posibilitatea de a practica o mulțime de sporturi: în perioada primăverii și toamnei – fotbal, baschet, volei, navigație, canotaj, înot, schi nautic; în perioada iernii – schi, snowboard, hochei pe gheață, curling, snowshoeing.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Monden

Articole similare

7 semne că ești o femeie extrem de puternică și independentă

Vă întrebați dacă radiați cu adevărat putere și...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes” / FOTO: freepik.com @ standret

Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes”

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog / FOTO: freepik.com @EmilyStock

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi” / FOTO: freepik.com @sherry

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi”

Foto: Freepik @freepick

Acesta este intervalul orar în care un copil NU ar trebui să își facă temele: Cum să eviți suprasolicitarea și lipsa de concentrare

pixel