Cele mai bune 7 metode pentru a-ți calma copilul când plânge
Data publicării:
A fi capabil să-ți calmezi bebelușul atunci când plânge este una dintre abilitățile pe care fiecare părinte trebuie să le dobândească. Iată câteva sfaturi de la cei care au devenit experți în acest subiect.

Uneori devine foarte dificil să calmezi copilul când plânge disperat. De asemenea, este perfect normal să-ți faci griji când nimic nu pare să îl calmeze. Unii părinți au sugerat cele mai eficiente metode de a calma un bebeluș disperat.

Când un copil plânge, are cu siguranță un motiv. Înțelegerea semnalelor sale nu este deloc ușoară, i-ar putea fi foame, somnoros, pur și simplu ar putea fi plictisit, trist etc. Iată de ce astăzi îți oferim cele mai bune tehnici pentru a calma un bebeluș disperat.

2. Fotografie... (pexels-laura-garcia-3963711_25722500.jpg)

Foto: Laura Garcia/ Pexels

Legănați-l ușor

Bebelușii sunt în mod natural îndrăgostiți de brațele părinților lor. Este important să-l legănați ușor, să-i șoptești cuvinte dulci pentru a-l calma încet. Acest contact cu mama îi va aminti de liniștea pântecelui mamei.

Du-l la plimbare

Mulți părinți spun că o plimbare relaxantă poate ajuta copilul să se calmeze. O tehnică bună este să-l pui în cărucior și să îl  plimbi prin casă sau în afara casei. Alți părinți optează în schimb pentru o plimbare cu mașina.

Fă-i masaje

Una dintre cele mai bune tehnici de a-ți calma micuțul este să-i faci masaje. Când bebelușul începe să plângă fără un motiv aparent, începeți să-și masați burtica sau spatele. Plânsul poate fi cauzat de gaze intestinale, iar un masaj blând poate ameliora disconfortul.

Este important să-l obișnuiești să primească masaje, astfel încât să se simtă relaxat de fiecare dată când vrei să-i faci unul. Poate înainte de baie, de exemplu.

Schimbă-i poziția

Legănându-l, oferindu-i afecțiune, este și probabil ca cel mic să nege orice strategie aplicată de părinte. Dacă se întâmplă acest lucru, este timpul să-și schimbe poziția, poate că se simte stresat sau nervos și nu găsește liniștea potrivită pentru a se calma.

3. Fotografie... (pexels-antoni-shkraba-6134671_84145600.jpg)

Foto: Antoni Shkraba/ Pexels

Tehnica mașinii de spălat

Una dintre cele mai cunoscute tehnici folosite de părinți este cea a mașinii de spălat. Când nu există nimic care să-l liniștească pe bebeluș când plânge, cea mai bună soluție este să-l odihnești lângă mașina de spălat. Zgomotul repetitiv poate da liniște sufletească celor mici.

Dezbracă-l de haine

Este posibil să fie deranjat de scutecul strâns. Dacă ai impresia ca acesta ar putea fi unul dintre motivele disconfortului bebelușului, dezbracă-l de scutec și haine. Astfel se va simți mai liber și se va opri din plâns în câteva minute.

Hrănește-l

Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care plâng bebelușii este foamea. Primirea laptelui matern îl va face cu siguranță să se simtă mai bine.

Ce să NU faci dacă bebelușul plânge

Dacă copilul continuă să plângă nu fă următoarele lucruri: nu îi oferi ceaiuri tranchilizante sau infuzii periculoase pentru a-l calma, nu îl lăsa să plângă deoarece va deveni și mai nervos, nu îl certa și nu țipa la el deoarece acest lucru va avea excat efectul opus.

Cu aceste tehnici valide pe care le-am enumerat va fi imposibil să nu reușești să-l liniștiți pe bebeluș când plânge disperat. Nu te stresa cand cel mic plânge, ține minte că este modul lui de a comunica cu tine.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Bebelusi

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine / FOTO: freepik.com @smokewree928

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine

pixel