Daniel David, despre olimpiadele școlare la clasele I-IV în 2025: Participarea la astfel de concursuri poate stimula „prea devreme o industrie a meditațiilor”
Cu o durată alocată de 30 de minute pentru fiecare test în cazul elevilor de clasa a II-a şi de 60 de minute pentru cei din clasele a IV-a şi a VI-a, timpul este atent măsurat pentru a permite elevilor să îşi pună în valoare cunoştinţele în mod eficient.
„În perioada 13 - 29 mai este programată sesiunea de evaluări naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a în anul şcolar 2023 - 2024, care se adresează unui număr de peste 500.000 de elevi (cumulat)”, anunţa astăzi Ministerul Educaţiei Naţionale.
Începând cu data de luni, 13 mai, debutează Evaluarea Competenţelor Fundamentale, un moment important pentru elevii de clasa a II-a, marcând startul unei etape importante în parcursul lor educaţional.
Această evaluare începe cu proba de Limbă şi Comunicare - scris - Limba Română, fiind urmată de proba de Limbă şi Comunicare - scris - Limba Maternă pentru elevii care fac parte din minorităţile naţionale.
Pe parcursul săptămânii, elevii vor trece prin diverse probe. Astfel, marţi, 14 mai, elevii claselor a II-a vor susţine proba de Limbă şi Comunicare - citit - Limba Română, în timp ce miercuri, 15 mai, elevii aparţinând minorităţilor naţionale vor participa la proba de Limbă şi Comunicare - citit - Limba Maternă.
Joi, 16 mai, va fi momentul pentru proba la Matematică şi Ştiinţe ale Naturii, iar vineri, 17 mai, se va desfăşura ultima probă din cadrul Evaluării Competenţelor Fundamentale pentru elevii minorităţilor naţionale, aceasta fiind Limbă şi Comunicare - scris-citit - Limba Română.
Pentru Evaluarea Competenţelor Fundamentale dobândite în ciclul primar (la finalul clasei a IV-a/EN IV), programul se desfăşoară după un calendar precis: Limba Română pe 21 mai, Matematică pe 22 mai şi Limba Maternă pe 23 mai.
Calendarul pentru Evaluarea Naţională la finalul clasei a VI-a este următorul: Limbă şi Comunicare pe 28 mai, iar Matematică şi Ştiinţe ale Naturii pe 29 mai.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Este adesea dificil pentru...
Ai auzit vreodată de termenul...