Cele mai bune trucuri pentru părinții ocupați: Sfaturi de la profesioniști pentru mame și tați
Data publicării:
Creșterea unui copil poate fi o experiență incredibilă și împlinitoare, dar să fii părinte poate fi și provocator și epuizant. 

Dar nu ești singur! Există mii de oameni care trec prin aceeași experiență și mulți dintre ei sunt dispuși să împărtășească sfaturi și trucuri inovatoare pentru părinți.

Citește și Copilul tău se frustrează ușor? Ia-ți „trusa de prim ajutor psihologic”: Activități distractive pentru a elibera tensiunea

Trucuri pentru părinții ocupați

Care sunt unele dintre secretele părinților? Educația parentală poate fi solicintantă. Așa că, este important să fie împărtășite câteva trucuri și sfaturi speciale care să le ușureze viața de zi cu zi a părinților. Iată câteva idei inteligente pentru părinți, potrivit providr.com.

SURSA FOTO: freepik.com @syda_productions

 

Folosiți o sacoșă de rufe din plasă pentru șosete

O idee ingenioasă este să păstrați o sacoșă de rufe din plasă lângă mașina de spălat pentru a evita să pierdeți timp căutând șosetele dispărute. Există diverse dimensiuni disponibile pentru aceste pungi, iar ele pot fi folosite pentru diferite scopuri în casă.

Folosiți serviciile de livrare online 

Mersul la magazinul de alimente cu copiii mici poate fi o provocare. În loc să vă expuneți la astfel de situații, puteți opta pentru servicii online pentru livrarea produselor la domiciliu. În timp ce așteptați să vă fie livrate alimentele, puteți chiar să elaborați un plan de masă, ceea ce este benefic pentru toată lumea!

Rotiți jucăriile

Este cunoscut faptul că interesul copiilor mici se poate diminua rapid în fața acelorași jucării. Aceștia pot fi captivați de o jucărie pentru doar câteva zile, după care se plictisesc de ea. Prin urmare, o soluție este să clasificați jucăriile copilului în coșuri și să le rotiți la fiecare două săptămâni!

Învață-ți copiii să ajute prin casă

Multor copii le place să se implice în activități și să simtă că contribuie la treburile familiei, așa că încurajați-i să vă ajute în gospodărie încă de la o vârstă fragedă. De exemplu, dacă aveți un câine de companie, puteți învăța copilul să-l hrănească la cină și să-l lase să intre sau să iasă din casă.

Cum mă pot bucura mai mult de a fi părinte?

SURSA FOTO: freepik.com @stockmaker

La prima vedere, parentingul poate părea o călătorie plină de încântare, cu aventuri și momente fericite. Cu toate acestea, mulți părinți se simt adesea copleșiți de griji, anxietate și presiunea conformității sociale, ceea ce îi împiedică să se bucure pe deplin de timpul petrecut alături de copiii lor.

Media online, marketingul, publicitatea și emisiunile TV pot amplifica presiunea și sentimentele de nesiguranță pe care părinții le pot resimți. Secretul unei experiențe de parenting fericit este să renunți la căutarea perfecțiunii și competiția cu alți părinți. Fiți prezenți în momentul prezent și bucurați-vă de fiecare interacțiune cu copilul, deoarece aceste momente sunt cele pe care ar trebui să le apreciați pentru tot restul vieții.

Creșterea copiilor nu este o sarcină ușoară, dar descoperirea unor trucuri de la părinți mai experimentați poate face mereu lucrurile mai ușoare. Cu cunoștințele și sprijinul potrivite, puteți transforma parentingul într-o experiență mai bogată, mai profundă și mai plină de bucurie. Adoptând o perspectivă mai relaxată, veți putea să vă simțiți mai împliniți și mai satisfăcuți în rolul de părinte.

Cum să faci parenting inteligent?

SURSA FOTO: freepik.com @EyeEm

A fi un părinte inteligent implică găsirea unei abordări sănătoase pentru a încuraja copilul să respecte rutine și reguli, înțelegând limitele și angajându-se în comportamente acceptabile. Implementarea unui program stabil pentru mese, joacă și somn va ajuta copilul să-și dezvolte obiceiuri eficiente de studiu.

Parentingul inteligent înseamnă, de asemenea, să-i înveți pe copii să-și asume responsabilitatea pentru propriile acțiuni, în loc să-i blamezi pe alții. Aceasta reprezintă o componentă esențială a educației lor, care îi va ajuta să devină mai iertători și să renunțe la resentimente, construind astfel fundația unor relații sănătoase în viitor.

Să simțiți că nu reușiți să țineți pasul cu toate sarcinile și să aveți senzația că timpul nu este niciodată suficient nu vă transformă într-un părinte rău. Parentingul este o experiență fascinantă și împlinitoare, dar poate fi și provocatoare și epuizantă, ducându-vă uneori să vă doriți să aveți încă o pereche de mâini sau o zi suplimentară în săptămână. Cu toate acestea, simplul folos al unor trucuri menționate anterior vă poate ajuta să adoptați o abordare mai relaxată și mai eficientă în educația copiilor.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Recomandari si sfaturi

Articole similare


Cele mai noi articole

Expresii de evitat atunci când discutați cu copilul

Modul în care vorbim cu copiii noștri are un impact...


Top citite
Această expresie este „cel mai rău lucru” pe care un părinte îl poate spune unui copil, conform unui expert în educație / FOTO: freepik.com @standret

Această expresie este „cel mai rău lucru” pe care un părinte îl poate spune unui copil, conform unui expert în educație

Ce poate învăța un copil doar de la tată? Valorile fundamentale care modelează încrederea și caracterul unui viitor adult, explicate de Daniela Gavankar / FOTO: freepik.com @standret

Ce poate învăța un copil doar de la tată? Valorile fundamentale care modelează încrederea și caracterul unui viitor adult, explicate de Daniela Gavankar / VIDEO

„Pedagogia toxică trebuie să înceteze să mai fie o realitate! Elevii NU sunt slujitori!” Cum sistemele rigide îngroapă talentul și creativitatea copiilor / FOTO: freepik.com @EyeEm

„Pedagogia toxică trebuie să înceteze să mai fie o realitate! Elevii NU sunt slujitori!” Cum sistemele rigide îngroapă talentul și creativitatea copiilor

O mamă recomandă părinților să le pună copiilor desenele animate din anii ‘80/’90: „Pun accent pe teme educative valoroase și au o frecvență de cadre pe secundă mai mică!” / FOTO: freepik.com @EyeEm

O mamă recomandă părinților să le pună copiilor desenele animate din anii ‘80/’90: „Pun accent pe teme educative valoroase și au o frecvență de cadre pe secundă mai mică!”

pixel