De ce țipă copilul meu? Sfaturi și strategii pe categorie de vârstă
Țipetele unui copil pot fi...
În cadrul emisiunii Ultrapsihologie, psihologul Radu Leca subliniază că un bărbat adevărat este acela care nu acceptă să fie „călcat în picioare” și nu își lasă demnitatea să fie compromisă.
În opinia sa, un bărbat puternic ar trebui să evite orice formă de dominare, să respingă hărțuirea și să răspundă „cu furie și putere” la încercările de a-i diminua valoarea. Această abordare este controversată, mai ales în contextul curent în care vulnerabilitatea este văzută drept un element sănătos al dezvoltării emoționale.
”Când tu ca bărbat recepționezi elementele negative din jurul tău și nu ești capabil să reacționezi Înseamnă că e ceva în regulă cu tine. Când te simți frustrat și nu știi să vorbești, înseamnă că e ceva în regulă cu tine.
Când te lași călcat în picioare și nimeni nu este capabil în jurul tău să-ți ofere un răspuns pe care tu îl cauți, înseamnă că e ceva în regulă cu tine. Bărbatul adevărat nu se lasă călcat în picioare, nu se lasă dominat, nu are vicii, nu este hărțuit, nu acceptă hărțuirea, reacționează cu furie și cu putere”, a spus Radu Leca în emisiunea Ultrapsihologie.
”În conformitate cu psihologia europeană anului 2024 evident că toată lumea o să spună că da: Băiatul plânge? A plânsat băiatul? Aaa... Vino încoace să te strâng la piept. Această vulnerabilitate, despre care se vorbește te anulează pe ideea de putere. Da, n-ai decât să fii vulnerabil, dar tu cu tine,nu tu în fața altcuiva.
Vrei să fii vulnerabil? Oprește-te din creștere, rămâi la 17 ani, tu având 40 și stai într-o garsioneră de 17 metri ca nu cumva să faci curat. N-ai decât, fii vulnerabil. Mori acolo, cu gândaci și cu șobolani. Nu poți mai mult? Eu zic că poți mai mult.
Psiholog, Radu Leca. Sursa: Captura ecran YouTube/ DC News
Uite, hai să luăm un caz particular în care un bărbat este crescut de o mamă narcistică, unde el își dă seama că ceva nu este în regulă. Își dă seama că de fapt s-a supus multor lucruri, împotriva voinței lui, dar nu știe cum să iasă de acolo. Ce ar trebui să facă el ca să devină matur și ulterior puternic?”, a spus Radu Leca continuând să ofere SOLUȚIA:
”Terapie în varianta asta. Începând cu 18 ani terapie, atâta timp cât se angajează 4 ore pe zi ca să și-o plătească singur, fiindcă mama nu va da niciodată bani de terapie să se facă bine, va avea nevoie de an un executant. Ăsta e adevărul.
Ulterior armată. Trebuie să participe la o instrucție ca lumea, să își aducă aminte genetic cum a fost bunicul și tatăl. Nu faci parte dintr-o structură armată, nu o să fii niciodată un bărbat puternic. Trebuie să treci prin formare militară ca să poți înțelege care e valoarea ta, la ce-ți folosesc mușchii, la ce-ți folosește capul, cum să ții o armă, că tot se apropie lucruri dure.
După care terapie în continuare și sport. Foarte mult sport. Nu te duci la sport, nu vei scăpa niciodată de gândurile care sunt rele”, a sfătuit psihologul Radu Leca.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Țipetele unui copil pot fi...
Cuvintele au puterea de a construi, dar și de a...
Încrederea în sine este unul dintre cele mai importante...
Indiferent dacă este mic sau...
Țipetele unui copil pot fi...