Cele trei întrebări pe care să le pui copiilor tăi în fiecare seară înainte de culcare pentru a le ridica stima de sine
Data publicării:
Raluca Panțiru
Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Parenting
Ora de culcare nu este doar un moment pentru odihnă și refacerea energiei: și minutele dinainte de a adormi pot fi folosite pentru a ne relaxa și a reflecta asupra celor trăite în timpul zilei.

Dacă avem copii, acest moment reprezintă și o oportunitate minunată de a-i ajuta să încheie ziua cu o notă pozitivă, deoarece fiind relaxați și liniștiți, putem profita de ocazie pentru a purta conversații emoționante.

Acestea sunt trei întrebări pe care îți propunem să le pui copiilor tăi în fiecare seară înainte de culcare, care, pe lângă faptul că îi vor ajuta să încheie ziua fericiți, îi vor ajuta să își ridice stima de sine.

Citește și Greșeala majoră a părinților moderni. Un profesor psiholog de la Wharton avertizează: „Este un predictor neglijat al succesului și al fericirii”

De ce te simți mândru astăzi?

Nu este necesar ca ceva mare sau semnificativ să se întâmple pentru a ne simți mândri: și micile victorii și faptele pozitive merită să fie celebrate. Recunoscând și felicitându-ne pentru realizările noastre zilnice, fie ele mari sau mici, recunoaștem și apreciem capacitățile noastre de a le atinge.

Pentru ce ești recunoscător astăzi?

Încheierea zilei cu recunoștință este un obicei foarte pozitiv: persoanele recunoscătoare sunt mai fericite și mai mulțumite de viața lor, de prieteniile lor, de familia lor, de comunitatea lor și de ele însele.

Citește și Parenting intensiv: ajută sau dăunează copiilor?

În plus, mulțumind pentru ceea ce avem și am realizat înainte de a adormi, ne ajută să avem un somn mai bun și să ne trezim mai pozitivi.

Care este lucrul care te face special?

În cele din urmă, recunoașterea lucrurilor care ne fac unici, apreciind și valorând individualitatea fiecăruia, este un lucru care, fără îndoială, contribuie la ridicarea stimei de sine, precum și la îmbunătățirea imaginii de sine sau percepției pe care o avem despre noi înșine.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Articole similare

Te simți epuizat ca tată? Aceste metode rapide te pot ajuta

Viața de tată este plină de provocări. Între muncă,...

De ce copiii mici sunt egoiști „din fire”

Rafa Guerrero, psihoterapeut și specialist recunoscut...

Cum răspundem când copiii pun întrebări „prea mature”?

Uneori, copiii ne surprind cu întrebări care par „prea...



Cele mai noi articole

Top citite

„Omor calificat sub masca reformei Educației”: Prof. Cătălin Zaman, director de școală, mesaj către ministrul Educației: „Nu pot să tac! De ce mințiți? De ce nu spuneți oamenilor adevărul?”

Florian Lixandru, despre acoperirea cadrelor cu profesori calificați: „În viitorul apropiat ne vom confrunta cu o lipsă în ceea ce privește personalul didactic la această materie”

Evaluarea Națională ar putea DISPĂREA complet! Ministrul Daniel David: „NU este corectă”

Cardiolog: „5 alimente toxice pe care nu le-aș da niciodată copiilor mei, după 20 de ani de experiență în tratarea infarctului miocardic”. Ce le oferim în schimb

pixel