Copil de un an, în stare gravă după ce s-a opărit din neatenție
Data publicării:
Raluca Panțiru
Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stiri
Un copil de un an a ajuns în stare gravă la spital, marți la prânz, după ce a suferit arsuri severe cauzate de apă fierbinte. 

Evenimentul neplăcut s-a petrecut într-un apartament din municipiul Botoșani, în timp ce mama pregătea mâncarea în bucătărie.

Citește și Un copil de 2 ani și-a împușcat mortal mama cu arma tatălui

Din primele informații, se pare că femeia fierbea apă pentru mămăligă, iar într-un moment de neatenție, copilul ar fi tras oala cu apă clocotită, care s-a vărsat peste el. Arsurile i-au afectat o mare parte din suprafața corpului. Speriate, rudele au sunat imediat la 112.

„Pacientul a fost evaluat în cadrul serviciului de urgență pediatrie, unde a fost diagnosticat cu arsuri de gradele II-III pe aproximativ 40% din suprafața corpului”, a precizat un reprezentant al UPU-SMURD.

Având în vedere gravitatea leziunilor, medicii din Botoșani au stabilit că micuțul are nevoie de tratament într-o unitate specializată pentru mari arși. Astfel, s-a decis transferul de urgență la Spitalul de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iași, unde există o secție echipată corespunzător pentru gestionarea cazurilor de arsuri extinse la copii.

Vezi și Dr. Mihai Craiu: „Ce NU trebuie să faci în cazul unei mușcături de căpușă?” Avertismentul clar al doctorului pentru părinți

Iată câteva recomandări esențiale pentru a preveni accidentele cu apă fierbinte la copii mici:

Nu lăsa niciodată copilul nesupravegheat în bucătărie, mai ales când gătești sau folosești apă fierbinte.

Păstrează oalele și cratițele cu apă clocotită pe ochiurile de aragaz situate spre interior, astfel încât să nu poată fi trase de copii.

Folosește mânerele oalelor întoarse spre interior, pentru a preveni răsturnarea accidentală.

Evită să ții lichide fierbinți la marginea blatului sau pe suprafețe accesibile copiilor.

Educa copiii, pe măsură ce cresc, despre pericolele obiectelor și lichidelor fierbinți.

Vezi și „E o minune că trăiesc!” Ei sunt cei doi elevi români aflați printre victimele atacului din Graz: Răzvan, împușcat de patru ori, iar un alt adolescent, salvat de poziția în care se afla

Instalează bariere de siguranță în bucătărie dacă ai copii foarte mici, pentru a limita accesul lor în zonele cu risc.

Învață cum să acorzi primul ajutor în caz de arsuri și ține la îndemână numărul de urgență 112.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Articole similare


Cele mai noi articole

De ce copiii mici sunt egoiști „din fire”

Rafa Guerrero, psihoterapeut și specialist recunoscut...


Top citite

Profesorii spun care sunt semnele clare că un copil e crescut bine de părinți: Comportamentele care arată educația de acasă

„Omor calificat sub masca reformei Educației”: Prof. Cătălin Zaman, director de școală, mesaj către ministrul Educației: „Nu pot să tac! De ce mințiți? De ce nu spuneți oamenilor adevărul?”

Florian Lixandru, despre acoperirea cadrelor cu profesori calificați: „În viitorul apropiat ne vom confrunta cu o lipsă în ceea ce privește personalul didactic la această materie”

Evaluarea Națională ar putea DISPĂREA complet! Ministrul Daniel David: „NU este corectă”

pixel