Cele trei trăsături ale părinților care sunt dominați de copiii lor. Experți: „Mofturi și crize fără sfârșit. Comportamentele lor contribuie la apariția acestor probleme!”
Așa cum subliniază St. Luke’s University Health Network, e ușor să privim din exterior și să judecăm o confruntare între un părinte și un copil, dar, în realitate, aproape fiecare părinte a trecut prin momente de frustrare.
Să înțelegem că această luptă e normală este primul pas. Fiecare copil este unic, dar abordările eficiente prezentate mai jos vă pot ajuta să creați un mediu în care amândoi – părinte și copil – să vă simțiți în siguranță și ascultați.
”Astăzi vom vorbi despre încăpățânarea copiilor noștri din perspectiva unui observator, este ușor să fii critic când asculți o explozie între părinte și copil. Dar adevărul este că toți am fost în situația asta. Pentru unii dintre noi, să ne confruntăm cu un copil dificil se întâmplă din păcate mai des decât pentru alții.
Vă rog să ascultați cu atenție când spun asta, nu sunteți de folos altora dacă nu sunteți ok și voi. Așa e o realitate bătută în cuie. Amintește-ți, copilul tău reacționează la comportamentul tău, iar rămânerea calm este crucială, chiar și în cele mai dificile situații.
Dacă ești obosit, suprasolicitat sau flămând, capacitatea ta de a gestiona stresul generat de un copil neascultător va scădea dramatic, iar păstrarea calmului va deveni aproape imposibilă.
Este important să te asiguri că mănânci sănătos, dormi suficient și îți gestionezi nivelul de stres cu exerciții și practici de conștientizare pentru a te asigura că ești la tine la tine și pentru copilul tău.
A avea o rutină poate aduce copilului tău un sentiment de confort și normalitate, ceea ce va reduce acele izbucniri de furie și frustrare. Câteva exemple de rutine bune includ pregătirea dimineața, baia și ora de culcare. Dacă copilul tău știe la ce să se aștepte zi de zi, nu va fi înclinat să se abată de la program.
Folosește cunoștințele pe care le-ai dobândit din derapajele anterioare ale copilului tău pentru a prezice și evita exploziile viitoare.
Dacă știi că micuțul tău este morocănos sau obosit, probabil nu e momentul potrivit să faci acea plimbare la magazin. Încearcă să îl faci pe copil să facă lucrurile pe care tu le dorești atunci când ei sunt cei mai energici și de bună dispoziție pentru a evita confruntările. Dar dacă trebuie să mergi undeva și trebuie să îți aduci copilul, adu lucruri care ar putea ajuta în cazul unui derapaj, cum ar fi o gustare, un jucărie sau chiar o tabletă.
Sursa: Captura ecran YouTube/ St. Luke's University Health Network
Dacă comportamentul copilului tău te-a frustrat atât de tare încât simți că vei exploda, e momentul să iei ceva spațiu. Cele mai multe sentimente de frustrare durează aproximativ 90 de secunde odată ce te-ai îndepărtat de situație.
Este mult mai ușor să fii părinte când ești calm și concentrat. Acest lucru te va opri și de la a spune lucruri pe care nu le gândești din frustrare.
Asigură-te doar că copilul tău este într-un loc sigur înainte de a-ți lua pauza. În caz contrar, riști să te întorci la un dezastru și mai mare dacă nu ești atent.
Când copilul tău încalcă reguli importante precum rănirea altora sau ignorarea propriei siguranțe, este responsabilitatea noastră să impunem consecințe pentru a-i împiedica să repete acel comportament. Cu toate acestea, alegerea consecințelor adecvate în furia momentului nu este atât de ușoră.
Știți dinainte ce funcționează, precum un timp mort, flotări sau privilegii de timp redus petrecut în fața ecranului. Dar indiferent ce alegeți, fiți consecvent și nu cedați, indiferent de circumstanțe. Altfel, problemele de comportament ale copilului vostru vor continua să-i afecteze.
Oameni buni, în concluzie, nu există reguli clare când vine vorba de creșterea copiilor, iar fiecare copil este diferit. Dacă cineva își cunoaște cel mai bine copilul, ești tu. Cu toate acestea, dacă comportamentul lor pare că depășește limitele tale, și totuși ai probleme în a-i face pe micuțul tău neascultător să te asculte, nu ezita să ceri ajutor de la specialiști.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Alegerea unui nume pentru bebelușul tău este o etapă...