Cum să înveți să-ți gestionezi emoțiile
Data publicării:
Bucuria, surpriza, furia, tristetea... emotiile fac parte din fiecare dintre noi. Ar trebui să învățăm să le gestionăm? Cum le putem îmblânzi și să ne depășim propriile bariere emoționale?

Descoperiți cunoștințele lui Franck Andersen, practician specializat în rezoluție emoțională și autor al cărții „Emotional Resolution” publicată de Leduc.s.

Cu Franck Andersen, practician specializat în rezoluție emoțională și autor al cărții „Emotional Resolution”.

Citește și 46% dintre tineri spun că rețelele sociale le afectează sănătatea mintală

Ce este o emoție?

Emoția poate lua mai multe forme și mai multe intensități: poate fi foarte plăcută sau, dimpotrivă, ocupă mult spațiu și ne copleșește foarte repede. Există șase așa-numite emoții „de bază”, inclusiv:

furia, care rezultă din frustrare, dintr-un sentiment de nedreptate;

frica, care ne informează, în mod corect sau greșit, despre un pericol, despre o potențială amenințare;
bucuria, care este o stare de satisfacție și bunăstare manifestată prin veselie și bună dispoziție;

dezgustul, care corespunde unei respingeri fizice sau psihologice față de un obiect (hrană etc.) sau de o persoană;
tristețea, care este legată de pierdere, dezamăgire, un sentiment de neputință;

surpriză, care este cauzată de un eveniment neașteptat.

Potrivit lui Frank Andersen, terapeut, „emoția este vremea noastră internă, în același mod în care există anotimpuri diferite, există mai multe emoții. Nu sunt bune sau rele, sunt doar unele care uneori pun o problemă și pe care nu vrem să ne aflăm. Cu toate acestea, este ceva care ne pune în mișcare și ceea ce ne face să acționăm. »

Diferitele emoții sunt la originea unui anumit sentiment. Cu frică, de exemplu, ne putem simți anxioși, stresați sau chiar suspicioși.

Modul în care răspundem la aceste sentimente care apar poate influența și intensifica în mod direct relațiile noastre cu ceilalți. Acesta poate fi un adevărat cerc vicios.

Pe scurt, putem spune că emoțiile sunt gânduri care se traduc în corp, apoi în comportamente.

Cum să nu te lași copleșit de emoțiile tale? Cum să înveți să le gestionezi?

Sunt emoțiile negative acolo pentru a fi gestionate sau pentru a dezvălui ceva mai profund despre fiecare dintre noi? Un element care nu a trecut și care creează o barieră emoțională.

„Nu trebuie să vrei să le gestionezi, la fel cum nu poți gestiona vremea. Nu este fezabil și de fiecare dată când încercăm, ele devin mai importante pentru noi și nu rezolvăm lucrurile”, explică practicantul.

Primirea și exprimarea emoțiilor: scopul rezolvării emoționale

Oferă așadar o metodă cuibărită în fiecare dintre noi pentru a îmblânzi toate aceste emoții și a elibera acest celebru nod emoțional.

„Scopul rezoluției emoționale, de la denumirea tehnicii implementate, este de a lua o postură inversată, lăsându-te depășit de emoții și mai ales de senzațiile pe care acestea le creează în momentul în care se întâmplă, sau mai târziu, uneori.

rezolvarea unor probleme mai vechi care pot fi arhaice și datează dinainte de 3 ani”, explică Franck Andersen, potrivit Parents.fr.

Potrivit descoperitorului acestei tehnici, Didier Godeau, prin expunerea ei la lumina conștiinței, propriile noastre emoții negative și senzațiile asociate se vor evapora.

Înțelegerea emoțiilor pentru a le înțelege mai bine

Nu este nevoie de echipamente speciale, cu excepția noastră, pentru că emoția este atât de mult un semnal de alarmă, cât este o pârghie pentru acțiune.

Va trebui apoi fie să lucrezi la fața locului, la o situație pe care o gestionezi cu dificultăți, fie, mai târziu, amintindu-ți un moment anume în care te-ai simțit copleșit (situație reprezentativă), manifestarea tangibilă a ceea ce a creat un adevărat disconfort.

Primul pas va fi așadar să se cufunde în acest disconfort, pacientul va trebui să întâmpine fără judecată toate emoțiile și senzațiile (cum ar fi greața, bufeurile, gâfâitul stomacului sau chiar frisoane), să le lase să evolueze pentru ca în cele din urmă să dispară. treptat.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Varste si etape

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine / FOTO: freepik.com @smokewree928

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine

pixel