Semnele care arată că ești un părinte autoritativ: Acest stil de parenting a devenit tot mai popular, fiind recunoscut ca una dintre cele mai eficiente metode
„Da, sigur”, a răspuns absent unei întrebări fiicei sale adolescente.
„Mă asculți măcar?” a întrebat ea, privindu-o pe mama cu suspiciune.
„Da, te ascult!” a spus ea imediat. „Îmi pare rău, am crezut că am primit un mesaj de la tata.”
SURSA FOTO: freepik.com @undrey
Mai târziu, în aceeași seară, în timp ce discutau despre planurile de weekend, și-a ridicat privirea și a observat că fiica ei dădea din cap aprobator, dar privea în același timp la telefon.
„Ce este?” a întrebat ea.
„Te ascult în continuare.”
Poate că era adevărat, dar ea nu s-a simțit bine vorbind cu cineva care părea atent doar pe jumătate. În acel moment, a înțeles cum se simțise fiica ei mai devreme, când a fost tratată în același fel, notează imom.com.
Există câteva exemple de bune maniere pe care este important să le transmitem cu intenție copiilor noștri, chiar și în mijlocul unei zile aglomerate.
Iată cinci dintre acestea!
În lumea de astăzi, nu este neobișnuit să luăm masa în compania telefoanelor, consultându-le în timp ce purtăm conversații față în față.
În cazul mamelor, acest obicei vine dintr-o intenție bună – dorința de a fi disponibile în caz de urgență legată de copii. Totuși, atunci când atenția noastră, contactul vizual și mintea nu sunt pe deplin concentrate asupra interlocutorului, mesajul transmis este unul de dezinteres.
Oferirea atenției totale, chiar dacă presupune încetinirea ritmului, transmite celuilalt că este apreciat și auzit. Este important să-i învățăm pe copii să exerseze această abilitate, mai ales când noi suntem cei care le vorbesc.
Mulți dintre noi evităm prezentările atunci când întâlnim persoane noi, fie din timiditate, fie din cauza agendei încărcate. Deși poate părea mai simplu să sărim peste introduceri, această acțiune este o ocazie valoroasă de a crea conexiuni și de a construi încredere.
Potrivit Indeed.com, prezentările personale sunt cu atât mai importante într-o lume tot mai virtuală.
În plus, oferindu-ne timp să facem cunoștință, le arătăm copiilor cum să fie prietenoși, curajoși și atenți față de ceilalți.
SURSA FOTO: freepik.com @alexbrod89
Acest principiu poate fi greu de aplicat, mai ales când suntem grăbiți – o stare în care pare că ne aflăm mereu. Totuși, comportamentul nostru la volan este un exemplu puternic pentru copiii noștri, mai ales pentru cei care se pregătesc să devină șoferi.
De ce uităm adesea bunele maniere atunci când conducem?
Este greu de spus, dar este posibil să conducem cu răbdare și respect, dacă ne concentrăm asupra acestui lucru. A permite altor șoferi să se încadreze, a evita exprimarea frustrărilor cu voce tare și a accepta ideea că vom ajunge la destinație în ritmul potrivit ne ajută să fim un model mai bun.
Întârzierile sunt uneori inevitabile, mai ales când sunt implicați copiii.
Totuși, e important să ne întrebăm: încercăm cu adevărat să fim punctuali sau renunțăm din start?
Sosirea la timp este o manieră esențială, care arată respect față de ceilalți și față de timpul lor.
În plus, punctualitatea contribuie la consolidarea încrederii în relații. Dacă știm că vom întârzia, este important să anunțăm din timp. Prin acest exemplu, copiii vor învăța să ne respecte și să răspundă cu aceeași atitudine atunci când sunt ei cei așteptați.
Cu toții avem prieteni care își anulează des planurile. Chiar dacă motivele sunt justificate, anulările frecvente pot lăsa impresia că nu suntem o prioritate.
Fii atent la cât de des anulezi sau amâni angajamentele.
Transformă-ți acest comportament într-un exemplu de responsabilitate pentru copiii tăi. Dacă ei văd că sunteți o persoană pe care ceilalți se pot baza, vor învăța să facă același lucru.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Uneori, cuvintele pozitive...
Somnul este esențial pentru...
Ministerul Educației a publicat în Monitorul Oficial o...
Strabismul (ochi strâmbi) este...
Uneori, cuvintele pozitive...