EXCLUSIV! Parentingul este despre control? Dr. Shefali: "Părinții noștri chiar credeau această minciună!"
Data actualizării:
Data publicării:
Mulți părinți cred că rolul lor principal este să controleze comportamentul copiilor, dar renumitul psiholog Dr. Shefali Tsabary, invitată la ParentEd Fest, ne provoacă să vedem lucrurile diferit. În loc de putere și autoritate, parentingul ar trebui să fie despre conexiune autentică și înțelegere profundă.

Parentingul: O călătorie a conexiunii, nu a controlului

La conferința ParentEd Fest, Dr. Shefali Tsabary a oferit o perspectivă profundă asupra a ceea ce înseamnă cu adevărat parentingul. De-a lungul timpului, ne-a fost spus că a fi părinte înseamnă să exercităm control asupra copiilor noștri, să le dictăm acțiunile și să le modelăm comportamentele. Această abordare, însă, este adesea bazată pe frică și nesiguranță.

”Ni s-a spus că parentingul este despre control. Că trebuie să ne controlăm copii. Și din acest motiv suntem azi la ParentEd. Controlul înseamnă că ne este frică. Ne dorim să controlăm o altă ființă umană deoarece în adâncul nostru simțim frică. Toți dictatorii din istorie se simțeau de fapt foarte nesiguri, erau copii crescuți cu rușine care odată crescuți și-au compensat rușinea cu un Ego, și ego-ul este de fapt cel prin care dominăm alte persoane. Deci parentingul nu este despre control. Așadar despre ce este parentingul cu adevărat? Este despre a te conecta real cu copilul tău, așa cum este el”, a explicat Dr. Shefali Tsabary, invitată la conferința ParentEd Fest.

Citește și: EXCLUSIV! Dr Shefali Tsabary, mesaj pentru părinții români: „Numai AȘA îți eliberezi copiii!

VEZI ȘI: EXCLUSIV! Ce înseamnă cu adevărat joaca copiilor? Dr. Deborah MacNamara: "Libertate, siguranță și implicare". Definiția surprinzătoare a jocului

Loredana Iriciuc, redactor-șef ParintisiPitici.ro, este corespondentul special de la ParentEd Fest și va fi ochii și urechile voastre de la cel mai mare festival de parenting din România! Rămâneți alături de noi!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Comportamente si Emotii

Articole similare

O abordare nouă și modernă în parenting: Părinții ”delfin”

Conceptul de "Părinți Delfini" a câștigat popularitate...

Cum să crești un copil optimist: Ghid pentru părinți

Optimismul este o trăsătură valoroasă care poate...



Cele mai noi articole

Vârsta la care se poate identifica ce talent are un copil

Identificarea talentului unui copil este una dintre...


Top citite
Efectul Mozart, dezmințit de mai multe studii! Cercetători: „Nu trebuie să ne așteptăm ca simpla ascultare a muzicii să ne facă copiii mai deștepți!” / FOTO: freepik.com @kegfire5

Efectul Mozart, dezmințit de mai multe studii! Cercetători: „Nu trebuie să ne așteptăm ca simpla ascultare a muzicii să ne facă copiii mai deștepți!”

Cercetare Harvard despre „creierul rezilient” la copii: „Părinții pot construi rezistența la orice vârstă, însă cu cât e mai devreme, cu atât e mai bine” / FOTO: freepik.com @Petro Seniv 888

Cercetare Harvard despre „creierul rezilient” la copii: „Părinții pot construi rezistența la orice vârstă, însă cu cât e mai devreme, cu atât e mai bine”

Parentingul românesc vs cel englez. Bianca Andreica „Suntem genul de părinți care vrem să le facem singuri pe toate. Ne bucurăm de ajutorul ocazional, însă îl refuzăm pe cel permanent” / FOTO: Instagram@BiancaAndreica

Parentingul românesc vs cel englez. Bianca Andreica: „Suntem genul de părinți care vrem să le facem singuri pe toate. Ne bucurăm de ajutorul ocazional, însă îl refuzăm pe cel permanent”

Copii machiavelici. Studiu internațional revoluționar despre cum această atitudine începe să se formeze încă din școala primară: „Unii dintre ei au un deficit neurologic” / FOTO: freepik.com @yakobchuk

Copii machiavelici. Studiu internațional revoluționar despre cum această atitudine începe să se formeze încă din școala primară: „Unii dintre ei au un deficit neurologic”

pixel