Cum să răspunzi când copilul tău depășește limita, conform unui psiholog: „Acest mod de a aborda situația NU este permisiv și NU va încuraja comportamentul rău”
Data publicării:
Atunci când copilul tău se află într-o situație de criză, psihologul Becky Kennedy sugerează să răspunzi cu calm și să îi oferi sprijin pentru a găsi alternative de comportament care să îi permită să își exprime sentimentele într-un mod respectuos față de părinți.

Atunci când copilul tău se află într-o criză și depășește limitele stabilite, poate fi dificil să știi cum să reacționezi.

Cu toate acestea, modul în care reacționezi în aceste momente poate contribui la dezvoltarea unui comportament nou în copilul tău.

Conform analizei psihologului Becky Kennedy pe Instagram, prima reacție la o criză de furie poate fi una care te irită: „Când copiii tăi țipă la tine, te simți cel mai rău părinte. Dacă ești ca mine, poate că ai vrea să spui: «Ești pedepsit» sau «Nu mai ai acces la ecran pentru o săptămână», însă ceea ce facem în astfel de momente este să oferim un model de reacție pe care nu dorim să îl reproducă copiii noștri...”

Calmează discuția și condu prin exemplu

SURSA FOTO: freepik.com @pixelstudio

Pe de altă parte, Becky Kennedy te îndeamnă să calmezi atmosfera și să conduci prin exemplu atunci când te confrunți cu astfel de situații.

În loc să reacționezi impulsiv, îți sugerează să acorzi un moment pentru a observa emoțiile copilului tău și să îl înveți că reacția la acele emoții nu este cea mai potrivită.

„Data viitoare când copilul tău îți spune că te urăște sau că ești cel mai rău părinte, încearcă acest răspuns: «Înțeleg că te simți supărat și că această emoție este reală. Știu că există o altă modalitate de a-ți exprima nemulțumirea într-un mod respectuos. Haide să ne adunăm după aceea pentru a discuta și a rezolva această situație”, spune Kennedy.

Experta subliniază că acest tip de reacție nu este o permisiune pentru comportamentul nepotrivit al copilului, ci dimpotrivă, este o cale de a da un exemplu și de a deschide calea către o discuție constructivă: „Acest mod de a aborda situația nu este permisiv. Nu va încuraja comportamentul rău la copilul tău. În schimb, este o modalitate eficientă de a iniția un nou tip de comportament”.

Publicitate



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Recomandari si sfaturi

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios” / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios”

Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon / FOTO: freepik.com @EyeEm

Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon

Modul corect de a răspunde copilului tău atunci când spune „VREAU”, potrivit unui psiholog / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Modul corect de a răspunde copilului tău atunci când spune „VREAU”, potrivit unui psiholog

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi / FOTO: freepik.com @EyeEm

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi

pixel