Cheia pentru a-ți înțelege copilul mai bine: Cum să-i descoperi personalitatea
Cunoașterea personalității...
Dacă un copil se simte emoțional gol, este pentru că ceva din viața lui nu merge așa cum ar trebui. Prin urmare, adulții trebuie să fie foarte conștienți de acest lucru pentru a schimba situația. Minorii au nevoie de atenția, afecțiunea, dragostea și protecția părinților lor. În această direcție trebuie îndreptate toate acțiunile noastre.
Pentru un copil să se simtă din ounct de vedere emoțional gol acasă sau cu familia lui este o nenorocire. Cel mai rău lucru este că, de multe ori, nimeni nu realizează situația. Cu toate acestea, suntem cu toții de acord că copiii noștri sunt comoara noastră cea mai mare și cea mai prețioasă.
Așadar, dacă se simt triști și observăm că ceva îi face să se simtă rău, depinde de noi să schimbăm acele aspecte care îi dăunează pentru a-i face fericiți.
Astăzi sunt tot mai mulți copii care simt așa și situația trebuie remediată . În acest articol vă spunem care sunt cauzele și cum putem ajuta copiii care se simt goliți.
Copiii de astăzi primesc multe recompense instant și prea mulți stimuli care îi fac să gândească mai puțin. În felul acesta se dezvoltă într-o lume foarte superficială plină de obiecte materiale, în care, pentru a nu se simți inferiori celorlalți, trebuie să posede mai mult. În cele din urmă, se golesc de dragoste, atenție și împărtășesc câteva momente cu familia lor. Deci, tot ceea ce le poate oferi fericirea este „a avea” sau „a poseda”.
Copiii nu realizează că în a fi fericiți există mai mult decât posesiunile. Fericirea înseamnă să trăiești înconjurat de oameni pe care îi iubești și care te iubesc, să te bucuri de timpul în familie și să dăruiești și să primești dragoste.
În timp ce copiii au toate lucrurile materiale pe care și le-ar putea dori sau și le-ar dori, le lipsesc alte aspecte care sunt mult mai importante pentru o copilărie sănătoasă și fericită. Unele cauze pentru care copiii se simt goi din punct de vedere emoțional sunt următoarele:
- Părinți prea permisivi. Își lasă copiii în voia lor și chiar le permit să facă regulile.
- Părinții lipsesc din cauza suprasolicitării.
- Convingerea de a merita totul fără efort.
- Părinții mereu distrași de ecrane.
- Copii care au un stil de viață sedentar.
Foto: Pixabay/ Pexels
- Nu consumă o dietă echilibrată și sănătoasă.
- Au o igienă precară a somnului.
- Tehnologie de suprastimulare unde nu ai timp să te plictisești.
- Părinți imaturi care se gândesc doar la ei înșiși.
- Recompensa imediată.
- Au tot ce cer pentru momentul în care îl cer.
Copiii noștri trebuie să crească fericiți și sănătoși, atât fizic, cât și psihic. Din acest motiv, trebuie să lucrăm pe noi înșine, să clarificăm și să vedem unde nu am reușit să remediam situația.
Din ce în ce mai mulți copii se gândesc la sinucidere, tocmai pentru că se simt goliți, cred că nu se potrivesc în familia lor sau chiar că sunt redundenți. Trebuie să evităm prin toate mijloacele ca ei să creadă că sunt abandonați din punct de vedere emoțional.
Foto: Allan Mass/ Pexels
Acestea sunt câteva sfaturi pe care le puteți pune în practică:
- Petrece timp de calitate în familie. Împărtășiți experiențe și momente de trăit împreună.
- Stabiliți limite și reguli clare. Suntem părinții care ne luăm frâiele familiei. În acest fel se vor simți în siguranță și protejați.
- Când trebuie să spunem NU la ceva, o vom spune. Trebuie să fii clar că a avea nevoie de ceva nu este același lucru cu a-l dori.
- Menține o dietă sănătoasă și echilibrată.
- Să aibă un stil de viață activ din punct de vedere fizic și emoții legate de muncă.
- Să petrecem timp în aer liber cu copiii noștri. Faceți o plimbare, faceți un traseu prin munți, petreceți o zi la plajă sau mergeți cu bicicleta, printre altele.
- Stabiliți o zi pentru a juca jocuri de societate în familie.
- Bucurați-vă de cine sau prânz în familie. Nu ar trebui să existe tehnologie, astfel încât să putem avea o conversație despre cum a fost ziua noastră sau ce putem face în weekend pentru a ne distra.
- Stabiliți o igienă bună a somnului.
- Nu supraprotejați copiii. Lăsându-i să se enerveze și să se frustreze dacă există ceva ce nu le place. Să-i însoțim și să-i călăuzim.
- Oferă-le responsabilități astfel încât să se simtă oameni productivi acasă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Cunoașterea personalității...
Gândirea distorsionată este o tendință comună a minții...
Succesul nu este doar o...
Bunele maniere la masă sunt...
Cunoașterea personalității...
Succesul nu este doar o...
Bunele maniere la masă sunt...
Dezvoltarea unui copil trece...