Crize de furie și izbucniri: Cum să gestionezi emoțiile negative ale copiilor
Furia și izbucnirile...
Dr. Daniel Amen, un renumit expert în neuropsihiatrie, vorbește în cadrul unui video postat pe AmenClinics despre modul în care regulile și limitele pot aduce armonie și înțelegere în relațiile de familie.
El subliniază că regulile bine stabilite îi ajută pe copii să știe la ce să se aștepte, să se simtă în siguranță și să devină persoane responsabile și autonome. Iată câteva reguli fundamentale propuse de Dr. Amen pentru a clădi un mediu familial sănătos.
”Creierul are nevoie de limite. Vorbiți cu copiii despre limite și reguli, deoarece le permit să știe la ce să se aștepte și îi ajută să se simtă în siguranță. La fel cum societatea are reguli, familia ar trebui și ea, dar nu prea multe. Iată câteva dintre regulile preferate ale familiei noastre”, spune Dr. Daniel Amen într-un video postat pe AmenClinics.
”#Prima regulă, spune adevărul. Onestitatea construiește încredere. Dacă faci asta o regulă în familie, trebuie să spui adevărul. Copiii fac ce faci tu, ce modelezi, nu ce le spui să facă. Pentru copiii care au probleme cu adevărul, fac o intervenție numită verificare de sinceritate: îi întreb despre lucruri la care deja știu răspunsul, și dacă-mi spune adevărul, o să fiu foarte fericit, iar dacă nu, vor fi consecințe.
#Regula numărul doi, ne tratăm unul pe altul cu respect. Asta înseamnă fără țipete, loviri, îmbrânceli, insulte sau jigniri. Lipsa de respect generează conflict, izolare și singurătate. Modelați respectul și faceți-l normă în familia dvs., și va ajuta copiii să dezvolte relații pozitive cu ceilalți.
#A treia regulă, una dintre regulile mele favorite, fă din prima ceea ce spun mama sau tata. Părinții îmi spun adesea că trebuie să le spună copiilor lor să facă ceva de cinci sau zece ori. Dacă spui unui copil să facă ceva de zece ori, atunci te enervezi. Îi înveți că nu e necesar să asculte de tine, decât atunci când situația îți scapă de sub control.
Când spunem unuia dintre copii să scoată gunoiul, de exemplu, dacă el sau ea nu se mișcă într-un timp rezonabil, vom spune, o poți face acum, sau poți avea această consecință, și tot va trebui să o faci. Depinde de tine.
Îi învățăm că ne luăm în serios deși spunem lucrurile prima dată. Atunci când comunicați și întăriți așteptările clare, în general, copiii înțeleg mesajul. Doar fă-o într-un mod ferm și amabil, încurajând mereu reușita lor.
#Regula a patra, pune lucrurile la loc după ce le-ai scos. Noi credem în construirea responsabilității chiar și la copiii mici. Responsabilitățile și munca construiesc stima de sine.
#Regula cinci, cere permisiune înainte de a pleca undeva. Chiar dacă mulți copii se plâng de asta, părinții trebuie să verifice unde sunt copiii lor, cu cine sunt și ce fac. Copiilor nu le place să fie verificați, și le place și mai puțin atunci când nu sunt verificați, pentru că cred că nu-ți pasă”, a spus Dr. Daniel Amen.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Furia și izbucnirile...
Fiecare părinte s-a confruntat, la un moment dat, cu...
Țipetele unui copil pot fi...
Cuvintele au puterea de a construi, dar și de a...
Temele pentru acasă sunt o...
Titi Aur, instructor de conducere defensivă, vine cu...
Furia și izbucnirile...