Ministrul Daniel David cheamă elevii, studenții și profesorii la elaborarea metodologiilor: „Nu se distruge educația. Se distrug mecanismele proaste din educație”
Evenimentul neplăcut s-a petrecut într-un apartament din municipiul Botoșani, în timp ce mama pregătea mâncarea în bucătărie.
Citește și Un copil de 2 ani și-a împușcat mortal mama cu arma tatălui
Din primele informații, se pare că femeia fierbea apă pentru mămăligă, iar într-un moment de neatenție, copilul ar fi tras oala cu apă clocotită, care s-a vărsat peste el. Arsurile i-au afectat o mare parte din suprafața corpului. Speriate, rudele au sunat imediat la 112.
„Pacientul a fost evaluat în cadrul serviciului de urgență pediatrie, unde a fost diagnosticat cu arsuri de gradele II-III pe aproximativ 40% din suprafața corpului”, a precizat un reprezentant al UPU-SMURD.
Având în vedere gravitatea leziunilor, medicii din Botoșani au stabilit că micuțul are nevoie de tratament într-o unitate specializată pentru mari arși. Astfel, s-a decis transferul de urgență la Spitalul de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iași, unde există o secție echipată corespunzător pentru gestionarea cazurilor de arsuri extinse la copii.
Nu lăsa niciodată copilul nesupravegheat în bucătărie, mai ales când gătești sau folosești apă fierbinte.
Păstrează oalele și cratițele cu apă clocotită pe ochiurile de aragaz situate spre interior, astfel încât să nu poată fi trase de copii.
Folosește mânerele oalelor întoarse spre interior, pentru a preveni răsturnarea accidentală.
Evită să ții lichide fierbinți la marginea blatului sau pe suprafețe accesibile copiilor.
Educa copiii, pe măsură ce cresc, despre pericolele obiectelor și lichidelor fierbinți.
Instalează bariere de siguranță în bucătărie dacă ai copii foarte mici, pentru a limita accesul lor în zonele cu risc.
Învață cum să acorzi primul ajutor în caz de arsuri și ține la îndemână numărul de urgență 112.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Prezenţa la proba scrisă a...
Un copil de un an a ajuns în...
Prezenţa la proba scrisă a...
Rafa Guerrero, psihoterapeut și specialist recunoscut...