Copilul se plictisește acasă? Iată cum să ”rezolvi” situația
Data publicării:
Prevenirea copilului să se plictisească acasă este esențială pentru a-l împiedica să  se enerveze. Iată câteva sugestii.

A face în așa mod încât copilul să nu se plictisească acasă, crezi sau nu, este preocuparea multor mame. Doar că un copil plictisit devine sensibil și plânge la orice:  Ce pot lua? Ce pot strica?... De obicei, ideile unui copil mic sunt invenții periculoase sau depășesc permisiunea noastră.

Deci, trebuie să te gândești la lucruri distractive care să-l distreze și să-l țină ocupat suficient de mult. În acest text vă oferim câteva sugestii pentru a preveni copilul să se plictisească acasă.

Găsește-i un prieten

Un prieten cu care să te joci este o comoară. Când copiii au cu cine să vorbească și cu care să se distreze (chiar dacă fiecare are limba lui și nu se înțeleg), se simt fericiți , iar fericirea lor se traduce în calm și liniște pentru adulți.

Dacă nu ai alți copii, îți recomandăm să inviți un alt copil din cartier să se joace la tine acasă, sau să-ți duci copilul să petreacă ceva timp la acea altă casă. Dacă există mai mulți copii, perfect, cu atât va fi mai distractiv.

2. Fotografie... (pexels-allan-mas-5624230_38708100.jpg)

Fotografie de la Allan Mas/ Pexels

În categoria „prieteni” cu care să te joci poți include și un animal de companie.  Dacă nu ai probleme în a îngriji un animal,  orice animal de companie va fi foarte util pentru a preveni copilul nostru să se plictisească:  un câine, o pisică, un pește, un papagal, o țestoasă ...

Dă-i sarcini

Chiar dacă copilul tău este mic, există întotdeauna sarcini pe care îi poți încredința nu numai pentru a-l ține ocupat, ci și pentru a-i spori încrederea și stima de sine.

O ființă umană care se simte utilă și importantă este o ființă umană fericită, indiferent de vârstă.

De asemenea, cere-i să facă treburile casnice cu tine într-un mod diferit. Ah!  Nu uita să-i amintești cât de mult apreciezi ajutorul lui. Dă-i și lui un premiu pentru asta.

Participă la jocurile lui

Uneori, copiilor, mai ales dacă au sub 1 an, le place să se joace singuri. Dar acest lucru nu este întotdeauna cazul.  Copiii iubesc și doresc ca părinții lor să treacă și să participe la jocurile lor.

Așa că, când observi că bebelușul tău se plimbă mișcându-și brațele mici înainte și înapoi la unison în timp ce ridică privirea pentru a vedea ce găsește (un semn de avertizare de plictiseală),  așează-te și joacă-te cu el. 

3. Fotografie... (pexels-yankrukov-8612988_17015500.jpg)

Fotografie de la Yan Krukau/ Pexels

Dă-i niște ceva de făcut

S-a dovedit că meșteșugurile handmade sunt exerciții eficiente pentru copii și că dezvoltă diferite abilități psihomotorii. În plus, ele servesc la trecerea timpului și la împiedicarea copilului nostru să se plictisească. Poți să îi dai să picteze, să coase sau să facă figurine din plastelină.

Un alt lucru pe care vă recomandăm să faceți este  asamblarea cutiilor de carton sau a le oferi pungi nefolosite care au diverse compartimente pentru a ascunde diverse obiecte.

Dacă jucăriile lui îl plictisesc, dă-i câteva dintre obiectele tale: brățări de plastic, portofelul tatălui pe care nu-l folosește, sticle goale de plastic cu șampon... pe scurt, obiecte pe care le ai acasă care nu sunt periculoase pentru el și care îi trezește imaginația. Rețineți că  orice, dacă este interesant, va fi o nouă jucărie minunată.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Comportamente si Emotii

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Fotografie de la Pixabay/ Pexels

Mamă de fată? 11 lucruri de făcut împreună cu fiica ta înainte de a împlini 18 ani

Cele 20 de prenume ale celor mai deștepți oameni, conform unui studiu / FOTO: freepik.com @yarruta

Cele 20 de prenume ale celor mai deștepți oameni, conform unui studiu

Cel mai mare reproș pentru școala în forma actuală. Urania Cremene: „Produce peste 50% rebuturi! De ce ne dorim să inventăm roata? De ce chinuim profesorii?” / FOTO: freepik.com @The Yuri Arcurs Collection

Cel mai mare reproș pentru școală, în forma actuală. Urania Cremene: „Produce peste 50% rebuturi! De ce ne dorim să inventăm roata? De ce chinuim profesorii?”

Fotografie de la Cottonbro Studio/ Pexels

”Copilul meu s-a îndepărtat de mine. Ce aș putea să fac?”: Afecțiunea lui o poți recâștiga urmând acești pași

pixel