Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon
De la naștere, nou-născutul începe să comunice, chiar dacă limbajul său este greu de descifrat.
Plânsul este principala resursă a unui nou-născut pentru a-și exprima sentimentele și nevoile, dar există copii care, prin natura lor, nu plâng aproape niciodată.
Plânsul nou-născutului
Plânsul este ultimul semn de foame al nou-născutului, așa că este posibil ca acesta să-i fie foame de ceva vreme fără să o arate. Când îl aude plângând, mama îi poate identifica nevoia, dar ar trebui să-l poată înțelege chiar și fără această „sirenă” de alarmă.
Adesea, plânsul bebelușului este sinonim cu foamea sau somnul, deși el poate plânge de durere și, uneori, fără un motiv aparent.
Uneori, suntem liniștiți că bebelușul este calm și nu plânge. Cu toate acestea, chiar dacă nu plânge, nu înseamnă că totul este în regulă.
Ideal este să țină cont de nevoile lui, ținând cont de timpul de hrănire și de cât timp a trecut de când am verificat scutecul.
Dar fii atent. Este întotdeauna o greșeală să faci un nou-născut să flămânzi și, mai ales, să-l hrănești în timp ce plânge.
Foto: Dominika Roseclay/ Pexels
Practic, mama va trebui să învețe să-și satisfacă nevoile bebelușului încercând să interpreteze modul lui de a comunica. Prin urmare, dacă așteptăm mereu ca bebelușul să plângă înainte de alăptare, acest lucru ar putea împiedica alăptarea.
De fapt, nu este recomandat să alăptați nou-născutul în momentul de cea mai mare anxietate, tocmai când foamea l-a făcut să plângă disperat.
Plânsul este ultima soluție a nou-născutului, este posibil să-i fie foame dar să nu izbucnească în lacrimi disperate până când această nevoie devine insuportabilă.
Cu alte cuvinte, atunci când nou-născutul își exprimă nevoia într-un mod violent, este posibil să fi fost foame de multă vreme. Pentru a evita să petrecem mai mult timp decât este necesar fără a mânca, este important să fim atenți la următoarele semne.
Acesta este un semnal deosebit al nou-născuților, foarte frecvent și ușor de interpretat nevoile acestora. Aproape toți nou-născuții fac acest gest, pentru că este instinctiv să cauți mamelonul mamei pentru a se hrăni. Când îi vom vedea făcând acest gest, vom ști că le este foame.
Foto: RDNE Stock Project/ Pexels
Un alt semn comun al unui copil flămând este că se mișcă mult, ceea ce indică faptul că îi lipsește ceva. Poate că îi este foame și devine adesea agitat și începe să întoarcă capul să-și caute mama. Dacă continuă să fie agitat după ce a mâncat, atunci va trebui să cauți o altă cauză a neliniștii lui.
Este ușor să observi un zgomot la nou-născuți de parcă ar suge ceva. Putem observa si ca își pune gura în poziția de a suge. Acesta este un mod de a recunoaște că îi este foame, mai ales când se apropie ora de hrănire.
Alăptarea este momentul în care se generează o legătură specială între mamă și copil, care învață să se cunoască mai bine. Este prima legătură de iubire care le permite ambilor să recunoască sentimentele și nevoile celuilalt.
Această legătură dintre mamă și copil este specială, importantă și permanentă și este fundamentală pentru ca mama să interpreteze nevoile micuțului ei până când acesta știe să se exprime în cuvinte.
Chiar și când este mai mare, s-ar putea să nu exprime foamea sau alte senzații, motiv pentru care este atât de important să învățăm despre copilul nostru și să îi interpretăm nevoile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Pe măsură ce temperaturile...
Preot profesor univ. dr. Radu...
Magia Crăciunului este deja...
Raluca-Emima Vasilciuc și...
Nu există nicio modalitate mai...