Este copilul tău pregătit pentru grădiniță? „Este important ca părinții să conștientizeze faptul că grădinița pune bazele unui  viitor școlar implicat”
Data publicării:
A începe grădinița este un pas important atât pentru copii, cât și pentru părinți.

Pentru a face această tranziție cât mai lină și plăcută, este esențial să evaluăm pregătirea copilului pe mai multe planuri: social, emoțional, cognitiv și fizic.

Pe plan social, copilul ar trebui să fie capabil să interacționeze cu alți copii și adulți într-un mod pozitiv. Abilități precum împărtășirea, așteptarea rândului și urmarea instrucțiunilor sunt cruciale.

Observă cum reacționează copilul tău în situații de joc în grup și învață-l prin jocuri de rol și activități comune.

Din punct de vedere emoțional, copilul ar trebui să poată gestiona separarea de părinți pentru perioade scurte de timp. Este normal ca unii copii să aibă nevoie de mai mult timp pentru a se obișnui cu ideea de a fi departe de casă. Încurajează-l prin vizite scurte la grădiniță înainte de începerea oficială și oferă-i asigurări constante că te vei întoarce să-l iei.

„După terminarea  perioadei de prescolaritate, copiii care au frecventat grădinița și-au  însușit priceperile și deprinderile necesare pentru integrarea în  școală. 

Este foarte important ca părinții să conștientizeze faptul că grădinița  pune bazele unui  viitor școlar implicat, dornic de învățare,  care  este pregătit pentru toate provocările cu care vine la pachet clasa pregătitoare”, a explicat educatoarea Sînziana Marin.

Părinții, la fel ca și cei mici, trebuie să se pregătească  pentru acest moment.  În primul rând, să  știe că această perioadă va trece  repede  și depinde foarte  mult  și de emoțiile pe care aceștia le transmit celor mici. Să fie siguri că doamnele educatoare îi vor consilia pe parcursul acestui traseu, fiindu-le aproape atât copiilor cât și dânșilor.

Citește și „Părinți anxioși când încep copiii grădinița pentru prima dată? Sînziana Marin: „Și ei, la fel ca și cei mici, trebuie să se pregătească pentru acest moment”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Prescolari si Scolari

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Lecție de viață de la profesorul Osiceanu: „El este elevul care a luat sub 5 la Evaluarea Națională, parte a etichetei «eșecul învățământului românesc»” / FOTO ILUSTRATIV: freepik.com @ziganshina1985

Lecție de viață de la profesorul Osiceanu: „El este elevul care a luat sub 5 la Evaluarea Națională, parte a etichetei «eșecul învățământului românesc»”

Prof. univ. dr. Ivan: „Visez să nu mai vorbim de modelul finlandez, ci de modelul românesc al învățământului”. Gheorghița Badea: „Știți de ce avem rezultate slabe?” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Prof. univ. dr. Ivan: „Visez să nu mai vorbim de modelul finlandez, ci de modelul românesc al învățământului”. Gheorghița Badea: „Știți de ce avem rezultate slabe?” / VIDEO

Fotografie de la Monstera Production/ Pexels

Cum să crești copii politicoși și respectuoși: De ce copilul tău înjură?

Mare atenție la copiii care nu fac prostioare! Oksana Ionescu „E nasol!” / FOTO: freepik.com@weyo

Mare atenție la copiii care nu fac prostioare! Oksana Ionescu: „E nasol!”

pixel