De ce este bine să îi ducă părinții pe copii la școală? Experți: „Este o oportunitate valoroasă de a întări legătura emoțională dintre voi!”
Data publicării:
Uneori, din cauza distanței, mulți părinți își duc copiii la școală cu mașina sau cu mijloacele de transport în comun, ceea ce este un lucru bun. Totuși, în loc să te oprești chiar la intrare, ar fi o idee mai bună să parchezi puțin mai departe sau să te oprești cu o stație mai devreme, pentru a încuraja obiceiuri sănătoase. Ai nevoie doar de puțin mai mult timp, iar în schimb vei obține mari beneficii pentru tine și copiii tăi. De ce este bine să mergi la școală pe jos împreună cu copiii tăi?

Și nu, nu ne referim doar la aspectul sănătății fizice (deși acesta este important), deoarece mersul pe jos este benefic pentru sănătatea corpului și a minții.

Vrem să facem un pas mai departe și de aceea îți vom explica de ce mersul pe jos la școală reprezintă o opțiune excelentă pentru tine și copilul tău, conform specialiștilor de la etapainfantil.

Citește și Cercetătorii Stanford le răspund părinților care se întreabă dacă să-și înscrie copilul la școală sau să mai aștepte un an: „Studiul nostru a arătat asta!”

Plimbarea este benefică pentru ei

Plimbarea este bună atât pentru ei, cât și pentru tine. Este adevărat că acest lucru îți va lua mai mult timp decât dacă ai merge cu mașina, dar mersul pe jos te va ajuta să fii mai activ mental și fizic, pregătindu-te astfel pentru a începe ziua în cel mai bun mod posibil.

A-i duce cu mașina până la poarta școlii nu îi activează suficient și, în consecință, își vor începe ziua simțindu-se mai leneși.

Nu este necesar să parcurgi o distanță prea mare; aproximativ 100 sau 200 de metri sunt mai mult decât suficienți. Schimbarea de atitudine și energia pe care o dezvoltă pentru a începe ziua vor crește considerabil.

Vezi și Evitați aceste capcane! Obiceiurile care fac viața părinților mai ușoară, dar împiedică dezvoltarea copilului. Experți: „Pune-le STOP!”

Vorbești mai mult cu copiii tăi

SURSA FOTO: freepik.com @Evgenymedia

Dacă îi iei cu mașina, te concentrezi pe trafic și, dacă sunt încă pe jumătate adormiți, probabil că o conversație ar fi inexistentă... plus că vei avea mai puțin timp. Pe de altă parte, dacă mergi pe jos, ai acele momente prețioase pentru a discuta despre evenimentele din ziua precedentă, cum va decurge ziua la școală și orice alt subiect care ți se pare interesant în acel moment.

Acest aspect este esențial, deoarece conversațiile cu copiii tăi sunt necesare pentru a-ți îmbunătăți legătura emoțională, dar și pentru a-i ajuta să își dezvolte limbajul și inteligența. A vorbi le va permite să învețe să asculte, să aștepte rândul pentru a vorbi, să fie atenți la detalii, să descrie situații etc.

Nu contează dacă copilul tău este încă foarte mic și nu îți răspunde, deoarece el va asculta ceea ce spui, iar acest lucru contribuie la dezvoltarea lui neurologică. Îl poți întreba ce a mâncat la cină cu o seară înainte pentru a-i stimula memoria și a-l pregăti pentru examenele școlare.

Îi poți lăsa să intre primii

Pare o prostie, dar nu este deloc așa. Copiilor tăi le poate plăcea să se simtă protejați fiind în spatele tău când merg la școală, dar lasă-i să intre primii, deoarece acest gest îi va ajuta să facă față mai bine provocărilor vieții în viitor.

Un gest atât de simplu, precum a-i lăsa să fie primii la intrarea într-o școală sau într-un alt loc, îi va ajuta să devină mai responsabili, să ia decizii mai bune în viitor și să facă față cu succes dificultăților.

Îi îmbrățișezi și le spui că îi iubești

SURSA FOTO: freepik.com @anna_grant

Îmbrățișările nu pot lipsi din viața ta și a copiilor tăi, mai ales înainte de a merge la școală, deoarece vor fi despărțiți de tine câteva ore. Chiar dacă te grăbești să ajungi la muncă, bucură-te de acel moment special pentru tine și copiii tăi. A-i oferi o îmbrățișare este mai important decât orice altceva; totul poate aștepta.

Îmbrățișează-i timp de mai mult de 10 secunde, iar copiii tăi se vor simți mai în siguranță, vor câștiga mai multă încredere în ei înșiși și în ceilalți, iar cel mai important: se vor conecta cu tine la un nivel profund, având nevoie de acea dragoste pentru a fi fericiți. Și înainte de a pleca, spune-le cât de mult îi iubești.

Prin urmare, a merge la școală împreună cu copiii tăi nu este doar o simplă activitate fizică, ci o oportunitate valoroasă de a întări legătura emoțională dintre voi. Plimbările scurte nu doar că le îmbunătățesc sănătatea fizică și mentală, dar oferă și momente prețioase de conversație, esențiale pentru dezvoltarea lor.

Prin aceste momente, copiii își îmbunătățesc abilitățile de comunicare și își dezvoltă încrederea în sine. Gesturi simple, precum a-i lăsa să fie primii la intrare sau a le oferi o îmbrățișare caldă, au un impact profund asupra stării lor de bine.

Așadar, să transformăm fiecare plimbare spre școală într-o experiență plină de iubire și conexiune!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Recomandari si sfaturi

Articole similare


Cele mai noi articole

Când încep bebelușii să râdă?

Este unul dintre momentele magice ale părinției pe care le-ai așteptat cu...


Top citite
O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine / FOTO: freepik.com @smokewree928

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine

pixel