EXCLUSIV! Parentingul este despre control? Dr. Shefali: "Părinții noștri chiar credeau această minciună!"
Data actualizării:
Data publicării:
Mulți părinți cred că rolul lor principal este să controleze comportamentul copiilor, dar renumitul psiholog Dr. Shefali Tsabary, invitată la ParentEd Fest, ne provoacă să vedem lucrurile diferit. În loc de putere și autoritate, parentingul ar trebui să fie despre conexiune autentică și înțelegere profundă.

Parentingul: O călătorie a conexiunii, nu a controlului

La conferința ParentEd Fest, Dr. Shefali Tsabary a oferit o perspectivă profundă asupra a ceea ce înseamnă cu adevărat parentingul. De-a lungul timpului, ne-a fost spus că a fi părinte înseamnă să exercităm control asupra copiilor noștri, să le dictăm acțiunile și să le modelăm comportamentele. Această abordare, însă, este adesea bazată pe frică și nesiguranță.

”Ni s-a spus că parentingul este despre control. Că trebuie să ne controlăm copii. Și din acest motiv suntem azi la ParentEd. Controlul înseamnă că ne este frică. Ne dorim să controlăm o altă ființă umană deoarece în adâncul nostru simțim frică. Toți dictatorii din istorie se simțeau de fapt foarte nesiguri, erau copii crescuți cu rușine care odată crescuți și-au compensat rușinea cu un Ego, și ego-ul este de fapt cel prin care dominăm alte persoane. Deci parentingul nu este despre control. Așadar despre ce este parentingul cu adevărat? Este despre a te conecta real cu copilul tău, așa cum este el”, a explicat Dr. Shefali Tsabary, invitată la conferința ParentEd Fest.

Citește și: EXCLUSIV! Dr Shefali Tsabary, mesaj pentru părinții români: „Numai AȘA îți eliberezi copiii!

VEZI ȘI: EXCLUSIV! Ce înseamnă cu adevărat joaca copiilor? Dr. Deborah MacNamara: "Libertate, siguranță și implicare". Definiția surprinzătoare a jocului

Loredana Iriciuc, redactor-șef ParintisiPitici.ro, este corespondentul special de la ParentEd Fest și va fi ochii și urechile voastre de la cel mai mare festival de parenting din România! Rămâneți alături de noi!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Comportamente si Emotii

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Decan Stanford, despre capcana în care cad părinții și-i împiedică pe copii să fie autonomi: „Supravegherea 24/7, 365 de zile este uimitor de intruzivă!” / FOTO: freepik.com @sacyks

Decan Stanford, despre capcana în care cad părinții și care îi împiedică pe copii să fie autonomi: „Supravegherea 24/7, 365 de zile este uimitor de intruzivă!”

„Nu mai vreau la școală!” Oana Moraru, despre ce se ascunde în spatele refuzului copilului: „Elevul trece prin tot felul de ape într-o zi, iar mami și tati pun un bolovan în spatele lui” / FOTO: freepik.com @EyeEm

„Nu mai vreau la școală!” Oana Moraru, despre ce se ascunde în spatele refuzului copilului: „Elevul trece prin tot felul de ape într-o zi, iar mami și tati pun un bolovan în spatele lui”

Cercetătoare Harvard și mamă: „Dacă NU încurajezi orice oportunitate pentru copiii tăi, ești un părinte mai de succes decât majoritatea!” / FOTO: freepik.com @satura86

Cercetătoare Harvard și mamă: „Dacă NU încurajezi orice oportunitate pentru copiii tăi, ești un părinte mai de succes decât majoritatea!”

Părinții care cresc copii mai puternici mintal decât majoritatea fac următoarele lucruri / FOTO: freepik.com@jalanajaudah

Părinții care cresc copii mai puternici mintal decât majoritatea fac următoarele lucruri

pixel